פורים בפתח: מתכונים לאוזני המן
הפשילו שרוולים ולכו לחגוג את פורים במטבח עם אזני המן במילויים לא שיגרתיים: אזני המן במילוי תמרים, אזני המן במילוי רחת לוקוס ואי אפשר גם בלי מתכון מסורתי לאזני המן במילוי פרג
אזני המן במילוי פרג
המרכיבים (ל-20 אזני המן):
לבצק:
480 גר' קמח
320 גר' חמאה רכה (בטמפ' החדר)
160 גר' אבקת סוכר
3 חלמונים
קליפת תפוז או לימון מגוררת מפרי אחד
למלית:
120 גר' חלב
120 גר' סוכר
200 גר' פרג טחון
2 כפות סילאן/ ריבת משמש
1 כפית מיץ לימון
50 גר' חמאה
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר, חלמוני הביצה וקליפת התפוז/לימון המגוררת עד לקבלת מרקם אחיד.
- מוסיפים את הקמח ומערבלים במהירות נמוכה עד להתאחדות הבצק (מינימום זמן אפשרי).
- שמים במקרר לשעה.
- מרדדים את הבצק ע"ג משטח מקומח לעובי 3 מ"מ.
- מכינים את המלית: מביאים לרתיחה על אש חזקה את החלב, סוכר, סילאן/ ריבת משמש, מיץ לימון וחמאה.
- מוסיפים את הפרג הטחון ומבשלים במשך 5 דקות על אש קטנה תוך כדי ערבוב ללא הפסקה (פן תישרף המלית).
- מסירים מהאש ומצננים.
- מכינים את אוזני המן: קורצים עיגולים בקוטר 6-8 ס"מ, מזלפים כמות נדיבה ממלית הפרג במכרז כל עיגול, מקפלים ליצירת משולש ומהדקים בעדינות.
- על נייר אפיה ובתנור שחומם מראש אופים בטמפ' 180 מעלות למשך 15-18 דקות, עד שאזני ההמן מזהיבות.
- מקררים לפני שמוציאים מהתבנית ומפזרים אבקת סוכר.
אזני המן במילוי תמרים
המרכיבים (ל-40 אזני המן קטנות):
לבצק:
480 גר' קמח
320 גר' חמאה רכה (בטמפ' החדר)
160 גר' אבקת סוכר
3 חלמונים
קליפת תפוז או לימון מגוררת מפרי אחד
למלית:
1/2 ק"ג מחית תמרים (לא ממרח)
1 כפית קינמון
1 כפית אגוז מוסקט
1 כפית הל טחון
1 כפית ינסון (אניס טחון)
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר, חלמוני הביצה וקליפת התפוז/לימון המגוררת עד לקבלת מרקם אחיד.
- מוסיפים את הקמח ומערבלים במהירות נמוכה עד להתאחדות הבצק (מינימום זמן אפשרי).
- שמים במקרר לשעה.
- מרדדים את הבצק ע"ג משטח מקומח לעובי 3 מ"מ.
- מכינים את המלית: למחית התמרים מוסיפים את כל התבלינים ולשים אותם פנימה. יוצרים כדורים בגודל 1 ס"מ.
- קורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ, מניחים כדור מלית במרכז כל עיגול, מקפלים ליצירת משולש ומהדקים בעדינות.
- על נייר אפיה ובתנור שחומם מראש אופים בטמפ' 180 מעלות למשך 10 דקות, עד שאזני ההמן מזהיבות.
- מקררים לפני שמוציאים מהתבנית ומפזרים אבקת סוכר.
אזני המן במילוי רחאת לוקום – סדרת ג'אפה
המרכיבים (ל-40 אזני המן קטנות):
לבצק:
480 גר' קמח
320 גר' חמאה רכה (בטמפ' החדר)
160 גר' אבקת סוכר
3 חלמונים
קליפת תפוז או לימון מגוררת מפרי אחד
למלית:
1/2 ק"ג רחאת לוקום
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר, חלמוני הביצה וקליפת התפוז/לימון המגוררת עד לקבלת מרקם אחיד.
- מוסיפים את הקמח ומערבלים במהירות נמוכה עד להתאחדות הבצק (מינימום זמן אפשרי).
- שמים במקרר לשעה.
- מרדדים את הבצק ע"ג משטח מקומח לעובי 3 מ"מ.
- מכינים את המלית: יוצרים מהלוקום כדורים בגודל 1 ס"מ.
- קורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ, מניחים כדור מלית במרכז כל עיגול, מקפלים ליצירת משולש ומהדקים בעדינות.
- על נייר אפיה ובתנור שחומם מראש אופים בטמפ' 180 מעלות למשך 10 דקות, עד שאזני ההמן מזהיבות.
- מקררים לפני שמוציאים מהתבנית ומפזרים אבקת סוכר.
המתכונים באדיבות משה אהובי, קונדיטור רשת קונדיטוריות "פיס אוף קייק"