60 שניות על כדורי פיצה
למה להסתפק בפיצה עגולה קלאסית כשאפשר להפתיע את האורחים עם כדורי פיצה מגרים מלאים בכדורי מוצרלה ועוד הרבה דברים טעימים? צפו: כך מכינים פיצה מפתיעה לאירוח
צילום ירון שרון
פיצה סופגנייה
המרכיבים:
1 ק"ג קמח
1 כפית (10 גר') שמרים
2/3 כוס (65 גר') סוכר
30 גר' מלח
3 כוסות (600 מ"ל) מים פושרים
2 כפות שמן זית
15 קוביות גבינה למילוי רצוי גאודה
2 כדורי מוצרלה
100 גר' מוצרלה מגוררת
50 גר' פרמזן מגורר
תוספות: חלפניו, ציפוטלה, פלפלים קלויים, גרעני תירס (אפשר להחליף כמובן)
לרוטב פיצה:
200 גר' רוטב עגבניות
1/2 כפית שום כתוש
1/2 כפית אורגנו קצוץ
4 כפות מים
3 גר' מלח
סוכר
אביזרים:
תבנית לעוגה קוטר 26-28
נייר אפייה
אופן ההכנה:
- מערבבים במיקסר את הקמח עם השמרים והסוכר במהירות נמוכה במשך 30 שניות.
- מוסיפים את המים ולשים 5 דקות במהירות נמוכה.
- מוסיפים את המלח והשמן ולשים עוד 5 דקות במהירות גבוהה.
- מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים כדקה ביד, מניחים בקערה עם מעט קמח מכסים ונותנים לבצק לתפוח שעתיים.
- לאחר התפיחה מחלקים את הבצק לפיסות במשקל של 100 גרם ומגלגלים לכדורים.
- לוקחים את קוביות הגבינה למילוי ודוחפים לכדור וסוגרים היטב על הגבינה (אם יהיה חור בבצק, הגבינה תברח החוצה).
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה, מניחים את הכדורים ומשמנים אותם, משאירים להתפחה נוספת של שעה וחצי.
- מכינים את הרוטב: מערבבים יחד את החומרים לכדי תערובת אחידה.
- מחממים את התנור לטמפ' שך 200 מעלות טורבו.
- מכניסים את הבמק הממולא בגבינה לתנור ל-12 דקות להשחמה ראשונה.
- מוציאים את הכדורים המושחמים ושמים את רוטב הפיצה, הגבינות והתוספות ואופים עוד 10 דקות.
- אין צורך לחתוך, הכדורים מתנתקים אחד מהשני.
המתכון באדיבות שף רועי חנין, מסעדת "פיאנו פיאנו"
כדורי פיצה לאירוח
מומלצים