מה מעצבן את אסף גרניט?
רגע לפני תחילת העונה השנייה של "משחקי השף", יצא השף אסף גרניט ללמד את הטבחים הצרפתים במועדון "קלאב מד" בואל טורנס להכין מנה ישראלית מהתפריט של מסעדת "מחניודה". מה שקיבלנו זה סיפורים עסיסיים מהחיים במטבח. צפו
צילום: מקסים סרדיוקוב, עריכה: מור אסבן
בין הרים מושלגים וטבחים שלא יודעים מילה בעברית, בילה השף אסף גרניט חמישה ימים במועדון סקי בצרפת, שם הוא ניסה ללמד את הטבחים המקומיים להכין את אחת המנות הפופולריות בתפריט של המסעדה שלו בירושלים, "מחניודה" - חומוס עם טחינה ובשר ברוטב עגבניות, וגם ניסה לעשות קצת סקי, לראשונה בחייו.
תוך כדי ניסיון לתקשר עם הטבחים המקומיים, שבמקום בלנדר סטיק הגישו לו מטרפה ובמקום לקצוץ את הבצל נתנו לו ערימת בצלים קלופים, הוא הבין שני דברים חשובים על עצמו ועל העולם: האחד - שהוא כבר זקן מדי בשביל להתעצבן חזק מדי, והשני - שסקי אולי מצטלם ממש טוב אבל מדובר בספורט שהוא לא עומד לאמץ בגלגול הזה.
סיפורים עסיסיים מהחיים במטבח, אסף גרניט
צילום: מקסים סרדיוקוב
מומלצים