שתף קטע נבחר

 

צרפת נתנה אור ירוק: "ג'ונגל" המהגרים יפונה

חלקים שלמים ממחנה הפליטים הרעוע בעיר קאלה ייהרסו, ועל אלפי השוהים בו לעזוב מיד. החלופות העומדות בפני המהגרים: מכולות ללא שירותים, מרכזי קליטה רחוקים או לנסות להגיע לבריטניה. "זה חדשות רעות, לא נזוז מפה"

מחנה הפליטים בקאלה. יפונה לאלתר (צילום: MCT) (צילום: MCT)
מחנה הפליטים בקאלה. יפונה לאלתר(צילום: MCT)

בית משפט בצרפת אישר היום (ה') את התוכנית הממשלתית להרוס חלקית את "הג'ונגל" – מחנה הפליטים שהוקם בעיר קאלה. בכך ניתן האור הירוק לפרק את המחנה הרעוע שהוקם עבור מהגרים שמנסים להגיע לבריטניה דרך הנמל הצפוני של העיר.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

"הצו הוא ישים, למעט באזורים חברתיים משותפים", מסר דובר מטעם משרדו של מושל מחוז פה-דה-קאלה. "הצו לא יהיה תקף למקומות כמו בתי ספר, תיאטראות או לשכות משפטיות".

 

אלף המהגרים השוהים באזור נדרשו לעזוב את המחנה, המכונה "ג'ונג'ל", עד ליום שלישי האחרון, ומהרשויות במדינה נמסר כי ישתמשו בכוח, אם יהיה בכך צורך, כדי לשנע את המהגרים לדיור חלופי בפארק סמוך ובמרכזי קליטה אחרים.

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)
 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)
 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)
 

המאמצים החוזרים והנשנים של המהגרים לפלס את דרכם למנהרת התעלה או להתנגב למשאיות שיבשו את התנועה בין צרפת לבריטניה, ויצרו מתחים רבים בתוך האוכלוסייה המקומית. בתקופה האחרונה מורגשת פריסה מורחבת מאוד של כוחות משטרה צרפתיים באזור.

 

שר הפנים הצרפתי, ברנאר קזנב, אמר השבוע כי הפינוי של המקום יהיה הדרגתי וכי יש מקום לכולם באזורים אחרים בצרפת. ראש העיר קאלה, נטשה בושאר, אמרה לכלי תקשורת מקומיים כי היא חשה הקלה לאחר ההחלטה שהתקבלה בבית המשפט. "אנחנו נהיה ערניים לגבי מה יקרה בזמן הקרוב, הן בשעות הקרובות והן בימים הקרובים", אמרה.

 

בלגיה הגבירה אתמול את האבטחה בגבולות כדי למנוע מ"תושבי הג'ונגל" להיכנס למדינה ולנסות להגיע לבריטניה דרכה. קזנב מתח ביקורת על ההחלטה וכינה אותה "הזויה", ואמר כי הוא לא עודכן מבעוד מועד וכי הוא לא חושב כי העברה של המהגרים מהמחנה המתפורר יביא לתנועה רבה בגבולות אל עבר המדינה השכנה.

 

"לא נזוז מפה"

בית המשפט לא מיהר לפרסם את פרטי ההחלטה של השופטים, שהגיבו לערעורם של כ-250 מהגרים ותשעה ארגוני זכויות אדם שביקשו להוציא צו מניעה להריסת המחנה ופינויו.

 

"זה חדשות רעות, אבל אף אחד לא יזוז", אמר לסוכנות הידיעות רויטרס עזיז, 42, שנמלט מפקיסטן, לאחר הוכרזה ההחלטה של בית המשפט. הוא וכמה מחבריו מפעילים דוכן קניות קטן ב"ג'ונגל" שכעת יהיה עליהם לפרק.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)
 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)
 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

על פי ההערכות, בסך הכול ישנם כ-4,000 בני אדם שמתגוררים במחנה הפליטים, זאת לאחר שבחודש ספטמבר האחרון דווח כי במקום ישנם כ-6,000 בני אדם. הרשויות שואפות להגיע ללא יותר מ-2,000 שוהים במקום.

 

ארגונים הומניטריים טוענים כי הפינוי הכפוי מפר את הזכויות הבסיסיות של המהגרים ומחמיר את מצבם של כ-400 קטינים השוהים במקום, רבים מהם ללא ליווי מבוגר.

 

הממשלה הקימה בחודש שעבר פארק באזור סמוך ובו מכולות ישנות שהוצבו בהן מאות מיטות שיכולות להכיל כ-2,500 בני אדם, אך במקום אין עדיין מקלחות או שירותים. הממשלה מסרה גם כי ישנם כמה מרכזי קליטה ברחבי המדינה שיכולים לקלוט את המהגרים, ובהם בין היתר 600 מיטות פנויות, אך מהגרים רבים אמרו לרויטרס השבוע כי הם מעדיפים להמשיך לנסות ולהגיע לבריטניה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: MCT
סוגרים את "הג'ונגל" של המהגרים
צילום: MCT
מומלצים