שתף קטע נבחר

 

רות דוד קיבלה מתנות יוקרתיות מעו"ד פישר כשהייתה פרקליטת מחוז - אך לא תועמד לדין

היועץ המשפטי לממשלה גנז את התיק נגד עו"ד רות דוד על התנהלותה הקלוקלת כפרקליטת מחוז, אך מפרט מעשים חמורים. בין היתר קבע שדוד קיבלה מעו"ד רונאל פישר עטי "מונט בלאן", שעון יוקרתי וסחלבים בשלהי כהונתה: "מעשים בעייתיים ולא ראויים לפרקליטה בפרקליטות המדינה, ובוודאי שלא לפרקליטה בדרג כה בכיר"

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט החליט היום (ג') לגנוז את התיק נגד עו"ד רות דוד בגין "התנהלותה הלא-תקינה", כפי שהגדיר, כפרקליטת מחוז בתל אביב. ביחס למעשיה לאחר תקופת כהונתה, הוגש נגדה כתב אישום לבית המשפט המחוזי בירושלים בגין קבלת נכסים שהושגו בפשע ובשיבוש מהלכי משפט. בין היתר כותב היועץ שדוד קיבלה מעו"ד רונאל פישר עטי "מונט בלאן" יוקרתיים וחפצים יוקרתיים נוספים. יצוין כי המתנות היוקרתיות שדוד קיבלה מעו"ד פישר הועברו אליה בתקופה שבה לא הייתה מעורבת בתיקיו.

 

לעיון בהחלטת היועמ"ש בעניינה של עו"ד דוד - לחצו כאן

עו"ד דוד (צילום: אוהד צויגנברג ) (צילום: אוהד צויגנברג )
עו"ד דוד(צילום: אוהד צויגנברג )

מנלדבליט ציין עוד כי עלות העטים שקיבלה מפישר נאמדת ב-2,500 שקלים. עוד ציין היועץ המשפטי כי דוד קיבלה ביום אחד כמות גדולה של זרי פרחים ומעת לעת כמה עציצי סחלבים. לדברי מנדלבליט, ההערכה המשוערת לשווי הכולל של הפרחים והעציצים היא של כמה מאות עד כמה אלפי שקלים.

 

כמו כן נחקרה הטענה כי דוד קיבלה מפישר גם שעון יקר ערך של חברת "קרטייה" בשווי של כמה אלפי שקלים, אך על פי ממצאי החקירה, אף שנמצאו אינדיקציות לטענה זו, לא ניתן היה להגיע למסקנה וודאית בעניין זה.
 

כמו כן נמצא לדברי היועץ המשפטי כי דוד קיבלה מביטון לאחר סיום כהונתה, ככל הנראה במסיבה לכבוד פרישתה, תיק וצעיף של חברת "לואי ויטון" ושעון בשווי של כמה עשרות אלפי שקלים. "מחומר הראיות שנאסף לא ניתן לקבוע ממצא ודאי בשאלה מתי הוענק השעון, אף שנעשה מאמץ חקירתי לברר נושא זה, אך ישנן אינדיקציות ממשיות התומכות בכך כי הוא ניתן לרות דוד רק לאחר פרישתה", ציין מנדלבליט.

היועץ המשפטי מנדלבליט (צילום: מרק ישראל סלם) (צילום: מרק ישראל סלם)
היועץ המשפטי מנדלבליט(צילום: מרק ישראל סלם)

היועץ המשפטי הוסיף בהחלטתו לגבי עו"ד דוד כי "פרקליט המדינה והמשנה ליועץ המשפטי לממשלה הביאו בפני קודמי, כמו גם בפניי, כל אחד לחוד, את עמדתם ביחס לחומר החקירה. דעת שניהם הייתה כי לא ניתן להעמיד לדין פלילי את רות דוד - לא בגין עבירה של קבלת שוחד ולא בגין עבירה של מרמה והפרת אמונים - ומשכך יש לגנוז את תיק החקירה. פרקליט המדינה הבהיר כי מסקנתו האמורה התקבלה לאחר שקיים דיון מקיף עם בכירים נוספים בפרקליטות המדינה, שדעת הכול בדיון שקיים בפניו הייתה דומה".

 

"מעשים בעייתיים ולא ראויים לפרקליטה" 

לסיכום החלטתו, ציין מנדלבליט כי "בדומה לקודמי, גם אני הגעתי לכלל מסקנה כי חומר הראיות אינו מגבש סיכוי סביר להרשעה בעבירה פלילית. החקירה לא הניבה ראיות בעוצמה מספקת להוכחה של רכיבי העבירה, וכן קיבל את העמדה כי בהתאם לפסיקת בית המשפט בנושא מרמה והפרת אמונים, לא ניתן לבסס הרשעה בפלילים בנסיבות תיק זה.

