השרה גמליאל: גם אני הוטרדתי מינית בתקופת הצבא
"אנחנו בשנה מטרידה", אמרה השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל במשדר מיוחד באולפן ynet לרגל יום האישה הבינלאומי וסיפרה על הטרדה שחוותה בעת היותה חיילת. "צריך לגבות את המתלוננות, הן לא האשמות", אמרה על רקע פרשת בוכריס
"כשהייתי חיילת חוויתי הטרדה במהלך נסיעה באוטובוס", כך סיפרה הבוקר (יום ג') השרה לשוויון חברתי, גילה גמליאל, במהלך משדר מיוחד של אולפן ynet לציון יום האישה הבינלאומי. גמליאל ציינה עוד בנוגע לתקיפה שעברה כי "הרגשתי ממש שיד נוגעת בי בצורה מאוד בוטה. זה היה פשוט מחריד, קמתי מבוהלת ורצתי לכיוון הנהג וכשהסתובבתי אחורה הוא ירד בתחנה.
בנוגע להתגברות הפרסומים על אודות תקיפות מיניות במשטרה ובצה"ל, ואמרה בהקשר זה כי "אנחנו נמצאים בשנה מטרידה". גמליאל התייחסה גם לפרשת תא"ל אופק בוכריס ואמרה כי "צריך לגבות את המתלוננות, הקורבנות הן לא האשמות". השרה לשוויון חברתי סיפרה עוד כי לראשונה מקום המדינה פעלה הממשלה להבאת תקציב מגדרי. היא ציינה כי בכוונת משרדה להקים רשות לטיפול באלימות נגד נשים ולדבריה יש לחנך כבר מגילאי גני הילדים לשוויון מגדרי.
אתמול, לרגל יום האישה הבינלאומי, אירחה רעיית נשיא המדינה נחמה ריבלין 16 מתוך 22 הנשים שנחשפו בשער מגזין "לאשה" וסיפרו כי נפלו קורבן לתקיפה מינית. "אני בטוחה שה'שער' שלכן יעורר הדים רבים. אם יש אי-שם, ובוודאי שיש, עוד שערים סגורים, שמעבר להן מסתתרות נשים חוששות, השער שלכן יעזור להן להסיר את המנעולים ולצעוד בגאווה", אמרה נחמה ריבלין.
22 הנשים שהתראיינו לפרויקט הנקרא "לא תאנסו אותנו לשתוק" מסמלות את אותיות האל"ף בי"ת שבהן נעשה שימוש במקום שמה המלא של נפגעת תקיפה מינית. "המפגש אתכן הוא מפגש מפעים", אמרה. "אתן עבורי גיבורות ואמיצות, שמעיזות להמשיך הלאה למרות הפצע המדמם".
מנתונים שפרסמה בתחילת השבוע הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עלה כי הנשים בישראל מתחתנות בגיל מאוחר יותר מאשר לפני עשור (25.1 לעומת 24.5 בשנת 2004) וגם יולדות מאוחר יותר: גילן הממוצע של נשים שילדו את ילדן הראשון בשנת 2014 עלה מ-26.5 בשנת 2004 ל-27.5 בשנת 2014.
בסוף שנת 2014 חיו בישראל 3,042,900 נשים בנות 15 ומעלה. תוחלת החיים בישראל בשנת 2014 עמדה על 80.3 שנים לגברים ועל 84.1 לנשים. בתוחלת החיים של הגברים לא חל שינוי לעומת 2013, ובתוחלת החיים של הנשים חלה עלייה של 0.2 שנה.