שתף קטע נבחר

מחקר: ישראל רביעית בעולם ברמת החינוך הפיננסי

המחקר, שערכה S&P התבסס על 4 שאלות בסיסיות בנושאים פיננסיים, כלל ראיונות עם 150 אלף איש מ- 148 מדינות ומתוצאותיו עולה כי בכל המדינות קיים פער בין גברים לנשים ברמת הידע הפיננסי

מחקר שנערך בנושא חינוך ומודעות פיננסית נמצא כי מדינת ישראל מדורגת במקום הרביעי בעולם ברמת החינוך הפיננסי.

 

לפני ישראל מדורגות נורבגיה, דנמרק ושוודיה ואחריה מדורגות בריטניה, גרמניה והולנד.

 

בנוסף, נמצא כי 68% מהישראלים שלקחו חלק במחקר השיבו נכונה על 3 מתוך 4 שאלות בסיסיות בנושאים פיננסיים שהוצגו לפניהם.

 

המחקר שערכה S&P העולמית, כלל ראיונות שנערכו עם יותר מ-150,000 איש, ב-148 מדינות, אשר נשאלו על הידע שלהם במספר מושגים פיננסיים בסיסיים כגון: פיזור סיכונים, חישוב ריבית, אינפלציה וכו'.

 

המידע נאסף על ידי מכון גאלופ העולמי, ונותח על ידי חוקרים בבנק העולמי ובמרכז העולמי למצוינות באוריינות פיננסית באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון.

 

המחקר בוצע כחלק ממאמצים נמשכים לקידום אוריינות פיננסית ברחבי העולם של S&P וחברת האם שלה, McGraw Hill Financial. במחקר נמצא, כי 72% מהישראלים בקרב בעלי הכנסה גבוהה הם בעלי אוריינות פיננסית, לעומת 55% במדינות ה-G7, ו-53% בקרב בוגרים בעלי הכנסה גבוהה במדינות ה-OECD.

 

בנוסף, מבוגרים החוסכים במסגרת פיננסית הם בעלי רמת אוריינות פיננסית גבוהה בכ- 12%, בהשוואה לאלו שאינם חוסכים.

 

בהשוואה לקבוצת הייחוס ב- OECD, ניתן דירוג גבוה לאוריינות פיננסית בישראל, למעט השאלה בנוגע לפיזור סיכונים, בה רק כמחצית מהנשאלים בישראל ענו נכונה.

 

בנוסף, נמצא במחקר, כי כמעט בכל המדינות קיים פער בין גברים לנשים ברמת הידע הפיננסי, כאשר 35% מהגברים נמצאו כאוריינים פיננסיים לעומת 30% מהנשים. הנתונים מצביעים על כך שבישראל 72% מהגברים הם בעלי אוריינות פיננסית לעומת 64% מהנשים, פער של 8%.

 

בהתייחס לנתוני המחקר אמרה רונית הראל בן זאב, מנכ"לית S&P מעלות: "אנו רואים בידע בתחום הפיננסי, כישורי חיים בסיסיים, הנדרשים לכל אזרח ובכל גיל".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים