שתף קטע נבחר

 

מקלט לפליטים הומואים נפתח בברלין

הם סבלו מתקיפות הומופוביות במולדתם וכשבאו כמבקשי מקלט לגרמניה הסבל נמשך. בברלין הוקם מרכז לפליטים להט"בים במטרה להגן עליהם מהאלימות

המקלט בברלין (צילום: AP) (צילום: AP)
המקלט בברלין(צילום: AP)

בברלין ייפתח מחר (יום ג') מקלט שבו ישהו 120 פליטים הומואים, לסביות וטרנסקסואלים. במסיבת עיתונאים אמר מרסל דה גרוט, שמנהל את מרכז הייעוץ שאחראי לפרויקט, כי מבקשי מקלט רבים מגיעים ממדינות שבהן הנטייה המינית "נחשבת לפשע".

 

דה גרוט אמר כי הם סובלים מאלימות פיזית ומילולית במולדתם, שממשיכה גם כשהם מגיעים למרכזי שהייה של מבקשי מקלט בגרמניה. רבים מהם מותקפים על ידי פליטים אחרים, ולפעמים גם על ידי אנשי ביטחון.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

דה גרוט אמר כי "יש סיפורים על אלימות במקלטים בברלין", שבדרך כלל צפופים ולא מאפשרים פרטיות. הוא אמר כי הפליטים חייבים להצליח "לחיות ללא פחד או אפליה".

 

סטפן שייקל, שגם כן עומד מאחורי המיזם, מספר שמבקשי מקלט הומואים רבים לא מדווחים למשטרה על התקיפות "מחשש שתהיה לכך השפעה שלילית על תהליך בקשת המקלט שלהם".

"הפחד בלתי נסבל" (צילום: AP) (צילום: AP)
"הפחד בלתי נסבל"(צילום: AP)
  

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

איגוד ההומואים והלסביות בברלין ובברנדנבורג אמר כי בשנה שעברה קיבל 95 דיווחים על תקיפות של מבקשי מקלט הומואים ולסביות בברלין ובמדינת

ברנדנבורג בין אוגוסט לדצמבר. בגרמניה אין נתונים רשמיים של תקיפות על רקע הומופובי במקלטים של הפליטים.

 

"הפחד הוא בלתי נסבל. אני יודע. הייתי שם", מספר מוחמד חסינו, עיתונאי סורי שהגיע לגרמניה לפני שנתיים כפליט ושהה במקלט בברלין. "פליטים הומואים חיים בפחד מתמיד במקלטים הגדולים", הוא מספר.

 

חסינו בן ה-40 אמר שנאלץ לעבור ממקלט בברלין אחרי שחש עוינות. "אפילו אם לא מתעללים בהם מיד הם מרגישים מאוימים שזהותם תיחשף", סיפר.

המקלט שייפתח מחר בברלין הוא השני מסוגו בגרמניה. ב-1 בפברואר נפתח מקלט קטן בהרבה בעיר נורברג, שמאכלס שמונה פליטים הומואים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
"ברוכים הבאים פליטים" על רקע דגל הגאווה
צילום: רויטרס
מומלצים