ראיון נדיר: השגריר במצרים עם כתבים שלא מפחדים
"נשבר מחסום הפחד", אמרו במשרד החוץ אחרי שעיתונאים מקהיר אישרו באופן חריג לפרסם על פגישתם עם נציג ישראל. השגריר קורן החמיא לעם המצרי ש"אוהב להתלוצץ" וסיפר על תקופת הסרט הערבי בימי שישי
שגריר ישראל במצרים, חיים קורן, שוחח אתמול (יום ג') באופן חריג עם עיתונאים במשכנו בקהיר - ובאופן נדיר אף יותר, תמליל הראיון פורסם ואנשי התקשורת לא חששו לחשוף את שיחתם עם הנציג הישראלי הרשמי. בדף הפייסבוק של השגרירות פורסם תמלול השיחות לצד תמונה של קורן עם דגלי מצרים וישראל.
"אנחנו מכבדים את נשיא מצרים, עבד אל-פתאח א-סיסי, כיוון שהוא נשיא פתוח שמעוניין להשכין יציבות ברחבי האזור ובמצרים בפרט וכיוון שהוא יודע היטב שתווי הפנים של המזרח התיכון השתנו ויודע היטב מה שחוותה מצרים ומה שחוותה ישראל", אמר קורן לכתבים, אחד מהם מהעיתון הממסדי הנחשב, "אל-אהראם".
בעבר חששו כתבים מצריים להזכיר את העובדה ש"העזו" להיפגש עם שגריר ישראל. לדברי גורמים במשרד החוץ, כעת נשבר מחסום הפחד, והדבר נובע בראש ובראשונה מהתחממות היחסים והברית האסטרטגית שנרקמת בין ישראל לבין מצרים של סיסי.
כשנשאל על פעילותו במצרים ענה קורן כי "השכנות עם מצרים ושיתוף הפעולה טובים מאוד. אני אוהב את העם המצרי. כמו שאתם יודעים, יש אינטרסים משותפים בין מצרים לישראל כפי שיש אינטרסים בין ישראל לבין העולם הערבי בכלל - בין אם זה סעודיה, ירדן וכל מדינות המפרץ הערבי".
עוד לפי תמלול הראיונות, השגריר ציין כי "אנחנו לא יכולים לשתף פעולה רק במישור הביטחוני. צריך לכונן יחסים כלכליים ותרבותיים וגם יחסים הקשורים להשקעות עם אנשי עסקים מצריים. צריך להטמיע את האידיאולוגיה הזו מגיל קטן באמצעות בית הספר. חשוב ללמד את הסכם קמפ דיוויד. הזמן השתנה, ועל המנהיגים לשנות את עצמם כדי להסתגל לתקופה החדשה".
כשנשאל מה יגיד למשפחתו על החיים במצרים עם שובו, השיב: "הילדים שלי היו כאן ואנחנו תמיד מדברים על מצרים ועל המצרים כעם חם שאוהב להתלוצץ. יש לנו זיכרונות יפים ממצרים ואין לנו שום בעיה. אתם כחברה - עליכם להיפתח. אנחנו חברים ולא אויבים. על העם המצרי להפיק תועלת מהקדמה הישראלית בכל התחומים הטכנולוגיים והחקלאיים, ואני מקווה שנתגבר על הקשיים ונגיע ביחד לקשרים טובים יותר".
עוד סיפר קורן בראיון עד כמה טבועה התרבות המצרית בישראל, וציין בין השאר את הצפייה המסורתית בסרט המצרי ביום שישי. "הסרט המצרי של יום שישי הפך להיות חלק מההוויה של התרבות הישראלית. הרבה מאוד אנשים גם לא ממוצא מצרי נהגו לשבת ולצפות בסרט הזה. זה היה פולחן ידוע ואהוב בישראל".