ברמי לוי מחייבים גברים להשאיר תיק בכניסה, ללא אחריות
נגד גניבות ו"מסיבות ביטחוניות": בסניפי הרשת דורשים מגברים להשאיר תיקים בכניסה. סטודנט אולץ להשאיר תיק עם לפטופ ונאמר לו שאם יגנבו אותו - אין לסניף אחריות. בשירות הלקוחות אישרו את הדברים: "זה כדי לא לבדוק תיקים ביציאה. לא תותר כניסה גם עם עגלות קנייה פרטיות"
נוהל חדש בסניפי רשת הסופרמרקטים רמי לוי שיווק השקמה: לגברים אסור להיכנס עם תיקים. נשים יכולות להיכנס עם תיקים, אך הן וגברים לא יכולים יותר להיכנס עם עגלות קנייה פרטיות (תיק על גלגלים). בסניפים אומרים לצרכנים כי אין להם אחריות על החפצים שהם נאלצים להשאיר בכניסה.
נתקלתם במחדל צרכני ברשתות השיווק? ספרו לנו >>
- החקלאים: "רמי לוי לוקח תוצרת ועושה ממנה קרקס"
- המנהל הבכיר נגד רמי לוי
- מגה חיסלה את רשת יו: רמי לוי קנה 4 סניפים
"כן, עלייך להשאיר תיק בכניסה ואנחנו בפירוש לא אחראים"
לקוח של הרשת כתב ל-ynet: "בסניפי רמי לוי מונהגת מדיניות חדשה, גברים נדרשים להשאיר תיקים בכל גודל ועם כל סוג תוכן בכניסה לסניף, באופן גורף.
כשפניתי לרמי לוי בפייסבוק ושאלתי אם הם לוקחים אחריות על הציוד אותו הם דורשים להשאיר ליד דלת הכניסה הראשית של הסניף ולא מאפשרים שום פתרון אחר, נאמר לי: 'כאשר אתה מגיע עם תיק לסניף, עליך להשאיר את התיק אצל השומר ואנחנו בפירוש לא אחראים על תכולתו'.
"מה אמור לעשות סטודנט כמוני שמגיע עם תיק לפטופ ורוצה לקנות חלב? זה לא הגיוני שידרשו ממני להשאיר לפטופ ששווה 5,000 שקל, כדי לאפשר לי להיכנס לקנות חלב ב-6 שקלים".
לא רוצים שצרכנים ייכנסו עם תיקים? ספקו לוקרים או שומר על התיקים
בשירות הלקוחות של הרשת אישרו את הדברים: "אנחנו לא אחראים על תיקים. צריך להשתדל פשוט לא להגיע עם דברים יקרי ערך. אם יש לו דבר שהוא מאוד יקר, אפשר לבקש מהקופה הראשית ומקסימום ישמרו לו".
כלומר הנציגה מייעצת לנו לא להגיע עם לפטופים לסניפים, או עם תיקים גדולים הכוללים דברי ערך, אך לעיתים סטודנטים או בעלי מקצוע מסתובבים כל היום עם לפטופ בתיק. לפני הגעתם לסופרמרקט, לא תמיד יש להם זמן לעבור במיוחד בבית כדי להשאיר שם את הלפטופ. ובכלל, למה שצרכנים יתארגנו התארגנות מיוחדת? למה שהרשת לא תדאג ללוקרים לאיחסון התיקים בכניסה, או לשומר נוסף שישמור על התיקים?
מטבע הדברים - לנשים יש תיקים
לטענת הנציגה, הסיבה לנוהל החדש היא גניבות אבל זה נעשה גם מסיבות ביטחוניות, למרות שמי שרוצה להיכנס עם סכין יכול להחביא אותה בכיסו ולא צריך לשם כך תיק גדול. מי שרוצה לפוצץ פצצה שנמצאת בתוך תיק, יכול לעשות זאת גם בכניסה.
"זה גם מבחינה ביטחונית וגם היו מקרים שהעובדה שבדקו לאנשים את התיקים ביציאה - זה השפיל אותם", אמרה לנו הנציגה. "אני בטוחה שאף אחד מכם לא היה רוצה לעמוד בזה".
יש אנשים שמעדיפים בלית ברירה את התיק ביציאה מאשר להשאיר את הלפטופ בכניסה ולדאוג שמא יגנבו להם אותו
"זה לא הולך לפי כל מי שרוצה. אלה נהלים חדשים, יש בעיה ביטחונית. מחזקים את כל הנהלים".
גם בכניסה אפשר לפוצץ פצצה. נראה שזה בעיקר נגד גניבות
"קודם כל ביטחוני וגם נגד גניבות, כן".
האם אפשר להיכנס עם תיק גב רגיל?
"גם לא. פשוט להשאיר אצל השומר".
גם אישה שמגיעה עם תיק צד צריכה להשאירו בכניסה?
"לא. נותנים לנשים עם תיק צד להיכנס (עם התיק מ.ק). מטבע הדברים, אישה היא עם תיק. כשגבר בא עם תיק גב נמנעים. לנשים - רק אם זה תיק גדול ולא רגיל. זה לפי שיקול דעת באותו רגע. גם עגלת קניות אישית אסור להכניס. נשים או גברים. גם את זה משאירים בכניסה".
מה קורה אם גונבים את הלפטופ בכניסה או את התיק או העגלה?
"אין לנו אחריות. כמובן, אנחנו לא מפקירים את זה ונותנים לאנשים לקחת את זה. אין לנו אחריות, אז עדיף פשוט לא להגיע עם התיק הגדול".
המקור הראשוני לידיעה הגיע במייל האדום