שתף קטע נבחר

 

מהפכת תרבות: על הכוונת של מירי רגב

קיצוץ חד בתקציב האופרה והקמת תזמורת אנדלוסית לאומית. מיזוג בין תיאטרון הבימה לבין הקאמרי או בית ליסין. הגבלת כהונת מנהלי התיאטראות. אחרי נאום "קאט דה בולשיט" וביטול חוק הספרים: שרת התרבות חושפת בפני "ידיעות אחרונות" עוד תוכניות מהפכניות

אחרי הפלייליסט של גלגלצ, חוק הנאמנות וייסוד פרסים מיוחדים לזמר הים תיכוני, שרת התרבות והספורט מירי רגב נערכת למהלכים הבאים שירעידו את עולם התרבות בישראל. על הכוונת: התיאטראות, מנהליהם והאופרה הישראלית. בראיון נרחב שיתפרסם ביום שישי במוסף "7 לילות" של "ידיעות אחרונות" מגלה רגב כמה מהצעדים שתבצע בקרוב.

 

ביטול חוק הספרים: מי תומך ומי מתנגד?    (צילום: ליאור פז, הפקה: ערן רחמני)

ביטול חוק הספרים: מי תומך ומי מתנגד?    (צילום: ליאור פז, הפקה: ערן רחמני)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בראיון חושפת רגב את תוכניתה למהפכה. אחד הסעיפים המשמעותיים הוא איחוד בין מוסדות תרבות הנמצאים בקשיים כלכליים עם כאלה הנחשבים בריאים יותר, בהם התיאטראות הגדולים בתל אביב. רגב הנחתה את גורמי המקצוע להתחיל בעבודת מטה שתבחן את איחוד מוסדות התרבות כדי לאפשר להם רווחה כלכלית. ועדה מיוחדת תעסוק ישירות במיזוג אפשרי בין תיאטראות. לדברי מקורב לוועדה, ייתכן גם מיזוג בין התיאטרון הלאומי הבימה, שנמצא בהליך הבראה, עם תיאטרון גדול אחר בתל אביב. "יש המון אפשרויות על הפרק בעניין הזה", אומרת רגב.

 

התיאטראות יעברו גם מהפכה אישית. רגב מתכוונת לקצוב את כהונתם של מנהלים במוסדות תרבות, לרבות תיאטראות, לחמש שנים לכל היותר. עד כה מנהלים אלה לא הוקצבו בזמן, ויש ביניהם כאלה שמכהנים שנים רבות. ציפי פינס, למשל, היא מנכ"לית תיאטרון בית ליסין משנת 1993, ונעם סמל הוא מנכ"ל הקאמרי משנת 1992. "ניהול מוסדות ללא מגבלת זמן זה רע לארגון וגם לתעשייה וזה לא הגיוני", אומרת רגב. "באים אליי אנשים מוכשרים מהתיאטרון ואומרים לי 'מירי, אין לנו לאן להתקדם, אין אופק'. הם צודקים".

 

רגב. לא עוצרת בחוק הספרים (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
רגב. לא עוצרת בחוק הספרים(צילום: אוהד צויגנברג)

האופרה הישראלית. תקציבה יקוצץ ()
האופרה הישראלית. תקציבה יקוצץ

יוזמה נוספת נוגעת לאופרה הישראלית, שצפויה לקבל בשורה לא משמחת. רגב מתכננת לקצץ בתקציב האופרה הישראלית שעומד על כ-18 מיליון שקל בשנה. במקביל היא מבקשת לפעול להקמת תזמורת אנדלוסית לאומית, בשאיפה שעם הזמן תקבל מעמד זהה לזה של הפילהרמונית הישראלית ותקציבה יגדל בהתאם.

 

כיום פועלות שתי תזמורות אנדלוסיות, אחת באשדוד ואחרת בירושלים, שנוסדה באשקלון. רגב פועלת לאיחוד ביניהן, שירכז תקציב גדול יותר, יחד עם הקמת מרכז למורשת אנדלוסית שיתחיל לפעול חלקית כבר השנה. "התקציב של האופרה הישראלית הוא מהדברים שהכי הפתיעו אותי", אומרת רגב, "הימים האלה נגמרו".

 

רגב עוררה אתמול סערה כאשר נאמה בכנס תרבות והאשימה את הנוכחים בהתעלמות מחלק מהקהלים. "אמרו לי תמיד להתחיל בציטטה כי זה עושה רושם תרבותי, אז קבלו. כמו שאמר פעם פילוסוף סיני: קאט דה בולשיט", פתחה את נאומה שבמהלכו נשמעו קריאות בוז מהקהל, וחלק מהנוכחים מחו על מה שהם מכנים סתימת פיות על ידי השרה.

 

"בעוד שהתרבות האחרת שבמשך שנים הושתקה והודרה היא זו הדורשת עצמאות", אמרה רגב, "דווקא אתם, שלכאורה הייתם צריכים לשאת דגלה בשם הפלורליזם וקבלת האחר שאתם כה דוגלים בו, בחרתם להתעלם ממנה. מרגע שהחלטתי להפנות תקציבי תרבות לכל מי שלא היו שותפים - הפכתי אויבת התרבות העצמאית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
שרת התרבות מירי רגב
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים