האם התחתנו מהסיבות הלא נכונות?
הרבה אנשים מתחתנים מהסיבות הלא נכונות ומשלמים על כך מחיר כבד, לפעמים כל חייהם
הבעיה היתה שהמשפחה שלו חשבה אחרת. "אתה כבר לא כל כך צעיר. מה עם אישה? ילדים? כמה זמן תישאר ככה במצב הזה?", נהגו להקניט. במשך תקופה ארוכה הוא התעלם מההערות של משפחתו והמשיך לחיות את חייו כרגיל, אך כשחבריו התחילו להתמסד בזה אחר זה, הלחץ החברתי והמשפחתי החל לחלחל ולתת את אותותיו.
באותה תקופה הוא ניהל מערכת יחסים די שטחית עם אישה מקסימה, שהיתה הכל בחבילה אחת - "גם יפה וגם אופה", מישהי שבהחלט יכולה להיות בת זוג נהדרת ואם ילדיו, אך למרות כל התכונות האלה "על הנייר", בתוך תוכו הוא לא הרגיש כך. הוא מעולם לא דמיין אותה כאשתו.
כאשר הסביבה שלו החלה ללחוץ עליו להציע לה להתארס, הוא הסביר את הרגשתו, אך כולם בתגובה אמרו שהבעיה היא אצלו ולא בבת הזוג שלו. "גם אם תהיה במערכת יחסים עם אנג'לינה ג'ולי, אתה לא תרצה להתחתן, כי משהו אצלך חסום. קדימה, תשתחרר מהחסימות שלך ותציע לה נישואין", אמרו.
כך, למרות שהאינטואיציה שלו אותתה לו אחרת, הוא נכנע ללחץ הסביבה ואכן התחתן איתה. תוך זמן קצר מאוד הוא הבין שעשה את טעות חייו והתגרש ממנה כמה חודשים בלבד אחרי החתונה. אבל אל דאגה, לסיפור הזה יש הפי אנד. פחות משנה לאחר הגירושין הוא הכיר מישהי וידע תוך זמן קצר מאוד שהיא האישה שלו. שניהם היו גרושים ופתחו יחד פרק ב' מדהים. הפעם הוא הקשיב ללב שלו והרוויח בגדול.
בין אולטימטום לתבהלה
המקרה של עומרי אמנם הסתיים בטוב, אך ישנם כל כך הרבה אנשים שמתחתנים מהסיבות הלא נכונות ומשלמים על כך מחיר כבד, לפעמים כל חייהם.אחת מהסיבות הנפוצות לכך היא נושא הגיל. המוסכמות החברתיות מכתיבות לנו את הגיל ה"מתאים" להתחתן, ופעמים רבות כשגיל הארבעים מתקרב והאדם עדיין לא התחתן, החברה חושבת שמשהו לא בסדר אצלו. בקרב רווקות הסטיגמה הזו עוצמתית עוד יותר. כמו כן, קיים חשש גדול שככל שנחכה, היצע האנשים האיכותיים יצטמצם ואז יישאר בשוק מבחר הרבה פחות אטרקטיבי של בני זוג פוטנציאליים. חששות אלה יוצרים בקרב רווקים ורווקות תבהלה שגורמת להם לעשות טעויות.
טעות נפוצה נוספת קיימת בקרב אנשים שנמצאים בזוגיות, אך עדיין לא בשלים לקדם את אותה זוגיות לכיוון נישואים, והם מונעים מחשש שאם לא יעשו את הצעד של חופה וקידושין, הם עלולים לאבד את הזוגיות הזאת. לא פעם אנו שומעים על אולטימטום כזה או אחר, לדוגמה: "אני כבר רוצה להתחתן ולא מוכן/מוכנה לבזבז עליך את השנים היפות שלי אם את/ה לא רציני לגבי הקשר".
האמת היא שאני בהחלט יכולה להבין את אותם אנשים שמציבים את האולטימטום הזה מלכתחילה, הרי זכותם המלאה להבטיח לעצמם שלא יבזבזו סתם את הזמן על בן/בת זוג שאינם רציניים. השאלה היא איך הצד השני מתייחס לאולטימטום. כי אם הוא מחליט להתחתן רק מתוך פחד שהוא יאבד את בן/בת הזוג, יש כאן בעיה חמורה, מכיוון שחתונה צריכה להגיע ממקום של רצון אמיתי ולא ממקום של חשש.
לסיכום, השאלה "האם התחתנו מהסיבות הנכונות" פוקדת כמעט כל זוג, אפילו את הזוגות המוצלחים ביותר. זוהי שאלה טבעית לחלוטין, והחוכמה היא להיות אמיתיים עם עצמכם ואמיצים מספיק כדי לענות על השאלה הזאת בכנות.
הכותבת היא הראלה ישי, שדכנית לחילוניים, מסורתיים ודתיים, ומחברת הספר "סטטוס: בזוגיות".