שבר ערבי עמוק: מזכ"ל הליגה הערבית פורש
נביל אל-ערבי, שמונה בתחילת "האביב הערבי" אבל רוב כהונתו עברה בימים של מלחמות דמים בין סונים לשיעים, הודיע כי לא ימשיך לקדנציה נוספת. הוא משאיר אחריו עולם ערבי שסוע ומפולג
הודעתו של אל-ערבי באה בשעה שערבים ומוסלמים כמעט בכל רחבי המזרח התיכון נלחמים אלה נגד אלה, והשסע הראשי הוא בין המחנה הסוני בהובלת סעודיה למחנה השיעי- עלווי בהובלת איראן.
אל-ערבי מונה לתפקיד בשנת 2011, בתחילת "האביב הערבי" שנדמה היה לרגע שאולי יביא דמוקרטיה ואיכות חיים גבוהה יותר לחברות הליגה הערבית, אבל בפועל הוביל לקריסתה הכלכלית של מצרים, למלחמת אזרחים איומה בסוריה, לעימותי דמים בלבנון ולחורבן בתימן ובמדינות נוספות.
נביל אל-ערבי החליף בתפקיד מזכ"ל הליגה הערבית את המזכ"ל המיתולוגי עמרו מוסא, גם הוא ממצרים, שכיהן שתי קדנציות. בימי כהונתו התנהלו בדיוני הליגה הערבית בקהיר עימותים מילוליים קשים בין מנהיגי ערב על רקע המלחמות במזרח התיכון.
במהלך הקדנציה של אל-ערבי הושעתה סוריה מהליגה הערבית, אבל ארגון הליגה הערבית עצמו ספג ביקורת קשה בשל חוסר יכולתו לקדם פתרון למשבר שם. גם בשל חוסר יכולתו לקדם פתרון לסכסוך הישראלי-פלסטיני נמתחה ביקורת על הארגון.
אל-ערבי נודע כמי שמחזיק בעמדות חריפות נגד ישראל. מי שמוזכרים כעת כמועמדים להחלפתו הם שר החוץ של מצרים לשעבר אחמד אבו א-ריט ושר החוץ המצרי הנוכחי סאמח א-שוקרי.
רק לפני שבוע וחצי ניתנה עדות אחרת לשבר הגדול בעולם הערבי והאיסלאמי, כשמרוקו הודיעה כי החליטה לבטל את אירוח הכינוס
השנתי של הליגה הערבית שאמור היה להתקיים בעיר המרוקנית מרקש. ההסבר הרשמי של מרוקו להחלטה היה מדהים בכנותו: חוסר תועלת ממשית בפעילות הליגה הערבית וחוסר רצון לתת רושם מוטעה כאילו העולם הערבי מאוחד.
הליגה הערבית היא איגוד מדיני הכולל את כל מדינות ערב. הוא הוקם ב-1945 בעידוד בריטניה, במטרה להגשים חזון של אחדות כלל-ערבית, ובמסגרתו אמורות מדינות ערב לתאם פעולות משותפות בתחום המדיני, הביטחוני והכלכלי.