טבעונים מושחתים: 3 מתכונים מתוקים
אומרים שטבעונים לא נהנים - לא מהאוכל ולא מהחיים - חגי לפלר מוכיח לכולם שהם טועים, ומכין שלושה מתכונים מושחתים ונפלאים, שאינם כוללים ביצים ומוצרי חלב אבל כן כוללים שוקולד - והרבה
אני רוצה לנפץ כמה מיתוסים על טבעונים - אנחנו לא אוכלים רק עשבים וזרעונים כל היום, ואנחנו בהחלט יכולים להיות מושחתים. כן, גם בטבעונות זה אפשרי.
נכון שחמאה, שמנת ובשר אדום הם לא חלק מהתפריט שלנו, אבל אנחנו בהחלט יכולים ליהנות מהחיים ולהתיישב (מדי פעם) על עוגת שוקולד עתירת קלוריות שאינה מכילה ביצים או חלב.
חשוב מאוד לתת מקום לחשקים האסורים שלנו, לפיכך החלטתי, לשם שינוי, להגיש מספר מתכונים מושחתים, שאינם מכילים שמנת, חלב או ביצים, אבל כן מכילים הרבה (מאוד) שוקולד.
עוגיות שוקולד צ'יפס נימוחות
המצרכים:
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס סוכר לבן
1/3 כוס שמן קנולה
1/4 כוס חלב צמחי לא ממותק
1 כפית קורנפלור או קמח טפיוקה
3 כפות של רסק תפוחים לא ממותק (או בננה אחת בשלה)
2 כפיות תמצית וניל
1/2 1 כוסות קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את כל הרכיבים מלבד השוקולד צ'יפס בקערה עמוקה מספר דקות עד שהסוכר נמס והבלילה אחידה.
- מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים קלות.
- בעזרת כף יוצרים את גודל העוגיות הרצוי, מניחים בתבנית משומנת ומקומחת ואופים בחום גבוה של 280 מעלות כ-15 דקות או עד השחמה. חשוב מאוד לצנן היטב את העוגיות לפני ההגשה.
עוגת מוס שוקולד אוריאו ללא אפייה
המצרכים:
30 עוגיות אוריאו
200 גר' שוקולד מריר
אריזה אחת של טופו משי
1/4 כוס חלב צמחי
אופן ההכנה:
- מרסקים בבלנדר כ-20 עוגיות אוריאו בשילוב עם החלב הצמחי עד לקבלת עיסה אחידה ללא גושים.
- מוסיפים עוד 5 עוגיות שבורות ביד ומערבבים היטב.
- שופכים את הבלילה לתבנית ומצננים היטב כשעה.
- ממיסים את השוקולד היטב בקערה מעל מים חמים או במיקרוגל ומוסיפים את הטופו. טוחנים הכל יחד היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
- שופכים את התערובת על תחתית בצק האוריאו ומצננים היטב לפחות 4 שעות.
- מקשטים עם שארית העוגיות.
טארט שוקולד עם בצק פריך
המצרכים:
לבצק -
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
כוס סוכר
כוס שמן קנולה
1/4 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס מים
קורט מלח
למלית -
1/2 כוס מי השרייה מקופסת שימורים של חומוס (המים האלה עשירים בחלבון, מה שמאפשר יצירת קצף)
כוס סוכר
200 גר' שוקולד
כפית מיץ לימון
2 כפות קמח לבן
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: מערבבים היטב את כל הרכיבים עד שמתקבל בצק אחיד שנעים לעבוד איתו.
- משטחים על גבי תבנית אפייה מקומחת ואופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-10 דקות. מוציאים ומצננים היטב.
- מכינים את המלית: מקציפים היטב את מי החומוס עם הסוכר ומיץ הלימון עד קבלת קצף יציב.
- ממיסים את השוקולד בקערה מעל סיר עם מי רותחים או במיקרוגל ומקפלים בזהירות את הקצף לתוך השוקולד, עד שמתקבל מוס שוקולד. מוסיפים את הקמח ומערבבים בעדינות.
- יוצקים את המוס על גבי הקלתית שאפינו קודם ואופים שוב כ-5 דקות על חום גבוה.
- מצננים היטב ומגישים.
חגי לפלר הוא בעל הבלוג ספורטאי טבעוני