פיתוח כחול לבן: המכשיר שיחליף את הביקור אצל הרופא
מפתחים ישראלים פיתחו את "טיטו" – מכשיר המאפשר לערוך בדיקה גופנית מלאה ולשדר את הממצאים לרופא, והכל מהבית. המכשיר ממתין כעת לאישור שיווק של מינהל המזון והתרופות האמריקני, ה-FDA. לדברי המפתחים קופות החולים כבר הביעו התעניינות
אין לכם כוח לצאת מהבית עד לרופא? בעתיד הלא רחוק תוכלו לעשות את זה בקלות: ישראלים פיתחו מכשיר המאפשר לערוך בדיקה גופנית מלאה ולשדר את התוצאות מיידית אל הרופא, בלי לזוז מהבית. הפיתוח נמצא כעת בשלבי אישור אחרונים במינהל המזון והתרופות האמריקני, FDA.
מהפכת הטיפול מרחוק כבר כאן
בלי לראות רופא: כל חידושי האינטרנט של קופה"ח
יש לכם בלוטות'? בדיקת ריאות חדשה - מהבית
טלרפואה: השיטה שעשויה להציל אתכם מהתקף לב
הילד התעורר עם כאבי אוזניים וחום גבוה. אתה אומר לבוס שלך שתאחר לעבודה, מנסה לקבוע תור דחוף לרופא הילדים שפנוי רק לקראת ערב. אתה לוקח את הילד למרפאה ביום גשום, ממתין במרפאה המלאה בילדים חולים, הכל בשביל חמש דקות בדיקה חפוזה אצל הרופא ומרשם לתרופה.
דדי גלעד, מפתח ואבא בעצמו, החליט לפתח מיתקן שיסייע לאבחון מרחוק. בשנת 2012 גלעד ועופר צדיק ייסדו את חברת "טייטו קר" ובילו שלוש שנים בשיפור התכנון והטכנולוגיה. החברה מנתניה גייסה 18.5 מיליון דולר ממשקיעים ובהם רשת הפארם האמריקנית וולגרינס, ופיתחה את טייטו, המכשיר שיחסוך מכם את הצורך להגיע לרופא.
המכשיר בודק את כל מערכות הגוף
"בתי הקטנה התחילה ללכת לגן לפני כארבע שנים", מספר גלעד בראיון ל-ynet, "בכל השנה הראשונה היא לקתה שוב ושוב בכאבי אוזניים ובחום, מה שהוביל לטקס שחזר על עצמו: להודיע לעבודה שאני לא מגיע, לקחת את הילדה לרופא, לחכות הרבה זמן בתור ליד אנשים חולים, ואחרי בדיקה קצרה רופא הילדים היה אומר 'זה ויראלי, תנוחי בבית ותחזרו לבדיקה בעוד כמה ימים. כך עלה הרעיון ליצור את טייטו".
לגלעד וצדיק לקח שנתיים ליצור את אב הטיפוס הראשון, ובשנת 2014 סיימו ליצור את הדגם שצפוי להיות משווק בקרוב.
המכשיר המתוחכם כולל מיקרופון רגיש, מכשיר הקלטה ומצלמת וידאו ברזולוציה גבוהה, המאפשרים לבדוק את כל מערכות הגוף ולשדר את הממצאים ישירות לרופא. המתקן כולל אוטוסקופ – מכשיר לבדיקת האוזניים המצלם את תעלת האוזן, סטטוסקופ המקליט את קולות הלב הנשימה והמעיים, אוטוסקופ הבודק את העיניים, צילום נגעים על העור, מכשיר אק"ג המשדר את קצב הלב , מד חום ובעתיד ניתן יהיה להרכיב עליו אמצעים נוספים להשלמת בדיקות רופא מקצועיות.
על גבי צג המכשיר, מקבל המשתמש הוראות מדוייקות היכן להניח את המתקן, כמה זמן להשאירו באותה נקודה, ומתי להעבירו לנקודת הבדיקה הבאה. בתום איסוף הנתונים שאורך כדקה, משודרת הבדיקה אל הרופא המטפל שיכול לעבד את הנתונים ולהגיע לאבחנה.
המכשיר ממתין כעת לאישור שיווק של מינהל המזון והתרופות האמריקני, ה-FDA. בחברה מבטיחים שעלות המכשיר תהיה שווה לכל נפש. לדברי צדיק, קופות החולים בישראל כבר התעניינו במכשיר: "הקופות מעוניינות לתת פתרונות חדשניים. בעתיד הקרוב יהיה מחסור ברופאים לרפואת ילדים וכללית עקב יציאה לפנסיה של רופאים רבים".
צפו באב הטיפוס הראשון של המכשיר בפעולה: