שתף קטע נבחר
 

נשים אמיתיות לא צריכות את יום האישה

עד כמה השתנה מעמד האישה מימי התנ"ך עד 2016? תלוי את מי שואלים. לכבוד יום האישה הבינלאומי ליאת עיני מבקשת שתפסיקו להעצים אותה ולהגיד שמותר לה, ובמקום זאת קחו אחריות ותתחילו לפעול. כן, גם אתם הגברים

תתחברי לעצמך, תאהבי את מה שיש, תתנתקי, תאמיני, מגיע לך, מותר לך ועוד שלל ססמאות נזרקו בימים האחרונים למרחב הציבורי לקראת יום האישה שחל היום (ג'). מציעים לנו להפסיק עם רגשות האשם, לנסות להבין אחת ולתמיד איך אנחנו מצליחות לתמרן בין הבית לעבודה, להישאר יפות וצעירות וכמובן לאהוב את עצמנו בדיוק כמו שאנחנו.

 

מהצד השני כל הזמן מספרים לנו שאין שוויון, שאנחנו מרוויחות פחות, שאם מנהל צריך לקדם עובד, סיכוי גדול יותר יהיה לגבר ולא לאישה, ובכלל אנחנו צריכות לומר תודה על כל רגע שאף אחד לא מטריד אותנו מינית.

 

 (צילום: שאטרסטוק) (צילום: שאטרסטוק)
(צילום: שאטרסטוק)

ילדה בת עשר לא מאמינה שאין שוויון

השבוע ישבתי ליד הבת שלי כשהכינה שיעורים בתנ"ך. הם למדו על מעמדות ועל כך שלנשים לא היו זכויות והכול בעצם נקבע על ידי הגברים. שאלו אותם - במה המצב היום שונה, והילדה רצתה לכתוב שהיום יש שוויון מלא בין גברים ונשים, אבל אז הסברתי לה שהמצב ממש רחוק משוויון. היא הייתה המומה ולא הבינה איך זה יכול להיות. אמרתי לה שאני מקווה שעד שהיא תגיע לשוק העבודה כבר יהיה ברור שלא רק אמהות יוצאות מוקדם הביתה, אלא שגם הגברים, עוד לפני הגירושין (מי יודע, אולי זה ימנע כמה משברים זוגיים).

 

לפייסבוק הורים של ynet כבר הצטרפתם? היכנסו

 

עד שהיא תגיע לשוק העבודה נשים ירוויחו כמו גברים, וחשוב יותר - ירגישו מספיק בנוח לדרוש את מה שמגיע להן, ולא יחשבו שבכלל מזל שהן מצאו עבודה טובה כי הבוס לא עושה פרצופים אם הן עובדות מהבית כשהילד חולה. הן גם ירגישו ממש טבעי לומר לבעל שהוא זה שצריך לארגן את הילדים לבית ספר ולגן כדי שהן יגיעו מוקדם לעבודה. גברים יודעים מצוין לארגן את הילדים, לפעמים אפילו יותר טוב מאיתנו (במקרה האישי שלי, בטוח), רק צריך להבין שזה אפשרי, גם אם טיפה לא נוח בהתחלה.

 

רגשות אשם זה פאסה

אני מקווה שעד שהילדה שלי תגיע לשוק העבודה לא ישאלו אותה בראיון מה קורה כשהילד חולה, אם יש לה עזרה, האם היא מתכננת עוד ילד בקרוב ובמה בעלה עובד כי פה לא מרוויחים כל כך טוב אז עדיף שתהיה משכורת מרכזית בבית (כל המשפטים האלה נאמרו לי בחצי חיוך בראיונות עבודה שהייתי בהם).

 

היום כבר ברור מאליו שנשים מצליחות לעשות הכול וגם אם לא תמיד, זה לגמרי בסדר. רגשות אשם זה הכי שנות התשעים, התקדמנו מאז. עזבו אותנו ממילים של העצמה ושכל אחד ייקח אחריות על החיים שלו ועל האושר שלו.

 

ולא במקרה כתבתי כל אחד ולא כל אחת. אחרי כל גבר מצליח עומדת אישה ואחרי כל אישה מצליחה עומד גבר שמצליח להבין שכדי להיות מאושר אשתו צריכה לעבוד בעבודה שהיא אוהבת, למצוא זמן לאיזה תחביב ומדי פעם גם לנוח ולא בקבר. כי כשאמא מאושרת יש ילדים מאושרים ובעיקר בעל שמח. אז שיהיה לנו יום האישה שמח. נתחבר, נאהב ונאמין, רק תפסיקו בבקשה עם הססמאות.

 

 

 

 

    





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים