שתף קטע נבחר

 

"חתיכות צבע נופלות לאוכל": הבניין בשרון מתפורר

ישראל 2016: קירות מתקלפים, טחב ואריחים נופלים. היעדר טיפול ראוי בגג בניין בקדימה הוביל לפגיעה בדירות שכמה מהן שייכות לעמידר. דיירת בת 82: "אני מפחדת שהארונות יתמוטטו". בעקבות פניית ynet אטמה עמידר את הגג

 

 

תוצאות ההזנחה בבניין בקדימה    (צילום: עידו ארז)

תוצאות ההזנחה בבניין בקדימה    (צילום: עידו ארז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

במרכז היישוב קדימה שבשרון עומד על תלו בניין מתפורר שחלק מדירותיו שייכות לחברת עמידר. ביקור בבניין ברחוב רוזנבך 4 חושף עד כמה קשים חייהם של הדיירים, בעיקר של אלה שקבעו את משכנם בכניסה ג'. היעדר טיפול באיטום הגג הוביל להצפות בגג הבניין. "בכל פעם שיורד גשם הוא מחלחל דרך הקירות והתוצאה קשה", סיפרה מירי בן מוחה שמתגוררת עם בעלה ושלושת ילדיהם בקומה השנייה.

 

ההזנחה ניכרת גם במעטפת החיצונית של הבניין. הקירות מתקלפים ובכמה מקומות נפערו חורים. "בזמן הגשם הרצפה מוצפת ומים זורמים בשקעי החשמל", העידה בן מוחה. "כתוצאה מחלחול המים הטיח והצבע נפלו וחשפו ברזלים חלודים בקיר. פעם אחת הבת שלי כמעט נפגעה מאריח שנפל במקלחת. אי-אפשר לחיות בתנאים כאלה".

"אי אפשר לחיות בתנאים כאלה". דירה בבניין ברחוב רוזנבך 4 בקדימה (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
"אי אפשר לחיות בתנאים כאלה". דירה בבניין ברחוב רוזנבך 4 בקדימה(צילום: עידו ארז)

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

יהודית עמרם-קולני, שמתגוררת בקומה הראשונה, אמרה: "זה נורא מה שקורה כאן. הקירות רטובים ומתקלפים, הטחב בקירות יוצר ריח רע, חתיכות טיח וצבע נופלות בכל מקום. בכל פעם שהנכדים שלי באים אני מפחדת שיקרה להם משהו".

 

שרה דרעי, קשישה בת 82 שמתגוררת בקומה השלישית בבניין, מסתייעת בהליכון. גם בדירה שלה ניכרת מאוד ההזנחה. מתחת לארון המטבח הציבה דרעי דלי שחציו מלא במים. לדבריה, "המים נוזלים מהקירות, עוברים דרך ארונות המטבח ונוזלים לדלי. כשהדלי לא במקומו המים מגיעים לרצפה ומציפים את הבית. קשה לרוקן כל הזמן את הדלי, אני מפחדת שבגלל הרטיבות ארונות המטבח יתפרקו ויתמוטטו. גם בחדרים ובמקלחת יש רטיבות והקירות מתקלפים".

"קשה לרוקן כל הזמן את הדלי". שרה דרעי (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
"קשה לרוקן כל הזמן את הדלי". שרה דרעי(צילום: עידו ארז)

הפטנט של דרעי: דלי למילוי (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
הפטנט של דרעי: דלי למילוי(צילום: עידו ארז)

מול הדירה של דרעי מתגוררים בני הזוג ביגל עם שלושת ילדיהם הקטנים. האם יעל, עובדת סוציאלית במקצועה, סיפרה: "לפני שנכנסנו לדירה ב-2011 עשינו שיפוץ בכל הדירה ואפילו איטום בגג, אבל כל עשרות אלפי השקלים שהשקענו ירדו לטמיון. בכל הקירות במטבח ובתקרה יש נזילות של מים, כולל בשקעי החשמל. לפעמים קורה שבאמצע הבישול נופלות חתיכות צבע וטיח לתוך האוכל".

 

ביגל סיפרה עוד: "יש כל הזמן ריח של טחב בבית. החלונות פתוחים גם בחורף על מנת לאוורר את הדירה מריח הטחב. אנחנו חרדים לבריאות של הילדים. בהתחלה לא הבנתי למה כל הבגדים בארון נרטבים, עד שגילינו חור בתקרה ומאז שמנו סולם וקערה במקום. כל הזמן אני צריכה לטפס על הסולם על מנת לרוקן את המים מהקערה".

 

כשעולים לגג הבניין מתגלה כי בהיעדר איטום וניקוז ראויים, הגשם יוצר הצפה ובעקבות כך המים מתפשטים ומחלחלים לדירות. לדברי ביגל, "זה לא נורמלי מה שקורה פה. אנחנו מתקשרים לעמידר, אבל כלום לא נעשה.

 כל הזמן מבטיחים לנו שיטפלו בבעיה אבל המצב נשאר כמו שהוא וכל גשם ממשיך את הנזילות. כל הזמן מבטיחים שיסדרו אבל לא עושים כלום, ואנחנו ממשיכים לסבול ולחיות בתת-תנאים ובסכנת חיים".

 

השכנים שדירותיהם לא שייכות לעמידר ציינו כי הם מוכנים להשתתף בעלות התיקונים. "בכל פעם שאנחנו פונים לעמידר, הם אומרים לנו שזה 'פרויקט'. אנחנו מבינים, אבל כדאי שיתחילו את הפרויקט הזה ויסיימו אותו. כמה אפשר לטרטר אותנו?", תהתה בזעם הדיירת עמרם-קולני.

 

בעקבות פניית ynet לחברת עמידר הגיעו עובדי החברה לבניין ואטמו את הגג. מעמידר נמסר: "המקרה מוכר לנו היטב ומטופל על ידינו. הלקוחות סובלים מנזילה שמקורה בגג הבניין, שאינו נמצא באחריות עמידר. עם זאת, משקיבלנו את תלונת הלקוחות, החלטנו לבצע איטום של הגג מטעמנו. בנוסף, עמידר לוקחת אחריות על כל הנזקים שנגרמו לדירות וכל התקלות והליקויים יתוקנו על ידינו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
ההזנחה בבניין בקדימה
צילום: עידו ארז
מומלצים