שתף קטע נבחר

 

בולגריה: "לא נמצאו סימני אלימות על גופת המחבל"

התביעה הבולגרית הודפת את הטענות שעומר נאיף זאיד, איש החזית העממית שרצח תלמיד ישיבה ב-1986 ונמצא מת בשגרירות הפלסטינית בסופיה, נדקר או נורה. עם זאת, נבדק אם נפל מגובה או הושלך משום שנמצא בחצר השגרירות

 

התביעה הבולגרית טוענת שאין סימני אלימות. המחבל עומד נאיף זאיד ()
התביעה הבולגרית טוענת שאין סימני אלימות. המחבל עומד נאיף זאיד

הפלסטינים שולחים אצבע מאשימה, הבולגרים מכחישים: התביעה בבולגריה פרסמה אמש (ו') הודעה, שלפיה על גופתו של עומר נאיף זאיד, איש החזית העממית שנמצא מת בשגרירות פלסטין בבולגריה, לא נמצאו כל סימני אלימות.

 

"נציג השגרירות הפלסטינית בסופיה הודיע לנו כי נאיף מת כתוצאה ממעשה אלימות, אך לא נמצאו סימני אלימות על גופתו", מסרה דוברת התביעה הבולגרית.

 

לדבריה, גופתו של זאיד נמצאה בחצר השגרירות. בכל זאת, התביעה הבולגרית הודיעה כי היא מתכוונת לבדוק אם הוא נדחף או נפל מקומה בבניין השגרירות בשל הימצאות הגופה בחצר.

 

מחוץ לשגרירות הפלסטינית בבולגריה

מחוץ לשגרירות הפלסטינית בבולגריה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אחותו של אליהו    (צילום: עפר מאיר)

אחותו של אליהו    (צילום: עפר מאיר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בנוסף, החקירה תהיה קשה יותר משום שאין מצלמות אבטחה בבניין השגרירות והיא לא מאובטחת על-ידי כוחות הביטחון הבולגריים. התובע הראשי של בולגריה סוטיר טסטרוב אמר כי זאיד היה בחיים בעת הגעת הפרמדיקים לשגרירות, אך הוא מת זמן קצר לאחר מכן.

 

זאיד, נשוי בן 51 ואב לשלושה ילדים, הנושאים כולם דרכונים בולגריים. במקור הוא מהכפר הפלסטיני יאמון ליד ג'נין. בשנת 1986 הוא ושני פלסטינים נוספים רצחו בעיר העתיקה בירושלים את תלמיד הישיבה אליהו עמדי. זאיד הורשע ונידון למאסר עולם, וארבע שנים לאחר מעצרו פתח בשביתת רעב.

מחוץ לשגרירות הפלסטינית בסופיה, אתמול (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מחוץ לשגרירות הפלסטינית בסופיה, אתמול(צילום: רויטרס)

ברח בשל שורת מחדלים. זאיד ()
ברח בשל שורת מחדלים. זאיד

אחרי 40 יום הוא הועבר לבית חולים לחולי נפש בבית לחם לשם טיפולו. במאי 1990 הצליח זאיד לברוח מבית החולים והסתתר עד שהצליח לברוח מישראל לאחת ממדינות ערב – שם חי עד לשנת 1994 ומשם עבר להתגורר בבולגריה.

 

לטענת הפלסטינים ישראל דרשה לפני חודשיים משלטונות בולגריה להסגיר אותו לידיה, בהתאם להסכם ההסגרה הקיים בין המדינות. השלטונות הבולגריים דרשו לעצור אותו למשך 72 שעות כדי לדון בבקשת ההסגרה, אלא שהוא נמלט ומאז הסתתר במבנה השגרירות הפלסטינית בסופיה. סגן שר החוץ הפלסטיני תייסיר ג'ראדאת מסר כי על פי האישורים הראשוניים שהתקבלו ברמאללה זאיד נמצא כשהוא פצוע בפלג גופו העליון, אולם הדגיש כי זאיד לא נהרג מירי שבוצע לעברו.

 

המשטרה הבולגרית אף הציבה לו אולטימטום ופשטה על ביתו, אך הגיעה מאוחר מדי. ישראל ניהלה דיאלוג שקט עם הבולגרים כדי לסיים את הפרשה. שגריר פלסטין בבולגריה אחמד מדבוח אף אמר לתקשורת הבולגרית לפני כחודשיים שהקציב לזאיד 24 שעות להסגיר את עצמו לבולגרים, מה שלא קרה. אחיו של זאיד, חמזה, אמר שעומר לא יסגיר את עצמו ולא ייצא מבניין השגרירות – כי עבר עינויים וסבל ממכות בכלא הישראלי ואף הושם 60 יום בבידוד.

 

הפלסטינים כבר רמזו על מעורבות של המוסד במקרה. "הוא קדוש מעונה", אמר השגריר מדבוח. "מי שרדף אחריו היה מסוגל לבצע את המעשה הזה".

 

יפה פנחסי, אחותו של אליהו עמדי, הגיבה בסיפוק למות המחבל שרצח את אחיה: "אחרי 30 שנה נסגר מעגל. בשביל ההורים שלי זו לא נחמה, כי הם רק רוצים לראות שוב את הבן שלהם, אבל למשפחה המורחבת זו הרגשה טובה. אני שמחה שגם הילדים שלו יתומים וירגישו מה זה להיות לבד". לדבריה, לפני כחודשיים עדכנו אותה משרד החוץ והפרקליטות כי המחבל אותר בבולגריה. "אני מאמינה שחיסלו אותו, זו לא יד אלוהים שהשביתה אותו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים