לחמג'ון: הגירסה המהירה
כולנו מכירים את הגרסה המקורית ללחמג'ון עם בשר טחון וירקות, היום שי-לי ליפא מראה בדקה אחת איך להכין גרסה קלילה של לחמג'ון עם חומרי גלם פשוטים וזמינים בכל בית - וטעימה לא פחות: לחמג'ון טונה
לחמג'ון טונה
המרכיבים (ל-4 לחמג'ון גדולים):
1/2 שקית (25 גר') שמרים טריים מפוררים
1 כף גדושה סוכר
1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מים חמימים
1/2 3 כוסות + כף (500 גר') קמח רגיל
1/3 כוס שמן זית
1 כפית גדושה מלח
לטופינג -
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות דק
2 קופסאות טונה פלפל חריף, מסוננות היטב מנוזלים
1 קופסה קטנה (400 גר') עגבניות מרוסקות
1/4 כפית כמון (לא חובה)
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
3-2 כפות צנוברים
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק ומתפיחים: ממיסים בקערת מיקסר שמרים וסוכר במים החמימים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
- מוסיפים את שאר החומרים ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן זית כך שהבצק לא יתייבש. מכסים בניילון נצמד נשלף ונחתך בקלות ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את הטופינג: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהבצל והשום רכים.
- מוסיפים טונה ועגבניות מרוסקות. מתבלים בכמון, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהמלית סמיכה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מסירים מהכיריים, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים היטב.
- מחממים תנור עם תא אפייה רחב ל-220 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מרכיבים את הלחמג'ון ואופים: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים במשקל 210 גרם כל אחד. מגלגלים כל חלק לכדור ומרדדים על משטח מקומח קלות לעלה אובאלי בעובי 1/2 ס"מ.
- מניחים את העלים בתבניות. מורחים 1/4 מכמות הטופינג לאורך כל עלה, מפזרים צנוברים, סוגרים בקצוות ומהדקים היטב לקבלת מעין סירה.
- אופים בתנור החם 15-12 דקות עד שהבצק זהוב.
התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10
לחמג'ון טונה
צילום: שני צדיקריו
מומלצים