שתף קטע נבחר
 

פורים בפתח: מתכונים לאוזני המן

הפשילו שרוולים ולכו לחגוג את פורים במטבח עם אזני המן במילויים לא שיגרתיים: אזני המן במילוי תמרים, אזני המן במילוי רחת לוקוס ואי אפשר גם בלי מתכון מסורתי לאזני המן במילוי פרג

 

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

אזני המן במילוי פרג

המרכיבים (ל-20 אזני המן):

 

לבצק

480 גר' קמח

320 גר' חמאה רכה (בטמפ' החדר)

160 גר' אבקת סוכר

3 חלמונים

קליפת תפוז או לימון מגוררת מפרי אחד

 

למלית:

120 גר' חלב

120 גר' סוכר

200 גר' פרג טחון

2 כפות סילאן/ ריבת משמש

1 כפית מיץ לימון

50 גר' חמאה


 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר, חלמוני הביצה וקליפת התפוז/לימון המגוררת עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. מוסיפים את הקמח ומערבלים במהירות נמוכה עד להתאחדות הבצק (מינימום זמן אפשרי).
  3. שמים במקרר לשעה.
  4. מרדדים את הבצק ע"ג משטח מקומח לעובי 3 מ"מ.
  5. מכינים את המלית: מביאים לרתיחה על אש חזקה את החלב, סוכר, סילאן/ ריבת משמש, מיץ לימון וחמאה.
  6. מוסיפים את הפרג הטחון ומבשלים במשך 5 דקות על אש קטנה תוך כדי ערבוב ללא הפסקה (פן תישרף המלית).
  7. מסירים מהאש ומצננים.
  8. מכינים את אוזני המן: קורצים עיגולים בקוטר 6-8 ס"מ, מזלפים כמות נדיבה ממלית הפרג במכרז כל עיגול, מקפלים ליצירת משולש ומהדקים בעדינות.
  9. על נייר אפיה ובתנור שחומם מראש אופים בטמפ' 180 מעלות למשך 15-18 דקות, עד שאזני ההמן מזהיבות.
  10. מקררים לפני שמוציאים מהתבנית ומפזרים אבקת סוכר.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אזני המן במילוי תמרים

המרכיבים (ל-40 אזני המן קטנות):

 

לבצק:

480 גר' קמח

320 גר' חמאה רכה (בטמפ' החדר)

160 גר' אבקת סוכר

3 חלמונים

קליפת תפוז או לימון מגוררת מפרי אחד

 

למלית:

1/2 ק"ג מחית תמרים (לא ממרח)

1 כפית קינמון

1 כפית אגוז מוסקט

1 כפית הל טחון

1 כפית ינסון (אניס טחון)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר, חלמוני הביצה וקליפת התפוז/לימון המגוררת עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. מוסיפים את הקמח ומערבלים במהירות נמוכה עד להתאחדות הבצק (מינימום זמן אפשרי).
  3. שמים במקרר לשעה.
  4. מרדדים את הבצק ע"ג משטח מקומח לעובי 3 מ"מ.
  5. מכינים את המלית: למחית התמרים מוסיפים את כל התבלינים ולשים אותם פנימה. יוצרים כדורים בגודל 1 ס"מ.
  6. קורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ, מניחים כדור מלית במרכז כל עיגול, מקפלים ליצירת משולש ומהדקים בעדינות.
  7. על נייר אפיה ובתנור שחומם מראש אופים בטמפ' 180 מעלות למשך 10 דקות, עד שאזני ההמן מזהיבות.
  8. מקררים לפני שמוציאים מהתבנית ומפזרים אבקת סוכר.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

אזני המן במילוי רחאת לוקום – סדרת ג'אפה

המרכיבים (ל-40 אזני המן קטנות):

 

לבצק:

480 גר' קמח

320 גר' חמאה רכה (בטמפ' החדר)

160 גר' אבקת סוכר

3 חלמונים

קליפת תפוז או לימון מגוררת מפרי אחד

 

למלית:

1/2 ק"ג רחאת לוקום

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר, חלמוני הביצה וקליפת התפוז/לימון המגוררת עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. מוסיפים את הקמח ומערבלים במהירות נמוכה עד להתאחדות הבצק (מינימום זמן אפשרי).
  3. שמים במקרר לשעה.
  4. מרדדים את הבצק ע"ג משטח מקומח לעובי 3 מ"מ.
  5. מכינים את המלית: יוצרים מהלוקום כדורים בגודל 1 ס"מ.
  6. קורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ, מניחים כדור מלית במרכז כל עיגול, מקפלים ליצירת משולש ומהדקים בעדינות.
  7. על נייר אפיה ובתנור שחומם מראש אופים בטמפ' 180 מעלות למשך 10 דקות, עד שאזני ההמן מזהיבות.
  8. מקררים לפני שמוציאים מהתבנית ומפזרים אבקת סוכר.

 

 

המתכונים באדיבות משה אהובי, קונדיטור רשת קונדיטוריות "פיס אוף קייק"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אזני המן במילוי פרג מסורתי
צילום: ירון ברנר
מומלצים