שתף קטע נבחר

 

באילו ערים הכיתות הכי צפופות בבתי הספר היסודיים?

בנס ציונה לומדים 31.1 תלמידים בממוצע לכיתה לעומת 21.4 בצפת. נתונים שמפרסם הלמ"ס חושפים פערים בצפיפות בכיתות בין החינוך הממלכתי לחינוך הממלכתי-דתי והחרדים. בהשוואה עולמית, רק לצ'ילה (30) וליפן (27) ממוצע תלמידים לכיתה גבוה מזה של ישראל

צפוף פה: מספר התלמידים בחינוך הממלכתי גבוה ב-4.3 תלמידים לכיתה יותר מאשר בחינוך הממלכתי דתי, וב-4.7 תלמידים יותר מאשר החינוך החרדי. כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה המתפרסמים בצהריים (יום א'). מהנתונים, שכוללים גם השוואה בין הערים בישראל, עולה כי ממוצע התלמידים בכיתה בישראל הוא 27 – נתון שמדרג אותנו במקום השלישי מהסוף בנתון זה מבין מדינות ה-OECD אחרי צ'ילה ויפן.

 

מנתוני הלמ"ס, המתייחסים לשנת הלימודים 2014-2013 (תשע"ד), עולה כי בחטיבות הביניים (כיתות ז'-ט') היה ממוצע התלמידים לכיתה 28.2, גבוה יותר מהממוצע בכיתות א'-ו' (26.8). הממוצע הנמוך ביותר נמצא בחטיבה העליונה (כיתות י'-י"ב') - 26.2.

 

בנט מציג את רפורמת הכיתה הקטנה    (צילום: ליאור פז)

בנט מציג את רפורמת הכיתה הקטנה    (צילום: ליאור פז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)
 

ואילו ערים הכי צפופות בבתי הספר היסודיים? בנס ציונה לומדים 31.1 תלמידים בממוצע לכיתה, בטייבה 30.9, בגבעתיים 30.2, בהוד השרון 30, במודיעין מכבים רעות 29.9, בנצרת 29.6, בבקה אל גרביה 29.5, ברחובות 29.5 ובנתניה לומדים 29.1 תלמידים בכיתה. ממוצע התלמידים לכיתה הנמוך ביותר בכיתות החינוך היסודי (א-ו) הוא בערים: בית שאן (18.3), אופקים (21.4) וצפת (21.4).

 

בלמ"ס בדקו גם מה אחוז הכיתות שבהן 35 תלמידים ויותר בבתי הספר היסודיים. מהנתונים עולה כי גם בנתון זה נס ציונה הכי צפופה, שם ב-31.3% מהכיתות בבתי הספר היסודיים לומדים 35 תלמידים או יותר. בטייבה ב-28.7% לומדים 35 תלמידים או יותר, ברחובות 26.7%, באשקלון 22.7%, במודיעין עילית ובהוד השרון 19.3%, בחולון 18.3% ובפתח תקווה ב-18.2% מהכיתות בבתי הספר היסודיים יש למעלה מ-35 תלמידים. 

 



 

 


 

ומה מצבנו ביחס למדינות ה-OECD? על פי הנתונים האחרונים ישראל היא בין מדינות הארגון עם ממוצע התלמידים לכיתה הגבוה ביותר. בחינוך היסודי, רק לצ'ילה (30) ממוצע תלמידים לכיתה גבוה מזה של ישראל וביפן (27) הנתונים דומים לאלה שבארץ. בחטיבת הביניים, ישראל (עם 28 תלמידים לכיתה) ממוקמת במקום מעט טוב יותר (אחרי דרום קוריאה, יפן, צ'ילה וטורקיה), אך גבוה משמעותית מממוצע מדינות ה-OECD.

 

ובאיזה זרם חינוך יותר צפוף? בלמ"ס מצאו כי ממוצע התלמידים לכיתה בחינוך הערבי הוא 27.9 תלמידים לכיתה, והוא גבוה מממוצע זה בחינוך העברי - 26.6 תלמידים לכיתה. פערים משמעותיים יותר נמצאו בין הפיקוח הממלכתי/כללי – 28.7 תלמידים לכיתה - לעומת החינוך הממלכתי-דתי (24.4 תלמידים בכיתה) והחרדי (24 תלמידים בכיתה).

 

על-פי נתוני הלמ"ס, ב-19.8% מכלל הכיתות בחינוך היסודי והעל-יסודי בישראל לומדים 35 תלמידים ויותר. כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה המתפרסמים היום. אחוז זה גבוה במיוחד בכיתה ט' (28.3%). בכיתות החינוך היסודי 14.5% מהכיתות כוללות 35 תלמידים ויותר.  

 

ראש עיריית נס ציונה יוסי שבו התייחס לנתנונים: "מאז ומעולם טענו, שאנו הרשויות שבמרכז הארץ ובמעמד סוציו-אקונומי 7, מקופחות. הנתונים שפורסמו על ידי הלמ"ס הם לפני יישום הרפורמה של שר החינוך לצמצם את כמות התלמידים בכיתות בבתי הספר היסודיים. יחד עם זאת, אנו בעיריית נס ציונה משקיעים למעלה מ-50% מתקציב העירייה בחינוך, מתוך מטרה לצמצם את האפליה הקיימת, לפיה ניתנת עדיפות לרשויות ברמה סוציואקונומית נמוכה. התוצאות אינן מאחרות לבוא - נס ציונה מובילה באחוז הזכאים בבחינות הבגרות עם 85 אחוז זכאים, ופעמיים בתוך שמונה שנים זכינו בפרס החינוך הארצי מטעם משרד החינוך".

 

"85% זכאים לבגרות". ראש העיר נס ציונה, יוסי שבו (צילום: דוברות עיריית נס ציונה) (צילום: דוברות עיריית נס ציונה)
"85% זכאים לבגרות". ראש העיר נס ציונה, יוסי שבו(צילום: דוברות עיריית נס ציונה)

 

על רקע מחאת הסרדינים שהחלה בשנה שעברה על ידי הורים שמחו על הצפיפות בכיתות של

 ילדיהם, הציג שר החינוך נפתלי בנט בחודש אוגוסט האחרון את תוכניתו לשינוי מספר התלמידים בכיתה. שר החינוך הודיע אז כי "כבר בשנת הלימודים הקרובה נתחיל ברפורמה שבסופה כיתות הלימוד בישראל לא יעלו על 34 תלמידים בכיתה, ובשכבות האוכלוסייה החלשות יותר לא יעלו על 32 תלמידים בכיתה. בתוך 5 שנים כל תלמידות ותלמידי ישראל בבתי הספר היסודיים מכיתה א' ועד כיתה ו' ילמדו בכיתות קטנות".

 

משרד החינוך נמסר בתגובה: "נתוני הדו"ח פורסמו על ידי המשרד והונגשו לציבור באמצעות אתר המשרד לפני כחצי שנה. הנתונים מתייחסים לשנת 2014. עם כניסת השר נפתלי בנט לתפקידו הוא החל בקידום התוכנית הלאומית לצמצום מספר התלמידים בכיתה. התוכנית החלה השנה בכיתות א', כך שבתוך חמש שנים כל בתי הספר היסודיים יעברו ל-32 תלמידים בממוצע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים