שתף קטע נבחר

 

עושות עלייה: 80 כבשים בדרך מקנדה

אם הסיוע של שגריר ישראל בקנדה יצלח, יעשה הזן הנדיר של כבשי יעקב בעלות ארבע קרניים היסטוריה כשיחדש את ימיו כקדם בארץ הקודש - מכאן החל מסע נדידתו בעולם במשך 3,000 שנה

שגריר ישראל בקנדה, רפי ברק, ערך בשבוע שעבר ביקור יוצא דופן בדיר כבשים בדרום מערב קנדה כדי לבדוק אם 80 יושביו מזן "כבשת יעקב", בעלי ארבע קרניים, יוכלו להגיע ארצה ולהשתכן בחווה חינוכית ברמת הגולן.

השגריר רפי ברק ובני הזוג לווינסקי - בדיר ()
השגריר רפי ברק ובני הזוג לווינסקי - בדיר
 

הביקור נערך בחווה של בני הזוג ג'נה וגיל לווינסקי, בעיירה אבוטספורד שבבריטיש קולומביה. בני הזוג מגדלים שם את העדר הגדול ביותר של כבשת יעקב במערב קנדה. זהו אחד הזנים העתיקים ביותר של משפחת הכבשים, שקיבלה את שמה בזכות הצמר המנוקד בנקודות שחורות. גילו של זן "כבשת יעקב" מוערך ב-3,000 שנים, והמדענים מאשרים כי מקורו של הזן בארץ ישראל. המאפיין הבולט ביותר של הכבשים הוא ארבע הקרניים שלהן.

 

כבשת יעקב מוזכרת בתנ"ך, בסיפור שבו יעקב מפריד בין הכבשים של חמיו, לבן. עם השנים נדד הגזע מהמזרח התיכון אל צפון אפריקה, משם לספרד, בהמשך לאנגליה וממנה לצפון אמריקה. הכבשה נעלמה לחלוטין מארץ ישראל, וכיום ניתן למצוא אותה בעיקר בצפון אמריקה.



כבשת יעקב: ארבע קרניים לכל אחת  ()
כבשת יעקב: ארבע קרניים לכל אחת
 

הזוג מעוניין "לעשות עלייה" ל-80 כבשים לפני שייכחדו וייעלמו מהמפה הזואולוגית. התוכנית שלהם היא להקים חווה חינוכית ברמת הגולן שתאפשר המשך גידול של העדר והרחבתו, במקביל לפתיחת החווה לקהל הרחב. אלא שהשניים, שאף הקימו את עמותת "החברים של כבשת יעקב", נתקלו עד כה בקשיים לקבל את האישורים הנדרשים ממשרד החקלאות הישראלי מאחר שקנדה לא אושרה כמדינה שממנה ניתן לייבא צאן ויש חשש להפצת מחלות.

 

עמותת "החברים של כבשת יעקב" מבקשת להחזיר את הכבשה המקורית של עם ישראל לארץ ישראל כדי להחזיר אותה אל ביתה המקראי. העדרים הקיימים כיום בקנדה נמצאים בדילול טבעי מתקדם, וחזרתה של כבשת יעקב אל מרחבי המרעה המקוריים שלה יכולה, לטענתם, לתרום להצלתו של הזן הנדיר.

 

בני הזוג ניהלו מאבק ציבורי ממושך והצליחו לגייס את תמיכת שגרירות ישראל בקנדה. השגריר ברק, שליווה את המהלך בשנה האחרונה, חיכה להזדמנות שיגיע לאזור כדי לבקר בחווה ולפגוש את בני הזוג לווינסקי ואת עדר הכבשים הנדירות שלהם.

 

משגרירות ישראל בקנדה נמסר: "אנו עוקבים אחר הפרויקט ומסייעים כמיטב יכולתנו זה יותר משנה לאחר שהזוג לווינסקי פנה אלינו. כעת חלה התקדמות רבה בהבאת הכבשים וניכר כי במשרד החקלאות מנסים לסייע בנושא. אנו תקווה שכל ההליכים הבירוקרטיים הנדרשים להבאת הכבשים יושלמו בקרוב וניתן יהיה להביאן ארצה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים