רוצים להגדיל הכנסות? התייעצו עם העובדים
מחקר חדש של מרכז מאקרו לכלכלה מדינית קובע: חברות שמשתפות את העובדים בתהליכי קבלת החלטות נהנות מרווחיות גדולה יותר. עוד מומלץ - לחזק את ועדי העובדים - אך לא לערב את ההסתדרות. צפו בראיון שערכנו עם נתנזון באולפן ynet
חברות שמשתפות את העובדים בתהליכי קבלת החלטות נהנות מרווחיות גדולה יותר ומעליה בפריון, לצד שיפור האווירה במקום העבודה. כך מגלה מחקר חדש של מרכז מאקרו לכלכלה מדינית בראשות ד"ר רובי נתנזון. המחקר בחן חברות ישראליות וגרמניות ובכלל זה הנהלות וועדי עובדים. צפו בראיון שערך אטילה שומפלבי עם נתנזון באולפן ynet:
"במדינות רבות באיחוד האירופי ביניהן גרמניה וגם בסקנדינביה משתמשים בשיטה הזו", אומר נתנזון בראיון ל-ynet. "במדינות מסוימת יש חוקים לפיהם יש להקים מועצות משותפות לעובדים ולהנהלה כדי ליישם את שיתוף העובדים ברמת המפעל. בישראל זה היה קיים בעבר והיום יש עניין גדול מבחינת המעסיקים כמודל שיכול לשפר את הרווחיות".
ההסתדרות עלולה לסכל שיתוף פעולה
המחקר, שהוצג אתמול (ג') בכנסת, המחקר מציע לאמץ את הנוהג המקובל במדינות מפותחות רבות לפיו: על העובדים והמעסיקים לפעול יחד בשיתוף פעולה כדי להגיע למטרות המשותפות שהן הצלחת התאגיד, שקיפות וטובת העובדים והחברה.
אחת ההמלצות המרכזיות היא שיש לחזק את ועדי העובדים ישראל מבחינת אוטונומיה ותחומי סמכויות. עוד נטען, כי שיתוף נציגות עובדים בדירקטוריון החברה הוא הכרחי גם להצלחתה העסקית. עם זאת נקבע, כי אין לערב את ההסתדרות בקידום תהליכים בחברה עצמה מכיוון שהיא יכולה לבלום תהליכים של שיתוף פעולה בין העובדים והמעסיקים.
לפי המחקר, חשוב שנציגות העובדים לא תהיה חלק מוועד העובדים ושהיא תאפשר לעובדים לראות את צרכי החברה מצד אחד - אך מצד שני תבטא את קולם של העובדים ותאפשר גם לאלה שממוקמים נמוך בהיררכיה לפעול מעבר לתפקיד המוגדר והמקצועי שלהם.
ממצאי המחקר רוכזו במדריך הישראלי לשיתוף עובדים וקיימות עסקית. מעוניינים לשפר את האווירה בעסק שלכם? למדריך המלא - לחצו כאן .