שתף קטע נבחר

 

הישג גדול לרפורמיסטים באיראן: מה ישתנה?

בבחירות לפרלמנט זכה המחנה המתון בכל 30 המושבים של טהרן, המנהיג רפסנג'ני: "העם אמר את דברו – המפסידים צריכים לזוז הצדה". מה ישתנה עכשיו? מומחה מסביר לנו שכנראה לא הרבה. צפו בראיון באולפן ynet

הפוליטיקאי הרפורמיסט הבכיר ביותר באיראן, אכבר האשמי רפסנג'ני, פרסם בצהריים (יום ב') הודעה ראשונה יומיים אחרי הבחירות לפרלמנט ול"מועצת המומחים" שבה רשמו הרפורמיסטים הישגים משמעותיים, ואמר כי "איש אינו יכול לעמוד מול רצון העם".

 

"אף אחד אינו יכול לעמוד מול רצונו של רוב העם, ומי שהעם אינו רוצה בו – צריך לזוז הצדה", כתב. רפסנג'ני, הנשיא לשעבר ובן בריתו של הנשיא הנוכחי חסן רוחאני הנחשב למתון ופרגמטי במונחים איראניים, מוביל במרוץ לחברות ב"מועצת המומחים", גוף של חכמי דת שיבחר מתוכו את המנהיג העליון הבא של איראן – התפקיד בעל החשיבות הגדולה ביותר.

 

הישג לרפורמיסטים באיראן: מה ישתנה?

הישג לרפורמיסטים באיראן: מה ישתנה?

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

תוצאות חלקיות שפורסמו הבוקר מראות שהרפורמיסטים צפויים לזכות בכל 30 מושבי הפרלמנט המוקצים לטהרן – הפסד מביך לקיצונים בבחירות הראשונות שנערכות באיראן מאז הסכם הגרעין עם המעצמות שנחתם בשנה שעברה. עם זאת, אף אחד משלושת המחנות המרכזיים באיראן – הרפורמיסטים, השמרנים והקיצונים – אינו צפוי לגרוף רוב בפרלמנט, שבו יש 290 מושבים.

 

לפי הטלוויזיה הממלכתית באיראן, הרפורמיסטים – שתומכים בהרחבת חירויות הפרט ובשיפור היחסים עם המערב – צפויים לזכות בכל המושבים בטהרן. לפי הטלוויזיה הממלכתית, 62% מהקולות בבירה כבר נספרו. גם בשאר האזורים במדינה המחנה הרפורמיסטי נמצא בדרך לתוצאות הטובות ביותר שרשם זה יותר מעשור. התוצאות הסופיות צפויות להתפרסם מחר.

בקלפי באיראן (צילום: GETTYIMAGES) (צילום: GETTYIMAGES)
בקלפי באיראן(צילום: GETTYIMAGES)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

יוסי מנשרוף, מומחה לאיראן ממרכז עזרי באוניברסיטת חיפה, הזכיר היום לאולפן ynet כי באיראן כשמדובר על "רפורמיסטים" –

זהו מונח יחסי: "הרפורמיסטים האמיתיים באיראן – אנשים כמו אינטלקטואלים, עיתונאים, אחמד זידאבאדי – נמצאים בכלא, וגם מי שמשוחרר לאחר תקופת מעצר למעשה מאבד כל מוטיבציה להשתתף בעשייה הפוליטית וגם נאסר עליו לעשות זאת לכמה שנים".

 

מנשרוף הסביר שרפסנג'ני ובן טיפוחיו רוחאני מביטים באזור באופן פרגמטי יותר ומבינים שבארה"ב יש כעת ממשל נוח יותר לאיראן, אבל הדגיש: "הם לא מבקשים לחולל שינויים משמעותיים במשטר או באידיאולוגיה שלו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
בקלפי באיראן ביום שישי
צילום: AFP
מומלצים