 

"זאת, כאמור, נוכח היעדרן של ראיות המצביעות על השפעה זרה ופסולה על ניהול תיק כלשהו, במטרה להיטיב עם פישר, וכן בהתחשב בעובדה כי הקשר בין השניים, שלא היה מבוסס על אינטרס כלכלי ממשי של דוד, היה בין עובד ציבור למייצג, שהאינטרס שלו הוא בעוצמה נמוכה מזה של בעל דין הנוגע בדבר. יתר על כן, מעשיה של רות דוד אשר נחשדו כמגבשי עבירת עוון מצויים כבר מחוץ לתקופת ההתיישנות, ולכן גם אם מבחינה תיאורטית הראיות היו מגבשות עבירה פלילית מסוג עוון, הרי שלא קיימת עוד אפשרות להעמיד את רות דוד לדין פלילי כיום".

 

למרות הדברים הללו, כתב מנדלבליט כי אף שפרקליט המדינה והמשנה ליועץ המשפטי לממשלה (פלילי) הדגישו כי הם סבורים שאף שלא נמצאה תשתית מספקת להעמדה לדין פלילי, "הרי שמעשי רות דוד כפי שהתגלו בחקירת המשטרה היו בעייתיים ולא ראויים לפרקליטה בפרקליטות המדינה, ובוודאי שלא לפרקליטה בדרג כה בכיר. כן הודגש על ידם, כי לולא הייתה התיישנות על המעשים, היה מקום לשקול נקיטת הליכים משמעתיים נגד רות דוד לפי חוק המשמעת של עובדי המדינה בגין הממצאים כפי שעלו בחקירה".

 

סביבתו של פישר: ההחלטה לא מפתיעה

בסביבתו של רונאל פישר אמרו שההחלטה לסגור את התיק אחרי בדיקה של גורמים רבים, לא הפתיעה אותם, "משום שהניסיון להעניק ליחסיו עם רות דוד אופי פלילי היה תוצאה של התלהמות ושקרים, שהתנפצו בחקירה. זו לא הפעם האחרונה בה יתגלה שהסיפורים על פישר משרתים את הצורך האנושי בדרמות, אבל אנשים רציניים יכבדו את עצמם אם ימנעו מלהעניק להם עודף אמינות בטרם תתפרש התמונה המלאה".  

 

עו"ד דוד הגישה בפברואר האחרון לבית המשפט המחוזי בירושלים את תגובתה לכתב האישום שהוגש נגדה בפרשת רונאל פישר. בתגובה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין יאיר גולן וד"ר נחשון שוחט, טענה דוד כי היא לא הייתה חלק מ"השיטה" של רב-פקד ערן מלכה ועו"ד רונאל פישר, כפי שיוחס לה בכתב האישום, וכי לא הייתה מצויה בסוד הקשר ביניהם.

 

בנוסף, דוד הכחישה כי הייתה מעורבת בבקשה או קבלה של כספים, וכי לא קיבלה חומרי חקירה ממלכה. עם זאת, דוד הודתה כי נחשפה למסמך משטרתי שקשור לחקירת הקבלן יאיר ביטון, והשתתפה בפגישה עמו ועם פישר בבודפשט. "הנאשמת מכירה בכך ששגתה בהתנהלות זו וכי אפשר שעברה בכך עבירה", צוין במענה לכתב האישום.

 

בנוגע לפרשת עו"ד ניסים מרום, שבה דוד מואשמת בשיבוש מהלכי משפט כשהציעה לפרקליט הממונה על חקירת הארגון של יצחק אברג'יל להתמנות ליועץ המשפטי של מע"צ כדי "להוריד" אותו מהתיק, כפרה דוד במיוחס לה. "מעולם לא הייתה מחשבה, כל שכן קשירת קשר, במטרה להביא לכך שעו"ד מרום יחדל לטפל בתיק 'מעשה נסים'", נכתב בתגובה. "הנאשמת מתקוממת על עצם העלאת הטענה". דוד אישרה שהציעה את התפקיד למרום, אך לטענתה גילתה על קיומו של המכרז לתפקיד באופן אקראי, ובאופן ספונטני הודיעה לעו"ד מרום על קיומה של המשרה שלהבנתה התאימה לו.

 

ביולי 2015 הגישה המחלקה לחקירות שוטרים לבית המשפט המחוזי בירושלים כתב אישום מתוקן נגד דוד, פישר ומלכה. דוד הואשמה כאמור בקבלת נכסים שהושגו בפשע ובשיבוש מהלכי משפט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים