שתף קטע נבחר
 

בירה גורמת לכרס בירה? תערוכה חדשה מנפצת מיתוסים

תערוכה ראשונה מסוגה של כרזות על ניפוץ מיתוסים על בירה, מנסה לשפוך אור על הקשר בין בירה להשמנה והשפעתה על הבריאות. התוצאות מעניינות ויצירתיות. צפו

בשיתוף IBBL

 

האם בירה באמת בריאה עבורנו וכמה ממנה צריך לשתות? תערוכה ראשונה מסוגה שמנפצת מיתוסים על בירה, הושקה בתל אביב. התערוכה המורכבת מעבודות של סטודנטים ב'בצפר'  בשיתוף חברת IBBL, והוצגה בבר ה'ספוטניק'.

 

הבריף שקיבלו הסטודנטים, ביקש לנפץ מיתוסים מעולם הבירות, תוך התמקדות באחד הנפוצים ביותר בעולם - 'כרס הבירה' הנובעת מהאמונה כי בירה גורמת להשמנה.

 

עבודה של שיר דנון וענבל הקנין ( )
עבודה של שיר דנון וענבל הקנין

 

 

הכרזה של תומר צעירי ( )
הכרזה של תומר צעירי

 

בין הנתונים שהוצגו לסטודנטים סביב המיתוס הזה היו כי ב-100 מ"ל של בירה יש את הערך הקלורי הנמוך ביותר (43 קלוריות) לעומת יין אדום ( כ-80 קלוריות), וודקה ( כ-200 קלוריות) ואפילו בהשוואה ל-100 מ"ל של מיץ תפוזים סחוט ( 44 קלוריות).

 

למעשה תופעת ההשמנה שמקושרת לעולמות הבירה נובעת בעיקר מנשנושים שנלווים לחוויית השתייה כמו בוטנים, בייגלה או מאכלים מטוגנים אחרים עתירי קלוריות. 

 

הכרזה של ארנון פרידמן ( )
הכרזה של ארנון פרידמן

  

מנכ"ל הבצפר של חברות הפרסום יגאל בראון אמר בערב הפתיחה: "הסטודנטים שלנו לקחו אותו לכמה כיוונים שלכולם אותה מטרה – ניפוץ מיתוסים מוכרים מעולם הבירה (ללא קשר למותג זה או אחר). הם הביאו פתרונות לא רק ל"בירה אינה משמינה" אלא גם להזדמנויות ותפיסות חדשות של שתיית בירה".

 

צפו בערב הפתיחה:

 

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מה באמת כורם לכרס הבירה?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים