דרוזיות ייצרו חלקי מל"טים לתעשייה האווירית
בתום הכשרה מקצועית של כחצי שנה בתעשייה האווירית - 30 נשים מהעדה הדרוזית צפויות להתחיל את עבודתן במפעל החדש שחנכה חברת "דרוזנט" בעוספיא בכרמל. עובדת במפעל: "מגיע גם לנשים לעבוד, לא רק לגברים, יש לנשים יכולת להיות חלק מהחברה, אנחנו נגיע יותר רחוק מזה"
חברת "דרוזנט" משיקה היום (ד') בעוספיא מפעל חדש לייצור חלקי מל"טים של התעשייה האווירית, שצפוי להעסיק נשים בלבד מהעדה הדרוזית בתפקידי . מדובר ביוזמה משותפת של בעלי המפעל ושל התעשיה האווירית, שהכשירה בחצי השנה האחרונה כ-30 נשים מעוספיא לתפקידי הנדסה, ניהול ותפעול. צפו בראיון שערכנו באולפן ynet עם תא"ל במיל, אמל אסעד, מיוזמי הרעיון, ועם עובדת במפעל:
"מגיע גם לנשים לעבוד, לא רק לגברים", אומרת כאמל אבו סאקר, העובדת במפעל. "יש לנשים יכולת להיות חלק מהחברה, אנחנו נגיע יותר רחוק מזה".
המפעל החדש הוקם ביוזמת חברת דרוזנט המנהלת פרויקטים בתחום הטכנולוגיה והחומרים המרוכבים באזור הכרמל והצפון, ובעידוד התעשייה האווירית. הוא הוקם בהשקעה של כ-12 מיליון שקל ועתיד לייצר חלקים מחומרים מרוכבים לתעשיות הביטחוניות בישראל. בהשקה היום נטלו חלק העובדות, מנהליו, בכירי התעשייה האווירית, נציגי העדה הדרוזית ועוד.
בחברה ציינו כי הייחודיות שבמפעל היא בכך, שכל תהליך הייצור והניהול נמצאים בידי נשים דרוזיות משלושה דורות. "ככלל, אנו המפעל היחיד בעולם לבניית מל"טים הנבנים בידי נשים בלבד ובוודאי שהיחיד בעולם הפועל בידי נשים דרוזיות", מציינים שם. "רצינו ליצור עוגן תעסוקתי בכרמל, שיעניק פרנסה לעשרות משפחות הגרות בסמיכות למפעל ובכך להוסיף מקומות עבודה בצפון, אך יותר מכך רצינו להעניק לנשים במגזר הדרוזי אפשרויות חדשות לתעסוקה ברמה אחרת, רמת ההיי טק והחומרים המרוכבים בתחום ייחודי כמו התעופה".
אסעד, המשמש כחבר דירקטוריון התעשייה האווירית, מסר כי "אחוז הנשים מבנות העדה הדרוזית המחזיקות בתארים אקדמאים הוא כיום הגבוה ביותר מאז קום המדינה. הנשים הדרוזיות הן מקור לכוח בעדה הדרוזית ומרכז בבית הדרוזי. העובדה שהצלחנו ליצור תעשייה חדשה בה הנשים הדרוזיות משתלבות במקום בו רק גברים פעלו, אם בישראל או אם במפעלים דומים ברחבי העולם, הינה בבחינת שבירת חומה".
מנכ"ל החברה, אל"מ (מיל.) עו"ד אנואר סעב, הוסיף כי "זהו מפעל אזרחי לחלוטין והעובדים במפעל אינם חיילים אלא אזרחים לכל דבר. זהו הישג נוסף עבורנו. כיום הולכת ונרקמת מערכת יחסים מרתקת בין בני העדה לסביבה האזרחית הדינאמית בישראל. נעשה את כל המאמצים בכדי שבתוך שנים ספורות המפעל יצמח ויעסיק מאות עובדים".
יוסי וייס, מנכ"ל התעשייה האווירית, מסר כי "אני סמוך ובטוח כי הנשים המוכשרות, להן הייתה לנו הזכות להעניק הדרכה מקצועית, יספקו ערך מוסף משמעותי לפעילותנו ויעודדו חברות וארגונים נוספים במשק להציב נשים בתפקידי הנדסה וניהול בכירים".