שתף קטע נבחר

 

"במלחמה הבאה חיזבאללה יפלוש לישראל"

סקאדים, טילים בליסטיים טקטיים, פאתח-110 ו-M-600: בכתבה נרחבת ב"פוריין פוליסי" מתואר מגוון הרקטות והטילים של חיזבאללה, לצד רצף איומים של מקורבים לארגון. "הניסיון מהלחימה בסוריה מאפשר לנו להיות גם התקפיים וגם הגנתיים. זה ממש לא ייראה כמו לבנון השנייה"

"במלחמה הבאה חיזבאללה לא יישאר בלבנון, אלא יביא את המלחמה לשטח ישראל". האיום הזה מופיע פעם אחר פעם בכתבה מקיפה על ארגון הטרור הלבנוני ב"פוריין פוליסי", שמתארת את הקשיים של חיזבאללה על רקע המלחמה בסוריה, ואת ההכנות שלו לעימות עתידי מול ישראל, עימות שלפחות כרגע נראה כי הוא אינו שואף אליו.

 

חיזבאללה איבד יותר מאלף לוחמים במהלך הלחימה לצד צבאו של בשאר אסד, אך עם זאת צבר ניסיון טקטי ואמצעי לחימה, שהופכים אותו למאיים בהרבה. גורמים המקורבים לארגון טוענים כי לראשונה לחיזבאללה יש את היכולת להביא מלחמה עם ישראל לתוך שטח ישראל.

 

נסראללה מאיים בפגיעה במכל האמוניה

נסראללה מאיים בפגיעה במכל האמוניה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"במלחמה הבאה, חיזבאללה לא יישאר על הגבולות, והיישובים הישראליים בצפון לא יהיו מוגנים מפניו", אמר מקור המקורב לארגון. "חיזבאללה יביא את המלחמה אליהם. הדאגה הגדולה ביותר של ישראל היא הניסיון שחיזבאללה צבר בסוריה, מכיון שכעת יש לו הניסיון הדרוש כדי להיות התקפי ולא רק הגנתי".

 

ההסלמות האחרונות בין ישראל לחיזבאללה אירעו באזור שבעא, וב"פוריין פוליטי" נטען כי האזור הוא "הבטן הרכה של ישראל". חיזבאללה מתכנן כי הכפר הזה, ש-4,000 מ-7,000 תושביו הם פליטים סורים, יהיה מוקד לכל עימות עתידי עם ישראל.

ניסיון רב מהלחימה בסוריה. לוחמי חיזבאללה (צילום: AP) (צילום: AP)
ניסיון רב מהלחימה בסוריה. לוחמי חיזבאללה(צילום: AP)

בחודש שעבר כמה מחבלי חיזבאללה חצו את הגדר באזור, חמקו תחת המכ"ם הישראלי והמוצבים הצה"ליים, והניחו מטען חבלה מאולתר בקרבת הגבול. ימים לאחר מכן המטען הופעל בזמן ששיירה צבאית עברה במקום וגרם נזק לדחפור D-9 ולג'יפ צבאי. לא היו נפגעים באירוע, אך הדבר הוכיח את יכולתו של חיזבאללה לחדור לשטח ישראל. בינואר 2015 שני חיילים נהרגו ושבעה נפצעו כשמחבלי חיזבאללה ירו טיל נ"ט לעבר רכב סיור לא ממוגן בהר דב.

 

יכולות הלחימה של חיזבאללה השתדרגו מאז מלחמת לבנון השנייה. לפי חוקרים וגורמים המקורבים לארגון, בידי חיזבאללה טילים בליסטיים טקטיים, טילי סקאד, טילי פאתח-110 מתוצרת איראנית וטילי M-600, הגרסה הסורית לפאתח-110. "לחיזבאללה יש כעת את היכולת לפגוע בטילים מונחים ברחבי ישראל. הוא יכול לפגוע במטרות בתוך ישראל בדיוק רב, לרבות באזורים במרכז ובדרום, בעמדות פיקוד, בשדות תעופה וביעדים כלכליים משמעותיים", אמר ג'פרי ווייט, מומחה לביטחון במכון וושינגטון למדיניות המזרח התיכון.

 

ווייט אמר כי נראה שחיזבאללה רכש מערכות הגנה אווירית מתקדמות וטילי שיוט, שיכולים באופן פוטנציאלי לאיים על חיל האוויר ועל אסדות קידוח הגז בים התיכון. "זה חדש. אם 99% מהפעילות הימית ב-2006 הייתה בצד הישראלי, אז במלחמה הבאה הפעילות הימית תיראה אחרת", אמר ווייט.

צעירים מחיזבאללה. פני הארגון לא למלחמה מול ישראל (צילום: AP) (צילום: AP)
צעירים מחיזבאללה. פני הארגון לא למלחמה מול ישראל(צילום: AP)
 

בחודש שעבר נערך תרגיל צה"לי גדול באזור הצפון, שכלל כוחות ימיים ואוויריים. התרגיל דימה תרחיש של לחימה בחזיתות רבות בגבול הצפון. בתחילת החודש חיל האוויר ביצע גיחות מעל עמדות צבאיות של חיזבאללה ומחנות אימונים במזרח לבנון. מקורות המקורבים לחיזבאללה משערים כי הטיסות נעשו כדי לבדוק את מהירות התגובה של חיזבאללה. "ישראל רוצה לראות אילו סוגי מערכות הגנה אווירית יש לחיזבאללה", אמר אחד הגורמים. עם זאת, מקורות בארגון מתחמקים כשהם נשאלים באיזה נשק חדש חיזבאללה עלול להשתמש במלחמה הבאה. "בכל מלחמה יש הפתעות חדשות, ואנחנו אף פעם לא חושפים את מה שיש לנו עד הזמן המתאים", הוסיף גורם אחר.

 

אבל השינויים שחיזבאללה עבר בעשור האחרון משמעותיים יותר מאמצעי הלחימה המתקדמים שברשותו. לפני מעורבותו בלחימה הסורית, הניסיון הקרבי העיקרי בשנים האחרונות עמד על שליחת צוותים קטנים של כ-15 לוחמים לחדור לשטח ישראל. בסוריה, לעומת זאת, מפקדי חיזבאללה מצאו את עצמם אחראים על מאות לוחמים.

 

"הישראלים סבורים שיש לנו את היכולת לא רק לפלוש ליישובים בצפון, אלא גם להישאר ולשלוט על אזורים", אמר הגורם בחיזבאללה בהתייחס לניסיון שצבר הארגון בסוריה. אבל גם גורמים בארגון וגם מומחים לא סבורים כי פניו של הארגון ללחימה בעתיד הקרוב - הן עקב המעורבות בסוריה והן עקב המצב הפוליטי בלבנון, ששונה לחלוטין מזה ששרר לפני מלחמת לבנון השנייה.

   

"העובדה שיש כל כל הרבה שחקנים מרתיע יותר מאשר מזרזת", אמר רנדה סלים, מומחה במכון למזרח התיכון. "לא רוסיה ולא איראן רוצות מלחמת עם ישראל בעת הזו". בחיזבאללה אמרו כי הם אינם מעוניינים במלחמה, אבל אם ישראל תדחוף לעימות, "ההתנגדות לא תישאר בלבנון. היא תגיע לגליל. זה ממש לא ייראה כמו המלחמה ב-2006".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים