שתף קטע נבחר

נלחמת על חייה: נערה הודית נאנסה והועלתה באש

גבר שעקב במשך חודשים אחר נערה בת 15 ליד ניו דלהי תקף אותה בבית משפחתה וניסה לשרוף אותה. הוא נעצר והיא סובלת מכוויות ב-95% מגופה

הפגנת מחאה בניו דלהי נגד אלימות נגד נשים (ארכיון) (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הפגנת מחאה בניו דלהי נגד אלימות נגד נשים (ארכיון)(צילום: EPA)

 

הרשויות מתקשות לעצור את התופעה הקשה: נערה בת 15 מהודו נלחמת על חייה בבית חולים בניו דלהי אחרי שאתמול (יום ב') נאנסה והועלתה באש בגג בית משפחתה שנמצא בכפר מחוץ לעיר. כך מסרה המשטרה המקומית.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

התקיפה ליד ניו דלהי היא רק אחת מבין תקיפות רבות שנרשמו באחרונה בהודו נגד נשים, והיא רק מוכיחה שדרכן של הרשויות להיאבק בתופעה של אלימות נגד נשים עוד ארוכה מאוד למרות הביקורת הציבורית הגדולה, שעלתה בעיקר לאחר האונס הקבוצתי של צעירה באוטובוס בניו דלהי לפני שלוש שנים.

 

משטרת הודו עצרה גבר בן 20 בחשד שאנס את הנערה בת ה-15 וניסה לשרוף אותה בכפר טיגרי, הסמוך לפרבר של ניו דלהי נוידה במדינת אוטר פראדש. ירדראם סינג מהמשטרה ההודית מסר שהגבר "סובל מכוויות קשות על ידיו" ונאשם בכמה אישומים, בהם אונס, ניסיון רצח, תקיפת קטין וגרימת חבלה בנסיבות מחמירות.

 

הנערה שנאנסה מאושפזת במצב קשה בבית חולים בניו דלהי. התקשורת ההודית דיווחה שהיא סובלת מכוויות ב-95 אחוזים מגופה. על פי הדו"ח המשטרתי, הורי הנערה מצאו אותה עם כוויות קשות בגופה לאחר ששמעו אותה צועקת מהגג בשעת בוקר מוקדמת. הנערה הספיקה לספר לשוטרים שהיא נאנסה, הוכתה והועלתה באש על ידי גבר שלטענתה עקב אחריה והטריד אותה במשך כמה חודשים.

 

נשים וילדים בהודו סובלים רבות מאלימות מינית והטרדות, בין היתר משום שהחברה ההודית לא רואה בעין יפה נשים שמתלוננות כי הותקפו מינית. הסטיגמה השלילית שתדבק בהן גורמת לנשים רבות להימנע מדיווח לרשויות על תקיפתן על ידי גברים. אלה שכבר מעזות ופונות למשטרה נתקלות בקיר אטום בדמות התנגדות המשטרה לפתוח בתיק פלילי או הליך משפטי מסורבל שבסופו יוצא האנס לחופשי.

 

אלא שמומחים טוענים כי המצב בהודו החל להשתנות בעקבות האונס הקבוצתי של הצעירה בת ה-23 באוטובוס בניו דלהי ב-2012. זמן לא רב לאחר האונס מתה הצעירה בבית החולים. הפרשה עוררה את זעמו של הציבור ההודי, שמתח ביקורת על אוזלת ידן של הרשויות בטיפול באלימות נגד נשים. בעקבות הביקורת חוקקה הממשלה ההודית חוקים נוקשים נגד אנסים ועברייני מין והכפילה את תקופת המאסר למורשעים באלימות מינית נגד נשים. אולם, פעילים למען זכויות נשים טוענים שנדרשת עוד עבודה רבה בנושא, כולל חינוך טוב יותר של בני הנוער והתקנת תאורת רחוב ושירותים ציבוריים למען בטיחות הנשים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
קורבנות. נשים מפגינות נגד אלימות גברים בבנגלור (ארכיון)
צילום: AFP
מומלצים