שידור חי: מהנדסות העתיד באו"ם
אחרי שעברו כברת דרך, החל ממיונים ועד להשתתפות בפרויקטים פורצי דרך, מגיעות מהנדסות העתיד לאירוע מיוחד במטה האו"ם בניו יורק, שיזם שגריר ישראל באו"ם דני דנון, סמנכ"ל התקשורת ודוברת התעשייה האווירית, הגב' אליענה פישלר, ובנוכחות שניים מבכירי ארגון האומות המאוחדות, סגנית המזכ"ל וסמנכ"לית המידע של האו"ם, ושליח המזכ"ל לנוער, לצד נציגים מעשרות מדינות, נציגי הקהילות היהודיות ותלמידות מדעים. צפו
פרויקט "מהנדסות העתיד" - המשותף לתעשייה האווירית, ynet וידיעות אחרונות - נולד מתוך ההכרה המשותפת במחסור החמור הקיים כיום במהנדסים בכלל, ומהנדסות בפרט, והצורך לפעול בנושא על מנת לשמר את מעמדה הבינלאומי של ישראל כמעצמת הייטק וטכנולוגיה.
שלוש מבין 100 התלמידות שהשתתפו בפרויקט הוזמנו היום (ד') להציג את הפרויקט במטה האו"ם, בפני כ-120 מוזמנים: שגרירים ממדינות העולם, נציגי ארגון World Jewish Congress שאירח את המשלחת, סמנכ"ל התקשורת ודוברת התעשייה האווירית, אליענה פישלר ותלמידות תיכון למדעים בארה"ב. באירוע השתתפו גם שניים מבכירי ארגון האומות המאוחדות - סגנית המזכ"ל וסמנכ"לית המידע של האו"ם, הגברת אטפה ריאזי, ושליח המזכ"ל לנוער, מר אחמד אלחדנאווי.
האירוע, שנערך בסימן נשים בהייטק ובחזית הטכנולוגיה הישראלית, הוא פרי יוזמה של שגריר ישראל באו"ם, מר דני דנון. והוא מועבר בשידור חי, כאן ב-ynet. צפו:
בפתח האירוע אמר דנון: "עלינו לפעול לעתיד שבו נשים וגברים ייוצגו באופן שווה בתחומי המדע והטכנולוגיה - בכל העולם. הצגתו של פרויקט "מהנדסות העתיד" בפרלמנט העמים תראה לאומות העולם את הפנים היפות של מדינת ישראל ותסייע לקידום הנשים בתחומי המדע והטכנולוגיה".
סמנכ"ל התקשורת ודוברת התעשייה האווירית, הגב' אליענה פישלר, אמרה באירוע: "הנהלת התעשייה האווירית שמה לה מזה מספר שנים מטרה לעודד ולתמוך בקידומן של נשים בחברה, מתוך ההבנה שבידיהן היכולת לתרום תרומה מכרעת לשגשוגה. בתחומים רבים כמו פיננסים, פוליטיקה ותרבות, הגיעו כבר נשים רבות בישראל לתפקידי מפתח והובלה, והן משאירות את חותמן המשמעותי. חובתנו היא לוודא שכך יקרה גם בתחומי הטכנולוגיה והמדעים לטובת התעשייה הזו והמשך צמיחתה."
במטרה להציג לקהילה הבינלאומית את החדשנות הטכנולוגית המגיעה מישראל, ובפרט מהנשים בתעשייה, הוזמנה לשאת דברים גם המדענית והחוקרת הישראלית הגב' קירה רדינסקי, שהיתה אחת מבין חברי ועדת ההיגוי לפרויקט "מהנדסות העתיד".
במהלך האירוע התייחס השגריר דנון להצגתו של פרויקט "מהנדסות העתיד" באו"ם ככלי המסייע בידי ההסברה הישראלית: "כדי לנצח את הדה לגיטימציה נגד ישראל, על כל פעולה שלילית נגדנו, עלינו לייצר פעולה חיובית כפולה ומכופלת. מיזם 'מהנדסות העתיד' יראה לעולם את ישראל המתקדמת, את אומת הסטארט-אפ במיטבה. זאת היא התשובה שלנו לכל אלו המנסים להחרים אותנו ולפגוע בנו", דברי השגריר.
סגנית המזכ"ל וה-CIO של האו"ם, הגברת אטפה ריאזי, אמרה באירוע: "נשים תורמות לכ-60 אחוזים מכוח התעסוקה בעולם וכ-50 אחוזים מייצור המזון, אבל מחזיקות רק בכ-10 אחוזים מהרכוש. תמיד חינכו בנות לכך שיצילו אותן. הן הנסיכות. את הבנים חינכו להציל. עודדו אותם לשחק בקוביות, בבנייה, ללמוד מתמטיקה. עידן האינטרנט מאפשר לנו לשנות את כל זה דרך נגישות למידע וחיבור לעולם, דרך חינוך. זה בידיים של נשים לבחור לשנות את מהלך ההיסטוריה."
שליח המזכ"ל לענייני צעירים, מר אחמד אלחדנוואי, אמר: מדעים לא נחשבים למקצועות אטרקטיביים לצעירות. זו תופעה גלובלית שפחות נשים צעירות לומדות מדעים והנדסה. איך אפשר לעניין יותר צעירות במדע? יש דרך אחת לעשות זאת - לתת להן השראה באמצעות אלו שכבר הצליחו. לחגוג את הצלחת המדעניות הצעירות שרצינו, ולהעביר את המסר החיובי לכל הצעירים ברחבי העולם."
התלמידות הציגו לשגרירי העולם את הפתרונות ההנדסיים החדשניים שגיבשו במהלך הפרויקט, וסיפרו על החוויות האישיות שעברו. דורין כהן מטירת הכרמל הציגה פיתוח הנדסי שיתריע בפני נהגי הסעות אם ישנם ילדים שנשכחו ברכב ההסעה. גאיה נחשון מהרצליה הציגה פיתוח המאפשר לשלב רחפני צילום באפליקציות למיפוי תנועה, על מנת לנטר מכשולי דרך, לתעד תאונות דרכים, לאפשר לכוחות חירום והצלה לאתר נתיבים פתוחים, ולסייע להקלה על גודש התנועה במטרופולינים. עומר פריבס ממושב אורות הציגה אבטיפוס של כלי טיס עתידני לשימוש אישי, על מנת לפתור את מצוקות התחבורה בכבישים.
לתלמידות הצטרפה גם אחת ממהנדסות התעשייה האווירית, הגב' ענבל שטרנברג, ששימשה כמנטורית של אחת מ-10 הקבוצות והציגה את עבודת ההדרכה וההכוונה של התלמידות.
במסגרת הביקור בארה"ב הציגו התלמידות את הפרויקטים ההנדסיים שגיבשו בפני תלמידות בנות גילן מהתיכון היוקרתי למדעים בברונקס. התלמידות הסבירו על החדשנות הישראלית ועל המסע האישי שעברו, וזכו לאהדה ולהתעניינות רבה.
כמו כן, סיירו התלמידות במוזיאון השואה של בית הספר, המכיל עשרות תעודות היסטוריות ופריטים מקוריים – כמו מסמכי משטרת ישראל בחקירת אדולף אייכמן.
אחת מתלמידות התיכון המדריכה במוזיאון השואה, אפשנה הוק, אמרה: "מה שאנחנו מנסים להעביר פה לאלפי התלמידים בבית הספר זה שאולי השואה הייתה אירוע היסטורי ייחודי, אבל הגזענות וחוסר הסובלנות שעמדו מאחוריה הן תופעות כלל עולמיות שצריך להילחם בהן."