בירה גורמת לכרס בירה? תערוכה חדשה מנפצת מיתוסים
תערוכה ראשונה מסוגה של כרזות על ניפוץ מיתוסים על בירה, מנסה לשפוך אור על הקשר בין בירה להשמנה והשפעתה על הבריאות. התוצאות מעניינות ויצירתיות. צפו
בשיתוף IBBL
האם בירה באמת בריאה עבורנו וכמה ממנה צריך לשתות? תערוכה ראשונה מסוגה שמנפצת מיתוסים על בירה, הושקה בתל אביב. התערוכה המורכבת מעבודות של סטודנטים ב'בצפר' בשיתוף חברת IBBL, והוצגה בבר ה'ספוטניק'.
הבריף שקיבלו הסטודנטים, ביקש לנפץ מיתוסים מעולם הבירות, תוך התמקדות באחד הנפוצים ביותר בעולם - 'כרס הבירה' הנובעת מהאמונה כי בירה גורמת להשמנה.
בין הנתונים שהוצגו לסטודנטים סביב המיתוס הזה היו כי ב-100 מ"ל של בירה יש את הערך הקלורי הנמוך ביותר (43 קלוריות) לעומת יין אדום ( כ-80 קלוריות), וודקה ( כ-200 קלוריות) ואפילו בהשוואה ל-100 מ"ל של מיץ תפוזים סחוט ( 44 קלוריות).
למעשה תופעת ההשמנה שמקושרת לעולמות הבירה נובעת בעיקר מנשנושים שנלווים לחוויית השתייה כמו בוטנים, בייגלה או מאכלים מטוגנים אחרים עתירי קלוריות.
מנכ"ל הבצפר של חברות הפרסום יגאל בראון אמר בערב הפתיחה: "הסטודנטים שלנו לקחו אותו לכמה כיוונים שלכולם אותה מטרה – ניפוץ מיתוסים מוכרים מעולם הבירה (ללא קשר למותג זה או אחר). הם הביאו פתרונות לא רק ל"בירה אינה משמינה" אלא גם להזדמנויות ותפיסות חדשות של שתיית בירה".
צפו בערב הפתיחה: