שתף קטע נבחר

 

מרקל לפליטים: לא אתם תקבעו איפה נשים אתכם

זו לא תוכנית כבקשתך: רבים מהמהגרים שמגיעים לאירופה בורחים אחרי כניסתם ליבשת אל המדינות המועדפות עליהם, ומסרבים לעבור למדינות אחרות. הקנצלרית: רק אנחנו נחליט איפה לשכן את מי שזקוק למקלט

קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, שרק בשנה שעברה פתחה את שערי ארצה בפני יותר ממיליון פליטים שנהרו לגבולותיה ממדינות אחרות ביבשת, נשמעה היום (ג') אחרת על רקע הביקורת הגוברת בגרמניה על מדיניות קליטת המהגרים שלה. בפגישה עם ראש ממשלת קרואטיה אמרה מרקל כי לאף פליט אין זכות לקבוע איזו מדינה באירופה תקלוט אותו.

 

מרקל אמרה את הדברים לקראת ועידת פסגה של מנהיגי האיחוד האירופי שבה הם אמורים לקבל החלטות חשובות בנוגע לטיפול בגל המהגרים העצום ששוטף את אירופה. "אין זכות לפליט לומר 'אני רוצה לקבל מקלט במדינה מסוימת באיחוד האירופי", אמרה מרקל.

מהגרים זוחלים בגבול יוון-מקדוניה (צילום: AP) (צילום: AP)
מהגרים זוחלים בגבול יוון-מקדוניה(צילום: AP)

אף שרוב המהגרים מגיעים לאירופה דרך מדינות הנמצאות בשערי היבשת כמו יוון, איטליה ומדינות הבלקן, רובם ממשיכים לאחר מכן צפונה למדינות עשירות ומבוססות יותר, כשהיעדים המרכזיים והמבוקשים ביותר הם גרמניה ושבדיה, שלהן יש מדיניות מתירנית יחסית של קילטת זרים.

 

לפי תקנות האיחוד, כל מהגר אמור לתת טביעת אצבע במדינה שדרכה נכנס ליבשת, ושם אמורה בקשת המקלט שלו להיות מטופלת, אבל בפועל עד שהטיפול בבקשות המקלט של מהגרים המציגים עצמם כפליטים מסתיים רבים מהם כבר ממשיכים הלאה, ליעד הסופי שלהם ביבשת, תוך שהם מנצלים את תקנות התנועה החופשית באירופה. עובדה זו מטרידה רבים ביבשת, ומחזקת את טענותיהם של מתנגדי המהגרים, שמדגישים כי המונים מביניהם כלל אינם פליטים הנמלטים מרדיפה וממדינות מוכות מלחמה, אלא מהגרים כלכליים שפשוט רוצים להשתקע במדינה שתספק להם איכות חיים גבוהה יותר.

מהומות בגבול היווני-מקדוני. 24 אלף תקועים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מהומות בגבול היווני-מקדוני. 24 אלף תקועים(צילום: AFP)

בשבועות האחרונים הוקשחה הבקרה בגבולות של כמה מדינות במזרח אירופה ובדרומה, כולל בגבול בין מקדוניה ליוון, וכתוצאה מכך תקועים כעת 24 אלף מהגרים בגבול היווני-מקדוני, וארגוני סיוע מזהירים שמצבם מידרדר. סימן לשינוי המסוים שחל במדיניות של מרקל ניתן היום כשהיא התייחסה למשבר בגבול היווני-מקדוני ואמרה כי אי אפשר להשוות בין המצב שם למצב שנוצר בספטמבר אשתקד, אז היא אפשרה להמוני מהגרים שנתקעו בהונגריה לעבור לארצה. מרקל אמרה כי בחודשים האחרונים נערכו הכנות להתמודדות עם זרם של מאות מהגרים המגיעים מדי יום ליוון, והדגישה: "יש מקומות ביוון כדי לקלוט אותם, וצריך להשתמש בהם לטיפול בפליטים".

מרקל מצטלמת עם מהגרים בברלין. ביקורת בגרמניה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מרקל מצטלמת עם מהגרים בברלין. ביקורת בגרמניה(צילום: AFP)

האיחוד האירופי הציע היום להגביר את הסיוע ליוון, בשל פקק המהגרים שנוצר שם. נציבות האו"ם לענייני פליטים הזהירה היום כי הצטברות המהגרים התקועים ביוון גורמת למחסור במזון, במקומות מקלט, במים ובתנאי תברואה ראויים.

 

למרות ההתחייבויות של האיחוד האירופי להעביר 66,400 מהגרים ופליטים מיוון למדינות אחרות, בפועל רק 325 מהם אכן שוכנו

במקומות אחרים. מדינות רבות באירופה מסרבות לשתף פעולה עם התוכנית שגיבש האיחוד האירופי אשתקד, ולפיה כל מדינה תקלוט מכסה מסוימת של מהגרים, והדבר גורם למתיחות גדולה בין כמה מדינות במרכז היבשת, כמו הונגריה וצ'כיה המסרבות לקלוט מהגרים, לבין מדינות במערבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מרקל. "יש איפה לקלוט אותם ביוון"
צילום: EPA
מומלצים