צבעוניים ומרעננים: 4 מרקים אביביים
החורף עוד לא הסתיים רשמית אבל הטמפרטורות הגבוהות הן בדיוק הזמן למרק קר ומרענן: 4 מתכונים קלים להכנה
גספאצ'ו אנדולוסי נוסח גמזו
שף גיא גמזו, מסעדת אריאהמרכיבים (ל-4 סועדים):
לגספאצ'ו -
18 עגבניות שרי תמר
1/2 פלפל אדום ללא קליפה
1 שן שום
1/2 2 כפות חומץ יין לבן
1/2 כפית מלח גס
4 פרוסות צ'ילי אדום (או לפי הטעם)
1/2 1 כף שמן זית
לסלטון בתוך הגספאצ'ו -1 מלפפון קצוץ דק
6 עגבניות שרי קצוצות דק
4-5 עלי בזיליקום קצוצים
קורט מלח ים
1/2 כף שמן זית
אופן ההכנה:
- מכינים את הגספאצ'ו: מכניסים את כל המרכיבים לתוך מעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. מסננים עם מסננת ומכניסים למקרר לכמה שעות, עד שהגספאצ'ו יהיה קר.
- מכינים את הסלטון: מערבבים את כל המרכיבים ומניחים בתחתית כל קערה. מעל הסלט מוזגים את הגספאצ'ו.
גספאצ'ו זעתר עם דג ים
שף גיא גמזו, מסעדת אריאהמרכיבים (ל-4 סועדים):
240 גר' טונה אדומה, חתוכה לקוביות
מלח ים
שמן זית
אפשרויות הגשה - צנוניות חתוכות, כוסברה, עלי זעתר, עגבניות צהובות חתוכות
לגספאצ'ו -21 עגבניות שרי צהובות
1/4 צרור זעתר טרי (רק העלים)
1/2 פלפל צהוב ללא קליפה
4 כפות מירין
2 שיני שום קטנות
פרוסות פלפל צ'ילי ירוק (לפי הטעם)
1 כפית שטוחה מלח דק
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
- מכינים את הגספאצ'ו: מכניסים את כל המרכיבים לתוך מעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
- מסננים עם מסננת ומכניסים למקרר לכמה שעות, עד שהגספאצ'ו יהיה קר.
- מרכיבים את המנה: בוזקים מעל קוביות הדג מלח ומזלפים מעט שמן זית.
- מניחים את קוביות הדג בתחתית הקערה ומוזגים את הגספאצ'ו מעל.
- ניתן לקשט עם צנוניות חתוכות, כוסברה, עלי זעתר או עגבניות צהובות חתוכות מעל.
טונה אדומה עם יוגורט כבשים
שף גיא גמזו, מסעדת אריא
המרכיבים (ל-2 סועדים):
6 פרוסות טונה אדומה (כל חתיכה – 15 גרם)2 כפות יוגורט כבשים
1 מלפפון - רק המעטפת, ללא הגרעינים (אפשר לראות בסרטון) חתוכה לקוביות קטנות
1/2 שן שום קצוצה
15 עלי נענע מופרדים קצוצים
כף שמן זית
1/2 כפית מלח ים
קליפת לימון מגוררת מ-1/2 לימון
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל המרכיבים פרט לטונה לקערה, ומערבבים עד לקבלת סלט יוגורט קר.
- מפזרים את פרוסות הטונה על גבי צלחת ומסביב לטונה מוסיפים את סלט היוגורט.
- הצעת הגשה: ניתן לפזר מעל למנה צנוניות פרוסות, פרוסות מלפפון, עלי נענע, מלח ים או שמן זית.
מרק קוקוס קר
שף-קונדיטורית שחר פלג, מסעדת ARIA
המרכיבים (ל-6 סועדים):2 כוסות (480 מ"ל) חלב קוקוס
1 כוס (240 מ"ל) חלב
1/2 כוס (100 גר') סוכר
1 מקל למון גראס
לקראמבל קוקוס -1/2 כוס (120 גר') חמאה קרה
1/2 כוס (120 גר') סוכר חום
1 כוס (140 גר') קמח
1/2 כוס (70 גר') שקדים טחונים
2/3 כוס (75 גר') קוקוס קלוי
אופן ההכנה:
- מכינים את המרק: מבשלים את כל המרכיבים ביחד על אש קטנה, למשך כ-20 דקות בכדי שכל הטעמים יצאו. מורידים מהאש ומעבירים לקירור למשך כמה שעות.
- מכינים את הקראמבל: מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מכניסים לתוך מעבד מזון חמאה, סוכר, קמח, שקד טחון וקוקוס קלוי, עד לקבלת תערובת פירורית.
- מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה, ואופים במשך 10-15 דקות, עד שהפירורים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מרכיבים את המנה: בתחתית הקערה מניחים את הקראמבל ומוזגים מעליו את המרק שהתקרר. אפשר להוסיף פירות העונה.