שתף קטע נבחר

אור בכתה בביהמ"ש, הדיון על הפירוק נדחה

ביהמ"ש המחוזי בת"א החליט לדחות למחר את בקשות הפירוק של חברת אור סיטי נדל"ן בבעלות היזמית ענבל אור. במהלך הדיון התפרצה אור כמה פעמים ובעקבות זאת השופט איים להוציא אותה מחוץ לאולם והיא הגיבה בבכי. בתום הדיון נלקחה אור לחקירה נוספת ברשות המסים

בית המשפט המחוזי בתל אביב החליט לדחות למחר (ה') את ההחלטה לגבי פירוק חברת אור סיטי נדל"ן בבעלותה של היזמית ענבל אור. בתום הדיון נלקחה אור לחקירה נוספת ברשות המסים.

 

פרשת ענבל אור - כתבות נוספות בערוץ הנדל"ן :

בקשה נוספת לפירוקה של אור סיטי נדל"ן

אור סיטי נדל"ן: הרוכש נסוג מבקשת הפירוק

נדחתה בקשה לפירוק זמני של אור סיטי נדל"ן

 

אור הגיעה באיחור לדיון בלווית עורכי דינה, יעקב ויינרוט ועמית חדד ממשרד ד"ר י. וינרוט ושות', וכן עו"ד דן נובהארי, ואלה ננזפו על ידי השופט, איתן אורנשטיין. במהלך הדיון התפרצה אור כמה פעמים ובעקבות זאת השופט איים להוציא אותה מחוץ לאולם והיא הגיבה בבכי.

 

השופט החליט להמתין עם ההכרעה הסופית למחר עד השעה 16:00 כדי לבדוק שייפרע צ'ק בגובה מיליון שקל שניתן לחברת גלובל. האחרונה מכרה את הזכויות בקרקע לניצולת השואה, מינה זומר, שגם כן הצטרפה לבקשת הפירוק. בהחלטתו אמר השופט: "לפי המוסכם בין חברת גלובל לבין אור סיטי, על האחרונה לשלם סך של מיליון שקל על חשבון הרכישה, שמועדו מחר".

 

השופט המשיך: "לדברי ב"כ החברה, עסקינן בחברה מבוססת, בעלת הון עצמי ניכר, יש לה יתרות כספים גדולות ואין חשש לחדלות פרעונה, והרקע לבקשת פירוק ולבקשות ההצטרפות הינה החקירה שאינה רלוונטית ואין בה כדי להשפיע על יציבות החברה. אין ספק שמתן צו פירוק זמני עלול להוות כדור שלג שיגרום לנזק בלתי הפיך לרוכשים, מוכרים ואחרים באופן שלא ניתן יהיה להשיב המצב לקדמותו. סבורני שנכון יהיה לעת הזאת להמתין עם הכרעה סופית בבקשת הפירוק הזמני עד לאחר שיתברר האם נפרע הצ'ק שהחברה מסרה לחברת גלובל. משכך יודיע ב"כ החברה עד מחר האם כובדה ההמחאה שניתנה לגלובל". 

 

בצאתה מבית המשפט, אמרה אור: "אנחנו מתכוונים לבצע העברה באופן מיידי. אני שמחה שהצדק יצא לאור ושהחברה עומדת מאחורי התחייבויותיה. אנחנו לא מתכוונים לפרוע את הצ'ק מחר אלא לבצע העברת זהב באופן מיידי". היא הוסיפה: "לרוכשים אין ממה לחשוש. החברה איתנה ועומדת מאחורי התחייבויותיה במשך 11 שנה. אני בהחלט כועסת על בנק מזרחי טפחות, אבל אני מאמינה שזה יסתדר אחרי 20 שנה שאני עובדת איתם. אני מתרגשת, החברה הזו היא הבייבי שלי".

 

ויינרוט הביע שביעות רצון ואמר: "קיבלנו בסיפוק את החלטת ביהמ"ש שלא להתחיל בהליכי פירוק. אין שום נתונים מדאיגים. החברה הזו תמשיך להתקיים. נעביר עכשיו צ'ק של מיליון שקל".   

 

אור ועורך דינה יעקב ויינרוט (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
אור ועורך דינה יעקב ויינרוט(צילום: בראל אפרים)

 

"פירוק הוא תהליך דרסטי"

ויינרוט אמר בתחילת הדיון כי "תהליך של פירוק הוא תהליך דרסטי וניתן רק במידה שהבית עומד להתמוטט. רק בעילה לחשש לחוסנה של החברה. התשלום שאמור להיות משולם היום בסך מיליון שקל לחברת גלובל ייפרע. לא אכנס לצד הטכני, אבל עמדנו בתשלומים, גם לראיה שמשהו קרה זה בוודאי לא משהו שיזעזע את הקירות. חקירות מס היו ויהיו במדינת ישראל".

 

נובהארי הוסיף כי "ההון העצמי של החברה הוא בסך 57 מיליון שקל נכון לשנת 2014. מאזן הבוחן של החברה מראה שלחברה יתרות זכות של למעלה מ-19 מיליון שקל, זהו מצב שיקוף של עכשיו. כרגע יש 12 פרויקטים חיים ונושמים, בין נובמבר 2015 להיום, לפי הדוחות שיוצגו ניתן לראות בבירור שבתקופה זו חלה התקדמות משמעותית בפרויקטים, זו חברה חיה ונושמת והעננה שהוטלה בעקבות חקירת רשות המסים, יש לנו מסמך, במפורש מדובר פה בעניין טכני של דיווח שיכול להתאייד ולהתאדות ללא כלום, רק שזה לוקח רגע או שניים ולא מיידי. עובדה חשובה היא שהחברה שיווקה כ-1,500 יח"ד עד להיום ועומדת תביעה אחת עומדת בין כל יחידות אלה. זה מדבר בעד עצמו".  

 (צילום: מיכל מרגלית) (צילום: מיכל מרגלית)
(צילום: מיכל מרגלית)

 

 (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
(צילום: בראל אפרים)

 

עו"ד פדר מייצג נושה עם חוב של חצי מיליון שקל. "לא מדובר בעסקת רכישה שצריכה להיות מבוצעת אלא בכסף אמיתי שצריך להיות מוחזר למרשתי, מדובר בחוב שצריך היה להיפרע וקיבלנו באיחור ניכר אל מול המועד שצריך היה להחזיר הכספים צ'קים מעוכבים, 10 צ'קים פרוסים על פני שבועיים, הראשון מהם צריך להיפרע באפריל 2016, ולפי ההסכם היינו אמורים לקבל את מלוא הסכום בפברואר 2015".

 

עו"ד שוקי שועלי, שמייצג את מינה זומר, ניצולת השואה שהצטרפה לבקשת הפירוק: "לחברה הלוואות בסך 23 מיליון שקל והדבר החמור ביותר הוא אי סדרים. 10 מיליון שקלים הוא סכום ללקוחות שביטלו עסקאות, וכן חוב לספקים בסכום 11 מיליון שקל. יש מקום לשקול מינוי של בעל תפקיד לזמן קצר ביותר, כי אנחנו לא רוצים לגרום לקריסת החברה". ויינרוט הגיב ואמר: "איך שנכניס כסף לבנק, ייפרע הצ'ק. הבנק לא יגיד שהוא הפסיק את האשראי בגלל שאדם נחקר, אבל זה פחות או יותר מה שהודיעו לנו מהיום בו החלה החקירה. החקירה נופחה מעבר לכל סטנדרט סביר של היגיון".

 

עו"ד פינס, נציג בנק מזרחי טפחות אמר כי "המצב בחשבון הוא שבוטלו מסגרות האשראי והחוב בחשבון הועמד לפירעון מיידי. לבנק 10 מיליון שקל חובות בשני חשבונות בקיזוז פקדונות ואחד החשבונות יש בו ערבות מדינה, החוב בסך 3.8 מיליון שקל. היתרה היא 6.2 מיליון שקל ויש בה בטחונות מסוגים שונים, היתה יתרה גדולה יותר וקיזזנו אותה כנגד פקדונות שהיו בבנק, והיום נותרו בטחונות נדל"ניים. בזמן האחרון נתבקשה החברה להזרים כספים נוספים והיא התחייבה לכך, אבל התחייבות זו לא קויימה. לשם האיזון ייתכן שיש לכך נסיבות אובייקטיביות המצדיקות זאת כמו חקירות והיעדרות ממושכת. הבנק קץ בעיכובים והעמיד את החוב לפירעון מיידי שעומד על 10 מיליון שקל. זה קרה בימים האחרונים. כרגע הבנק לא יכול לכבד צ'קים, אבל אם היום יביאו ויסדירו את הכסף או יזרימו ביטחונות יוכל הבנק לאפשר תשלומים".

 

בתחילת השבוע הגיש לקוח של אור, אברהם וולך בקשת פירוק נגד החברה וביקש למנות מפרק זמני לחברה של אור. לטענתו, לפי בקשת הפירוק, הוא רכש דירה בפרויקט של ענבל אור ברחוב צ'לנוב בתל אביב, ולאחר ששילם 400 אלף שקל כמקדמה, הסתבר לו שהדירה נמכרה לאדם אחר, שכבר רשם עליה הערת אזהרה. לכן, טען וולך, גם הכסף לא עבר לחשבון הנאמנות של הפרויקט. אתמול דחה בית המשפט את הבקשה המשותפת של אור סיטי ושל וולך למחיקת בקשת הפירוק לאחר שהכסף הועבר חזרה לוולך. מאז הצטרפו גורמים נוספים לבקשת הפירוק.

 

בדיון נוכחים גם עו"ד דן הלפר המייצג חייב בפשיטת רגל שיש לו תביעה נגד החברה, נציג בנק מזרחי טפחות נושה של 10 מיליון שקל, נציגות מפרויקט ארלוזרוב 13 רמת גן, עו"ד דקל ברוקמן מנציגות הרוכשים ברחוב חורגים בר"ג וכן הגיעו הנציגות ממס הכנסה ומיסוי מקרקעין שפירטו את החובות שהחברה חייבת להם.

 

 


פורסם לראשונה 02/03/2016 11:38

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בראל אפרים
אור בעת ההגעה לבית המשפט
צילום: בראל אפרים
מומלצים