שתף קטע נבחר

זה יער טרופי או שדה תעופה?

חנות הדיוטי פרי הגדולה בעולם, יער טרופי בתוך היכל זכוכית ענק וטרמינל עצום בצורת איקס. קבלו את חמשת שדות התעופה החדשים והיפים בעולם שהולכים לעשות לכם את הנחיתה רכה מתמיד. הכל בקונקשן

נראה ששנת 2018 הולכת להיות שנת החידושים בתחום התעופה: לא מעט שדות תעופה חדשים או הרחבה של טרמינלים הולכים להיפתח בשנה הזאת. הנה סקירה קצרה של חלק מהם. קבלו את 5 שדות התעופה היפים בעולם.

 

שדות התעופה החדשים הכי יפים בעולם    (צילום: אבי חי ויוגב אטיאס)

שדות התעופה החדשים הכי יפים בעולם    (צילום: אבי חי ויוגב אטיאס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יער טרופי בטרמינל: סינגפור

מפל מים ענק, מדשאות רחבות, עצים גבוהים וצמחים מטפסים מכל עבר. לא, לא מדובר ביער טרופי או בג'ונגל אלא בשדה התעופה הֶחדש של סינגפור. השדה הזה הוכרז כבר כטרמינל הטוב בעולם. Changi Airport הוא נקרא והוא יהיה מוכן בשנת 2018.

ה"תכשיט" בסינגפור יציב רף חדש לשדות התעופה ()
ה"תכשיט" בסינגפור יציב רף חדש לשדות התעופה

הפרויקט השאפתני הזה המכונה גם "תכשיט" - "Jewel" יעוצב בצורת אליפסה שקופה לחלוטין שבנויה מזכוכית ופלדה, כשהוא מכניס לתוכו את כל האלמנטים של עיצוב החוץ לעיצוב הפנים. הטרמינל מורכב מ-10 קומות, 5 מעל הקרקע ו-5 מתחת ובתוכו יתפרסו מאות חנויות ובית מלון עם מאה חמישים חדרים. אין ספק שמי שעדיין לא התרשם מהמדינה, צ'אנגי איירפורט הולך לשים את סינגפור מחדש על המפה.

 

שדה תעופה בצורת איקס: מקסיקו סיטי 

השדה הזה, ניו מקסיקו סיטי איירפורט, שבמקסיקו סיטי, מתחיל להיבנות השנה וצפוי להיפתח ב-2020, עם יכולת להעביר חמישים מיליון נוסעים בשנה, רק בשלב הראשוני שלו. מדובר, למעשה, בשדה התעופה הגדול ביותר באמריקה הלטינית, פי 3 משדה תעופה ממוצע. כמה עלה לבנות אותו? 9.1 מיליארד דולר או 120 מיליארד פסו מקסיקני, אם תרצו.

צורת האיקס של שדה התעופה החדש בניו מקסיקו אמורה לעזור לעוברים ושבים ללכת מרחקים קצרים יחסית לשדה תעופה גדול ()
צורת האיקס של שדה התעופה החדש בניו מקסיקו אמורה לעזור לעוברים ושבים ללכת מרחקים קצרים יחסית לשדה תעופה גדול

היעילות הגדולה פה היא שהוא מורכב מטרמינל אחד בצורת איקס, כך שלא צריך ללכת מרחבים גדולים ולעבור בין מבנה אחד לשני, דבר שיכול להיות מאוד יעיל, בעיקר בטיסת קונקשן. בנוסף, יהיו בו מספיק שערי יציאה למטוסים, שיוכלו לספוג את כמות הטיסות שרק הולכת ועולה עם השנים.

 

טרמינל חדש: סנט פטרסבורג

Pulkovo Airport, שדה התעופה בסנט פטרסבורג שברוסיה כבר קיים מ-1973 אבל כעת הולך להיפתח הטרמינל החדש בשדה, כלומר השלב הראשון בבנייתו, שיושלם ב-2018. העיצוב המרשים שלו נוצר בהשראת מזג האוויר הסוער בעיר עם תקרה מקומרת שתאפשר כניסה של האור הטבעי למקום. זאת בנוסף למסדרונות ושבילי ההליכה במסוף החדש שמתכתבים עם הגשרים ותעלות המים בעיר.

הרחבת נמל התעופה בסנט פטרסבורג תתכתב עם מזג האוויר והעיצוב של העיר (מתוך אתר חברת העיצוב: Watson + Pascall ) (מתוך אתר חברת העיצוב: Watson + Pascall )
הרחבת נמל התעופה בסנט פטרסבורג תתכתב עם מזג האוויר והעיצוב של העיר(מתוך אתר חברת העיצוב: Watson + Pascall )

בטרמינל החדש יהיו 120 תאים להחתמת דרכונים ו-88 דוכני צ'ק אין שיחסכו תורים ארוכים, אבל מה שבעיקר מביא גאווה למקימי הטרמינל היא מערכת העברת המזוודות שתוכל להעביר כ- 4800 מזוודות בשעה, בצורה אוטומטית לחלוטין.

 

לראות ולהתפעל: שדה התעופה החדש בדובאי 

כנראה שרובכם לא תזכו לנחות בו בקרוב אבל לראות דברים אדירים עדיין מותר: שדה התעופה אל מכתום הוא שדה התעופה הבינלאומי של דובאי שנפתח כבר ביוני 2010 ולאחרונה התרחב ב-32 מיליארד דולר.

שדה התעופה העמוס בעולם: אל מכתום בדובאי - רובנו כנראה לא נהיה בו בזמן הקרוב ()
שדה התעופה העמוס בעולם: אל מכתום בדובאי - רובנו כנראה לא נהיה בו בזמן הקרוב

מה שהופך אותו להיות שדה התעופה העמוס בעולם עם קיבולת של מאתיים עשרים מיליון נוסעים בשנה והעברת שני מיליון טון סחורה. בנוסף, יכולים לנחות בשדה העצום הזה 100 מטוסי איירבאס מדגם A380 (שזה הדגם הגדול ביותר של החברה) בבת אחת.

 

הדיוטי פרי הגדול בעולם: איסטנבול 

כולנו יודעים שבסופו של דבר מה שהכי מעניין אותנו בשדות תעופה הוא גודל הדיוטי פרי, אז לסיום קבלו את חנות הדיוטי פרי הגדולה בעולם, בשדה התעופה החדש של איסטנבול. הנמל הולך להיבנות ב-4 שלבים כשהראשון מביניהם יסתיים ב-2018.

מה שהכי חשוב: שדה תעופה עם הדיוטי פרי הגדול בעולם (מתוך אתר חברת העיצוב: nordicarch) (מתוך אתר חברת העיצוב: nordicarch)
מה שהכי חשוב: שדה תעופה עם הדיוטי פרי הגדול בעולם(מתוך אתר חברת העיצוב: nordicarch)
 

השדה בעל ששת מסלולי הטיסה ל-350 יעדים עם קיבולת שנתית שבסופו של דבר תגיע ל-200 מיליון נוסעים, עדיין יאפשר מרחקי הליכה נוחים וקצרים עם טכנולוגיות חדשות, והכל תחת קורת גג אחת.

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שדה התעופה צ'אנגי בסינגפור: מכניס את עיצוב החוץ לפנים
מומלצים