באיזו עיר הכי טוב לחיות בעולם?
וינה, בירת אוסטריה, זכתה בתואר המכובד זה השנה השנייה ברציפות במדד איכות החיים שמתבסס על 39 קריטריונים, בהם יציבות פוליטית, פשיעה, שירותי בריאות ועוד. והיכן ממוקמת תל אביב?
וינה עושה זאת שוב: בפעם השנייה ברציפות, בירת אוסטריה דורגה במקום הראשון במדד איכות החיים של חברת הייעוץ העולמית מרסר, שהתפרסם היום זה השנה ה-18. העיר הישראלית היחידה המופיעה בדירוג היא תל אביב, והיא מדורגת במקום ה-104 מתוך 230 ערים, שיפור של מקום אחד לעומת הדירוג בשנה שעברה.
הדירוג של מרסר מתבסס על 39 משתנים המשפיעים על איכות החיים, ואלה מסווגים לעשר קטגוריות, כולל הסביבה הפוליטית והחברתית במדינה (יציבות פוליטית, פשיעה, אכיפת החוק), הסביבה הכלכלית (שירותי בנקאות ורגולציה של המרת מטבע), הסביבה הסוציו-אקונומית (זמינות של התקשורת, צנזורה והגבלות על החופש האישי), שירותי בריאות ורפואה, חינוך, פנאי, צריכה, דיור וטבע.
מלבד וינה, העשירייה הפותחת נשלטת על ידי הגמוניה אירופית עם עוד שישה נציגים בעשירייה הראשונה: במקום השני ציריך שבשווייץ, ואחריה אוקלנד בניו זילנד, מינכן בגרמניה, ונקובר בקנדה, דיסלדורף בגרמניה, פרנקפורט בגרמניה, ז'נבה בשווייץ, קופנהגן בדנמרק וסידני באוסטרליה.
במקום האחרון והלא מכובד ניצבת בגדד, בירת עיראק. גם דמשק, שסובלת כבר חמש שנים ממלחמת אזרחים, היא לא המקום הכי טוב לחיות בו והיא דורגה במקום ה-224. טהרן, שמנסה למצב את עצמה כעיר שפתוחה לכולם אחרי הסרת הסנקציות, מדורגת במקום ה-203.
את תל אביב עקפו הערים ג'והור בהרו שבמלזיה (103), בנדר סרי בגוואן, בירת ברוניי (102) ושנגחאי הסינית (101).
העיר האמריקנית הראשונה בדירוג היא סן פרנסיסקו שממוקמת במקום ה-28. ניו יורק ממוקמת רק במקום ה-44. ומה לגבי בירות אירופה המובילות? לונדון במקום ה-39 וברלין, שכה אהובה על הישראלים, במקום ה-13.