כריך גורמה: כל אחד יכול
חשבתם שאפשר לחפף כשמכינים סנדוויץ'? לא אצל הטבח טל פינקלשטיין, שמכין ארוחה שלמה ומושקעת אותה הוא אורז בין שתי פרוסות לחם: ארז קומרובסקי פגש אותו השבוע במסעדה בשדרות רוטשילד, ומאז הוא לא מפסיק לזלול. צפו
3 מתכונים של הסו שף, טל פינקלשטיין מ"מלגו ומלבר"
כריך מטיאס
המרכיבים (ל-3 מנות):
למשרה המטיאס -
1 ק"ג מטיאס
200 גר' שמן תירס
1/2 צרור בצל ירוק
1/2 בצל סגול
1/2 צ'ילי אדום
קליפת לימון מגוררת מלימון 1
לממרח -
2 גביעי שמנת חמוצה
300 גר' תרד
1/2 צרור כרשה, קצוצה
3 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון
קורט מלח וקורט פלפל
אופן ההכנה:
- מכינים את המטיאס: מערבבים את החומרים למעט המטיאס לתערבות אחידה, מוסיפים את המטיאס ומשרים למשך שעתיים.
- מכינים את הממרח: חולטים את התרד במים עם מלח עד לקבלת צבע ירוק בוהק, מעבירים למי קרח, מעבירים למסננת, וסוחטים היטב את התרד.
- מטגנים קלות את הכרשה עם שמן זית עד לכיסוי ומעבירים למסננת צפופה ושומרים את השמן.
- מערבבים את כל המרכיבים, לרבות המטיאס, ביחד עם השמנת החמוצה ומוסיפים עם השמן המסונן.
- מתבלים את הכל עם שמן הזית, מלח ופלפל.
כריך פרגית
המרכיבים (ל-3 מנות):
600 גר' פרגית
למרינדה -
3 כפות פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
כף פפריקה מעושנת
1/2 צ'ילי אדום, חתוך גס
שן שום, מגוררת
כף חרדל חלק
ענפים של תימין ומרווה
200 גר' שמן תירס
לווינגרט ירקות שרופים -
2 גמבות אדומות
גמבה צהובה
1 צ'ילי ירוק
1 עגבניה
1/2 כף צלפים
4 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
קורט מלח וקורט פלפל
אופן ההכנה:
- מכינים את המרינדה: מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ביחד עד לקבלת רוטב אחיד.
- משרים את הפרגית בתערובת לפחות 24 שעות עד להכנתה.
- מכינים את הוויניגרט: שורפים על להבה גלויה או בתנור על חום גבוה את הירקות.
- מקלפים את הירקות, מוציאים גלעינים,קוצצים דק ומערבבים הכל עם שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל.
כריך לחי עגל
המרכיבים (ל-3 מנות):
1 ק"ג לחי עגל, מנוקה מגידים
150 גר' שמן סויה
מקל קינמון אחד שבור
2 כוכבי אניס
1/2 צרור עלי תימין
1/2 צרור עלי מרווה
5 שיני שום, מעוכות
1 כוס ייו אדום
לממרח איולי ציפוטלה -
500 גר' מיונז ביתי
150 גר' פלפל ציפוטלה טחון
100 גר' מיץ לימון
אופן ההכנה:
- צורבים בסיר את לחי העגל, עד לקבלת צבע שחום ומוציאים מהסיר.
- באותו הסיר, מטגנים קלות את הקינמון, כוכבי האניס, עלי התימין, עלי המרווה והשום
- מחזירים את הלחי לסיר ומוסיפים את היין האדום ומכסים את הכל בציר ירקות או ציר עוף או במים. לאחר כ-6 שעות בישול על אש נמוכה, הבשר יתחיל להתרכך.
- לפני הכנת הכריך, מפרידים את הבשר עם הידיים ומרכיבים את הכריך.
- מכינים את ממרח האיולי: מניחים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מסה אחידה.