עטוף באהבה: קיש בצל מקורמל וגבינת עזים
במקום להתעסק עם בצק, שי-לי ליפא מלמדת אתכם להכין קיש אישי מבצק עלים שעוטף בחום את הבצל המקורמל וגבינת העזים
קישים אישיים של בצל מקורמל וגבינת עזים
המרכיבים (ל-10-8 טארטים אישיים):
500 גרם בצק עלים, מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
1/3 כוס יין אדום יבש
1/4 כוס סילאן
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות שמן זית
3 בצלים סגולים בינוניים, חתוכים לפרוסות בעובי 1/2 1 ס"מ
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 גליל גבינת גבינת עזים, חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
עלי תימין
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצל המקורמל: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים יין אדום, סילאן, שמן זית וחומץ בלסמי, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מניחים את פרוסות הבצל ומבשלים כ-5 דקות עד שהנוזל מסמיך (לא הופכים את הבצלים כדי שלא יתפרקו). מצננים היטב.
- מכינים את הטארטים ואופים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורסים את הבצק על משטח העבודה, קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים בתבנית.
- מניחים עיגול בצק מקורמל במרכז הבצק, כשצידו המזוגג כלפי מעלה. מתבלים במעט מלח ופלפל ומפזרים גבינת עזים ומעט עלי תימין.
- אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהטארטים זהובים.
התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10
קיש אישי עם בצל מקורמל וגבינת עזים
צילום: שני צדיקריו
מומלצים