ביקורת משמאל: "ירושלים של בנט כוללת את שועפט?"
הבוקר נחשף ב-ynet כי שר החינוך קבע ששנת הלימודים הבאה תהיה - "שנת אחדות ירושלים". ח"כ בר-לב: "ירושלים עשויה למצוא עצמה עם ראש עיר פלסטיני". ח"כ פריג': "בנט עבר מחינוך ללאומנות למדע בדיוני"
בצד השמאלי של המפה הפוליטית תקפו הבוקר (יום ב') את שר החינוך נפתלי בנט מהבית היהודי בעקבות חשיפת ynet כי הוא החליט ששנת הלימודים הבאה תהיה "שנת אחדות ירושלים".
ח"כ עמר בר-לב מהמחנה הציוני אמר כי "אם שר החינוך נפתלי בנט יוזם מהלך מבורך של העלאת ירושלים לראש שמחתנו, נבקש לשמוע ממנו אחת ולתמיד - מה היא ירושלים שלו? האם היא כוללת את מחנה הפליטים שועפט? את צור באהר? לאיזו ירושלים מתפלל נפתלי בנט ועל איזו ירושלים הוא רוצה שילמדו תלמידי מדינת ישראל ובהמשך יילחמו עליה? אולם בנט לא משיב על שאלות אלו ולא במקרה.
"בנט הוא שותפו של ביבי בהנהגת אין-מדיניות. באין קבלת החלטות, המציאות תהיה זו שתכתיב עבורנו את חיינו. אם לא ניפרד מהכפרים הפלסטיניים שאין בינם לבין המקומות הקדושים ליהודים דבר וחצי דבר, ירושלים עשויה למצוא עצמה עם ראש עיר פלסטיני".
ח"כ עיסאווי פריג' (מרצ) אמר כי "בנט עבר מחינוך ללאומנות למדע בדיוני. 50 שנות כיבוש לא איחדו את ירושלים, אלא פוררו אותה והפכו אותה לחבית חומר נפץ שכל יום מתפוצצת מחדש. אם בנט רוצה ללמד על ירושלים כדאי שיתחיל בלימוד האפליה הממוסדת נגד 40% מתושביה, בלימוד על שלילת התושבויות ועל העדר התשתיות במזרח העיר. ירושלים היא לא עיר מאוחדת, אלא שני עולמות שונים לחלוטין שהממשלה עושה כל שביכולתה כדי להפריד ולהפלות ביניהם".
מזכ"ל שלום עכשיו יריב אופנהיימר אמר כי "החלטת בנט להפוך את השנה הבאה ל'שנת אחדות ירושלים' במערכת החינוך הופכת את בתי הספר לסניפים של הבית היהודי, שבהם מחויבים המורים והתלמידים ללמוד ולשנן מסרים ימניים שנויים במחלוקת. לקראת השנה הבאה, 'שלום עכשיו' תכין עבור תלמידי ישראל דפי מידע ובהם העובדות האמיתיות על השכונות הפלסטיניות במזרח ירושלים ועל חוסר היכולת להגיע להסדר ללא פשרה בעיר".
לפי התוכנית של בנט, בשנה הבאה יוקדשו תוכני הלימוד במוסדות החינוך לציון 50 שנה לאיחוד העיר. לפיכך ילמדו על ההיסטוריה של העיר, מורשתה ואתריה. בתי הספר ישלבו את התכנים לאורך שנת הלימודים ולקראת ציון מועדים מיוחדים, בהם יום ירושלים. בנט הדגיש עוד: "מירושלים ההיסטוריה שלנו התחילה, וממנה נשאב את העוצמות שלנו דווקא בימים קשים".
התוכנית תשלב נושאים מתוך תוכניות הלימודים הקיימות גם בהיסטוריה, שפה, גיאוגרפיה, אזרחות, ספרות, תנ"ך ולימודי ארץ ישראל, ובנוסף תציע מערכי שיעור חדשים להפעלה בכיתות. בנוסף יציע משרד החינוך לבתי הספר לפתח דגמים ומודלים בית-ספריים להוראת ירושלים, שתואמים את רוח בית הספר ותפיסת עולמו.
עוד ציינו במשרד החינוך כי יגדילו את מספר התלמידים שיבקרו באתריה השונים של בירת ישראל, בהם העיר העתיקה, כנסת ישראל, בית המשפט העליון, ואתרי גבורה והנצחה.