שתף קטע נבחר

 

הצוללת, המוסד והבוץ הגרמני

הטלוויזיה הגרמנית חושפת: שני סוכני מוסד ישראלים, שנשלחו לאבטח את יציאת אח"י רהב מנמל קיל לחיפה, כמעט גרמו לתקרית מביכה. רכבם נתקע בבוץ טובעני, קשישה חשדה והמשטרה הוזעקה. המשבר נפתר - אבל עכשיו דורש ראש העיר משגרירות ישראל לשלם 1,263 אירו עבור חילוץ הרכב מהבוץ

ב-12 בינואר השנה, בסיומו של מסע ימי ארוך שהחל בגרמניה, הגיעה הצוללת אח"י רהב לבסיס חיל הים בחיפה והתקבלה בטקס חגיגי שבו השתתפו נשיא המדינה, ראש הממשלה, הרמטכ"ל ומפקד חיל הים. בנאומו בטקס הודה ראש הממשלה נתניהו לקנצלרית אנגלה מרקל על תרומתה "לביצור כוחנו הימי". עכשיו מתברר שתקרית מביכה ליוותה את יציאתה של אח"י רהב מנמל הבית שלה בדרכה לישראל.

 

הכתבה בגרמניה על הסתבכות המוסד בקיל

הכתבה בגרמניה על הסתבכות המוסד בקיל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

תחילתו של הסיפור ב-17 בדצמבר 2015. רשות השידור הצפון-גרמנית NDR חשפה בכתבה ששודרה בשבת כי שני סוכני מוסד נשלחו לאבטח וללוות את יציאת הצוללת החדשה מהמספנה בקיל, דרך תעלת הים הצפון-מזרחי, אל הים הפתוח בדרכה לישראל.

 

לפי הכתבה, השניים הגיעו במכוניתם לעיירה קוארנבק, השוכנת על גדת התעלה, ושם נתקלו בשער נעול ובגדרות שחסמו את שביל הגישה אל המים. "אין כניסה", נכתב על שלט שנתלה על הגדר, אולם שני הישראלים, מצוידים במפתח מתאים, פתחו את השער והתקדמו עם רכבם לעבר התעלה. אלא שאז, אחרי נסיעה של כמה מטרים, הרכב שלהם מסוג פורד פוקוס נתקע בשביל הבוצי. למרות כל מאמציהם, הם לא הצליחו להזיז אותו מהמקום.

 

ראש העיר, במקום שבו שקע רכב הסוכנים ()
ראש העיר, במקום שבו שקע רכב הסוכנים

תעלת הים הצפון-מזרחי, שבה עברה אח"י רהב ()
תעלת הים הצפון-מזרחי, שבה עברה אח"י רהב

החשיכה ירדה, והסוכנים התחילו לחפש עזרה אצל התושבים המקומיים. לפי הדיווח, אישה מבוגרת הבחינה בהם, חשדה שמשהו לא כשורה והזעיקה למקום את ראש העירייה, קלאוס לאנגר. "הגברת שאלה את שני הגברים מה הם עושים במקום. הם אמרו לה כי באו לבדוק את השטח, שכן בקיץ הקרוב אמורה להתקיים בתעלה תחרות שיט מפרשיות", נזכר לאנגר, שהגיע בעצמו למקום והזעיק את המשטרה.

 

השוטרים אכן התייצבו. בבדיקה במכונית של השניים התגלו שני אקדחים. בשלב זה הזדהו הישראלים בפני השוטרים כסוכנים שנהנים מחסינות דיפלומטית ורשאים לשאת נשק. לפי הכתבה, דרכונים ומסמכים שהציגו לשוטרים אישרו את גרסתם. במסגרת המשימה שלהם הם היו אמורים לספק מהקרקע ליווי אבטחתי לצוללת אח"י רהב.

דרישת התשלום ()
דרישת התשלום

ריינר וטסל מהמשטרה המקומית סיפר ל-NDR כי הפעילות של הסוכנים הישראלים הייתה ידועה לרשויות וכי שמותיהם אף הועברו למשטרה מבעוד מועד. אבל בניגוד למשטרה, ראש העירייה לאנגר לא היה מרוצה מהמשימה הביטחונית שלא תואמה איתו. "האנשים בקהילה שלנו מודאגים", אמר לאנגר. "התושבים שואלים את עצמם איך זה יכול להיות שגברים צעירים מסתובבים כאן חופשי במסגרת פעילות ביון חשאית ועוד נושאים אקדחים".

 

בנוסף, הסביר לאנגר, חילוץ הרכב התקוע בבוץ התעכב דקות ארוכות, והוא עצמו הזעיק צוות של מתנדבי מחלקת הכבאות של קוארנבק כדי שיסייע. "נאלצנו להזעיק עוד מלגזה, גם היא נתקעה בבוץ, ואז לא הייתה לנו ברירה אלא לבקש מאחד החקלאים שגר במקום שיגיע עם הטרקטור שלו", סיפר פלוריאן מולט, אחד הכבאים. "הוא קשר את הרכב התקוע לטרקטור שלו בעזרת חבל והוציא אותו מהבוץ".

 

בתום החילוץ, נזכרו הגרמנים, "הכול הלך מאוד מהר. אנשי המוסד אמרו תודה והמשיכו בדרכם". אבל בעירייה המקומית מסרבים לספוג את עלויות החילוץ, וראש העיר לאנגר שלח לשגרירות ישראל בברלין את החשבון על סך 1,263.01 אירו. בינתיים, בשגרירות הישראלית טרם הגיבו לפניות של ערוץ NDR.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקום שבו שקע רכב סוכני המוסד
מומלצים