קורס אקדמי בסעודיה: "האם האישה היא בן אדם?"
האקדמיה הסעודית להדרכה ולייעוץ שיווקה קורס חדש תחת השם "האם האישה היא בן אדם?" וספגה ביקורת קשה ברשת. איך זה נגמר?
האם האישה היא בן אדם? באמצעות שאלה זו ניסו בסעודיה לשווק קורס אקדמי ועוררו סערה ציבורית גדולה. הקורס המדובר היה אמור להיפתח השבוע בעיר ג'דה ב"אקדמיה הסעודית להדרכה ולייעוץ" על ידי המרצה פהד אל-אחמדי, יועץ לענייני משפחה.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
"האישה היא בסיס קיומו של הגבר. היא היופי של החיים בין שהיא אם, אחות, אישה או אהובה. מי שאומר משהו אחר יש לו פגם שכלי", צייצה גולשת נסערת ברשת. והיא לא הייתה היחידה. גולשת הגיבה להאשטאג שנוצר ברשת בעקבות המודעה ששיווקה את הקורס האקדמי: "אם האישה איננה בן אדם אז מה הביא אותך לעולם? האם האישה היא בן אדם? זה האשטאג מוזר. לולא האישה לא היית נולד, בעל ההאשטאג". רועה אוג'יה כתבה: "האם האישה היא בן אדם? אם שאלת אותה בפומבי לבטח היא תהפוך למפלצת שתלמד אותך את התשובה. אם שאלת את עצמך בחשאי, אז לבטח אתה המפלצת".
רובן המוחלט של התגובות ברשתות החברתיות, לפי כלי התקשורת הערביים, גינו את שמו של הקורס והביעו הערכה רבה לאישה, בייחוד הגברים. "היא הנעלה ביותר. אדרבה, היא האנושיות בכללותה. אין זו בושה שהגבר ילמד מלבה של האישה משהו ושזה יהפוך אותו לאנושי ורך יותר", נכתב. גולש אחר כתב: "האם האישה היא בן אדם? אין בן אדם בעולם שנושא את מה שנושאת האישה. האישה היא מלאך, בן אדם ובאטמן באותו זמן". עוד נכתב ברשת ש"האם האישה היא בן אדם? הגברים מתגאים בהן לכל אורך חייהם. האישה היא הלב שפועם בתוך בן האדם".
המרצה שמעביר את הקורס ספג גם הוא ביקורת קשה ברשת. "האישה יולדת חצי חברה ומגדלת את החצי האחר. מהשאלה שלך אני מסיק שאתה לא נמנה עם המין האנושי, אז איך אתה יכול להעריך את האישה?", כתב גולש ממדינות המגרב. סארה מכוויית השלימה: "האישה היא האנושיות, אבל האם כל הזכרים גברים?"
הביקורת הרבה עשתה את שלה, והמוסד האקדמי הודיע בחשבון הפייסבוק שלו על ביטול הקורס. באקדמיה הסעודית ביקשו להבהיר שלא התכוונו לפגוע באישה המוסלמית בשום אופן ובכלל בשום אדם. הם רק הביעו פליאה על כך שקורסים דומים שהתקיימו עברו ללא אירועים מיוחדים.
מרצה הקורס אל-אחמדי פרסם הודעת הבהרה שבה הסביר כי מדובר בקורס שכבר העביר בחודש הקודם במוסד אחר ושאין בו שום כוונה לפגוע באישה המוסלמית, אלא להיפך. "הסיבה לבחירת הכותרת הזו היא תהייה מצדי שמופנית לחברה משום שאנחנו רואים הרבה אנשים שפוגעים באישה וגורמים לה סבל מסוגים שונים. לכן רציתי להוכיח לכולם את מעמדה של האישה שהאיסלאם הבטיח לה מעמד זה ונתן לה את מה שמגיע לה". בשנת 2011 העלה איש התקשורת הסעודי אחמד אל-שוקיירי תוכנית תחת אותה כותרת בדיוק, אך הדבר לא עורר סערה ציבורית כמו זו שעורר הקורס האקדמי שבוטל בסופו של דבר.