שתף קטע נבחר

 

רוצח ההמונים הנורבגי מתלונן: "החיים בכלא לא אנושיים"

יש לו גישה לטלוויזיה, למחשב ולקונסולות משחק, אבל הוא רוצה שיבואו לבקר אותו: אנדרס ברינג ברייויק, שב-2011 יצא למסע ירי ורצח 77 בני אדם, תובע את המדינה על תנאים "משפילים" בכלא שבו הוא מרצה 21 שנות מאסר

 

הפיגוע באוסלו שזעזע את העולם

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ציפה לתנאים של בית מלון? רוצח ההמונים הנורבגי אנדרס ברינג ברייויק האשים את הרשויות בארצו בתנאים "לא אנושיים" ו"משפילים" בכלא שבו הוא מוחזק, שלטענתו מפרים את זכויות האדם שלו.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

בשנת 2011 יצא ברייויק למסע ירי שבמהלכו רצח 77 בני אדם, בהם 69 בני נוער, וזעזע את העולם כולו. הוא נידון ל-21 שנות מאסר - העונש המקסימלי בנורבגיה.

 

הדיון הבא בעניינו ייערך בכלא. ברייויק בבית המשפט (ארכיון) (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הדיון הבא בעניינו ייערך בכלא. ברייויק בבית המשפט (ארכיון)(צילום: רויטרס)
רשת "סקי" הבריטית דיווחה אתמול (יום ד') שברייויק בן ה-37 תובע את נורבגיה על תנאיו בכלא, שנוגדים לטענתו את האמנה האירופית לזכויות אדם. הדיון בעניינו ייערך בהמשך החודש בתוך כלא סקיין שבו הוא מרצה את עונשו.

 

"התנאים בכלא - בגבולות המותר"

הרשויות הנורבגיות דחו את תלונתו של רוצח ההמונים ומסרו שהתנאים שבכלא שבו כלוא ברייויק הם בגבולות המותר על פי האמנה האירופית לזכויות אדם.

 

במסמכים שהגישה המדינה לבית המשפט נכתב שלברייויק יש גישה לטלוויזיה, למחשב ולקונסולות משחק. נאסר עליו לפגוש אסירים אחרים, אבל הוא יכול לדבר עם סוהרים ועם הצוות המקצועי בבית הסוהר.

 

תא בכלא הלדן בנורבגיה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תא בכלא הלדן בנורבגיה(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

"יש הגבלות על הקשר שלו עם העולם החיצוני שהן כמובן נוקשות. זה צריך להיות כך, אבל לא שוללים ממנו לחלוטין קשר עם אנשים אחרים", אמר מריוס אמברלנד, עורך הדין שייצג את המדינה בדיון, לסוכנות הידיעות הצרפתית. עורך דינו של ברייויק, אויסטיין סטורוויק, חושב אחרת וטוען שמרשו סובל מ"נזק ברור מהבידוד" שנגרם לו מהאיסור על מבקרים בתאו.

 

לא רוצים שיקים רשת קיצונית מחוץ לכלא

סטורוויק טען במסמך ששלח לבית המשפט ש"הביקור היחיד שהיה לברייויק שאיננו של איש צוות מקצועי היה של אמו", ממש לפני שהיא מתה מסרטן.

 

ברייויק גם מאשים את המדינה שאינה מכבדת את פרטיותו וחיי המשפחה שלו ואת התקשורת שלו עם העולם החיצוני. הרשויות טוענות בתגובה שההגבלות שמוטלות על רוצח ההמונים הכרחיות כדי למנוע ממנו להקים "רשת קיצונית" מחוץ לרשת.

 

בשנת 2012 התלונן רוצח ההמונים שהקפה בכלא קר, שאין מספיק חמאה על הלחם שהוא מקבל לארוחה, שהשלט של הטלוויזיה נמצא מחוץ לתא, ושהסוהרים לא מספקים לו קרם לחות. גם אז הוא טען שהתנאים בכלא "לא אנושיים".

 

ב-22 ביולי 2011 פוצץ ברייויק מטען חבלה שגרם לנזק רב בלב הבירה הנורבגית. לאחר מכן הוא יצא לאי אוטויה, אי נופש קטן ובו בתי קיט מעץ מרחק של כ-35 קילומטרים מאוסלו, כשהוא לבוש במדי קצין משטרה. הוא ירה ללא הבחנה לעבר משתתפי כנס צעירי מפלגת השלטון, שעה שאלה ניסו להימלט ממנו ברגל או בשחייה. גופות הצעירים נמצאו מפוזרות לאורך חופי האי ובמים. האסון הוגדר הקשה ביותר שידעה נורבגיה מאז מלחמת העולם השנייה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
"לא מכבדים את פרטיותי". ברייויק
צילום: AFP
מומלצים