כך מוכרים הישראלים סייבר לאמריקאים
כ-40 חברות ישראליות משתתפות בביתן הלאומי של ישראל ב-RSA - אירוע הסייבר הגדול בעולם שנפתח השבוע בסן פרנסיסקו. "בשנים האחרונות הפכה ישראל להיות מעצמת סייבר ומיטב הפתרונות והטכנולוגיות מגיעות מישראל לרחבי העולם". צפו
כנס RSA - כנס אבטחת המידע הגדול ביותר בעולם, נפתח השבוע זו השנה ה-25 ברציפות במרכז הכנסים מוסקוני שבלב סן פרנסיסקו. האירוע משמש כמוקד לכל הגורמים העוסקים בסייבר-ביטחון בשלל התעשיות. על פי הערכות, עד לסיומו של האירוע ב-4 במרץ, צפויים להגיע אליו לא פחות מ-40 אלף איש שיבקרו את 9,000 המציגים - בהם לא מעט חברות ישראליות שמציגות בביתן הלאומי שהקים מכון היצוא, מנהל סחר חוץ במשרד הכלכלה ומטה הסייבר הלאומי. השנה הגיעו במסגרת הביתן הלאומי כ-40 חברות - עליה של כ-40% לעומת 2015 במספר החברות המשתתפות.
עוזרים לייצוא הישראלי
כך מוכרים הישראלים ציוד רפואי לכל העולם
סן פרנסיסקו היא מקום מושבם של חברות היי-טק וטכנולוגיה רבות, בהן טוויטר, אינסטגרם ועוד, ובסמוך לעיר נמצא עמק הסיליקון. אולם בתחום הסייבר יש לישראל הרבה מה להגיד. ישראל נחשבת לאחת מהמובילות בעולם בתחום ובשנת 2015 ייצאה ישראל טכנולוגיות סייבר בהיקף של כ- 3.5 מיליארד דולר. במסגרת התערוכה, חשפו החברות הישראליות את טכנולוגיות הסייבר הכי חדשות, וגם לא מעט פיתוחים טכנולוגיים פורצי דרך שנולדו לאחרונה במגוון תחומים בתחום אבטחת המידע ויופצו בשנה הקרובה לרחבי העולם.
צפו בכתבה
בין הטכנולוגיות שהציגו הישראלים: זיהוי האדם הגולש באתר על פי דפוסי הגלישה, טכנולוגיה הלומדת לזהות התקפות ומזהה אותן גם אם לא ראתה אותן מעולם, זיהוי ההתקפות בזמן אמת וחסימתן, טכנולוגיות להגנת המידע בענן, איתור נקודות החולשה בעת כתיבת הקוד של התוכנה, טכנולוגיית הטעייה (Deception), שמטרתה להטעות את התוקפים, ועוד.
"בשנים האחרונות הפכה ישראל להיות מעצמת סייבר, מיטב הפתרונות והטכנולוגיות מגיעות מישראל לרחבי העולם ומסייעות לחברות בין לאומיות ולגופים ממשלתיים להגן על המידע הנמצא ברשת", אומר ליאור קוניצקי, משנה למנכ"ל מכון היצוא. "ככל שתחום ה-IOT מתפתח וצובר תאוצה גדלים הצרכים והבקושים לטכנולוגיות הסייבר. אני מאמין כי ההשתתפות בתערוכה זו תסייע להן בקידום עסקיהם ובכניסה לשווקים חדשים".
עופר פורר מנהל מחלקת אמריקה במינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה הוסיף כי: "תחום הסייבר הוא ה"בון טון" של עולם הטכנולוגיה בימינו, וארה"ב בכלל ועמק הסיליקון בפרט משמשים כמוקד התעשייה, בהינתן המגוון העצום של חברות היי-טק ומטות התאגידים המובילים בעולם כגון אפל, גוגל, וולס פארגו ועוד שממוקמים שם".
פורר מוסיף כי התערוכה, אשר משמשת כמוקד לכל הגורמים העוסקים בסייבר-ביטחון בשלל התעשיות, משמשת כמקום מפגש לחברות. "הביתן הלאומי של מדינת ישראל, אשר נחשבת למובילה בתחום, משמש כמקור משיכה לגורמים מחו"ל".
יצוין כי מכון היצוא, מינהל סחר חוץ ומטה הסייבר הלאומי הודיעו לאחרונה על הקמת יחידת סייבר משותפת. היחידה תעניק סל רחב של כלים ושירותים אשר יסייעו לחברות הישראליות להשתלב בשוק העולמי ולממש את הפוטנציאל העסקי הנרחב הטמון בו.