שתף קטע נבחר
 

מחר: קבינט הדיור יאשר הקמת אלפי מעונות

כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, מדובר בתוכנית לקידום אישורים מהירים להקמה של כ-20 אלף יחידות דיור לסטודנטים ברחבי הארץ. ההצעה, שקודמה על ידי שר האוצר משה כחלון וח"כ רועי פולקמן, מבקשת לבנות את המעונות בעיקר בערים הגדולות שבהן הביקושים לשכירות קשיחים

שר האוצר, משה כחלון, יגיש מחר (ב') לקבינט הדיור הצעה שקידם ח"כ רועי פולקמן, יו"ר סיעת כולנו, להוספת 20 אלף מעונות חדשים עבור סטודנטים הלומדים במוסדות אקדמיים ברחבי הארץ עד שנת 2020. כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, התוכנית מקודמת על ידי משרד האוצר, החברה הממשלתית דירה להשכיר שתשמש כזרוע הביצוע, רשות מקרקעי ישראל, המועצה להשכלה גבוהה (המל"ג) והוועדה לתכנון ולתקציב במל"ג.

 

עוד על מעונות סטודנטים בערוץ הנדל"ן :

האוצר מקדם בניית אלפי מעונות סטודנטים

הרצליה: מעונות סטודנטים במקום קופ"ח

צפו: הצצה למעונות סטודנטים מול הכנרת

 

באוצר ציינו כי "בניית מעונות הסטודנטים עתידה לסייע בחיזוק המוסדות האקדמיים וכן תסייע לקהל הסטודנטים הלומדים בהם, זאת לצד פיתוח שוק הדיור בשכירות מוסדית בישראל". עוד נמסר כי "עד כה ניתן דגש לבניית מעונות בערים הגדולות, בהן קיימים ביקושים גבוהים לשכירות".

 

בשיחה שערך באחרונה עם ynet אמר כחלון כי "קיימות קרקעות לבניית מעונות, ובאוצר מתכננים בנייה מהירה - מה שיאפשר לפתור את בעיות הדיור". היום אמר: "אנחנו ממשיכים לעבוד בכל הכוח עבור הצעירות והצעירים שלנו".

 

ח"כ פולקמן הוסיף כי "מענה לדיור עבור סטודנטים זה חלק בלתי נפרד מפתרון הדיור הכללי בוא אנו עוסקים. עברו כ-4 שנים מאז הוקצו כספים וקרקעות עבור בניית מעונות, ועד לרגע זה לא חלה כל התקדמות בנושא בשל עודף בירוקרטיה וחוסר תיאום בין המשרדים השונים, למוסדות ועוד. המהלך שאנו משלימים בימים אלה יביא לשינוי מהותי בשיטה, כאשר כל משרד יתרום את הידע שלו ויהיה גורם מתכלל, ודירה להשכיר תוציא את התוכניות לפועל. יש לנו יעד ברור של 20 אלף מיטות עד שנת 2020. זו בשורה אמיתית לשוק הדיור בכלל ולסטודנטים בפרט".

 

גלעד ארדיטי, יו"ר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות בישראל, הוסיף כי "המחסור במעונות זו בעיה אקוטית, ועכשיו הגיע הזמן ליישם ולהוציא את התוכנית לפועל. לפני למעלה משנה עשינו מחקר שהשווה את מצב המעונות בארץ למדינות ה-OECD. לאור המחקר ומיפוי צרכים של הסטודנטים בארץ, עלה כי יש צורך של 20 אלף מיטות על מנת להשתוות לממוצע של ה-OECD".

 

לדבריו, "יש לזכור שהשיח סביב המעונות התחיל עוד ב-2011, אבל מאז השינויים היו איטיים מדי, ואנו מקווים שהפעם התוכנית תצא באמת לפועל. בסופו של דבר, המוסדות רוצים לבנות מעונות, הסטודנטים זקוקים למעונות והמדינה רוצה לספק את המעונות, הכוונות טובות אבל האתגר הוא ביישום. אנו מודים לשר האוצר משה כחלון על שיתוף הפעולה בתהליך".

מעונות סטודנטים בתל-אביב (צילום: באדיבות שיכון ובינוי נדל"ן) (צילום: באדיבות שיכון ובינוי נדל
מעונות סטודנטים בתל-אביב(צילום: באדיבות שיכון ובינוי נדל"ן)

 

בתחילת השנה אוכלסו מעל 700 מיטות

במסגרת התוכנית, אושרה תמיכה ל-23 מיזמים - בהם מעל 6,500 מיטות לסטודנטים. מהאוצר נמסר כי כבר בתחילת השנה אוכלסו מעל 700 מיטות, ובשנת הלימודים הבאה צפויות להתאכלס מעל 1,800 מיטות נוספות (בסך הכל 2,500 מיטות). לדברי השר כחלון, עד כה התקבלו במשרד האוצר פניות מכמה מוסדות אקדמיים ובהם הטכניון, מכללת נתניה ומכון וינגייט.

 

נזכיר כי לאחר המחאה החברתית ב-2011 והמלצות ועדת טרכטנברג שבאו בעקבותיה, הוחלט על הקמתן של 10,000 מיטות לסטודנטים בכל המוסדות להשכלה גבוהה ברחבי הארץ. רשות מקרקעי ישראל שיווקה את הקרקע, ושנה לאחר מכן סוכם על תקציב ייעודי של 100 מיליון שקל עבור התוכנית, שלראשונה תוקצבה על ידי הות"ת באישור האוצר.

 

בשנת 2013 אושרו 13 פרויקטים ותוקצבו 4,000 מיטות. שנה לאחר מכן, בשל הביקוש הרב, סוכם עם משרד האוצר על הקצאה נוספת של 160 מיליון שקל בשתי פעימות: בשלב הראשון עוד 3,000 מיטות בעלות של 100 מיליון שקל, ולאחר מכן 2,000 מיטות נוספות בהיקף של 60 מיליון שקל. בתחילת 2015 אישרה הות"ת את הפרויקטים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אליעד לוי
סטודנטים באוניברסיטת בן גוריון
צילום: אליעד לוי
ח"כ רועי פולקמן, יו"ר סיעת כולנו
מומלצים