אוליב כמו שלא הכרתם: חזקה ועצמאית
לא עוד אוליב שברירית ועדינה שמחכה שפופאי יציל אותה. קבלו גרסה עדכנית על פי ילדים בגילאי 8-11 שציירו את הדמות בחוג קומיקס - מפתחת תוכנה, סופרוומן, השרה לשוויון מגדרי ובעלת עסק מצליח
מי לא זוכר את פופאי החזק שהיה מציל תמיד את אוליב העדינה? לשמחתנו התקדמנו מאז, והילדים של היום יודעים שנשים הן חזקות ומצליחות. בסימן יום האישה שהתקיים אתמול (ג'), החליטו ילדים בגילאי 8-11 מחוג קומיקס להנפיש מחדש את דמותה האלמותית של אוליב, ולהעניק לה את הכבוד המגיע לה כאישה עצמאית. לא עוד אוליב הפאסיבית והנוירוטית, ולא עוד אוליב של פופאי, אלא אישה עצמאית ובטוחה בעצמה.
עוד בערוץ הורים:
- נשים אמיתיות לא צריכות את יום האישה
"הכול התחיל משיעור רגיל בחוג", מספרת מיכל בורש, מנחת חוגי הקומיקס של המרכז הקהילתי בגבעת שמואל של החברה למתנ"סים הארצית. "הצגתי לילדים את הקומיקס הוותיק של פופאי, וציפינו בסרטון ישן בשחור לבן אבל אז עוד לפני שהספקתי להגיד מה הנושא כמה תלמידים ממש קפצו והתקוממו. הם שאלו איך יכול להיות שהגיבורה היא דמות כל כך חסרת אופי וכל כך שונה מהנשים שהם מכירים".
ביחד החליטו בורש והתלמידים שהגיע הזמן לעשות צדק עם אוליב ולתת לה את המקום הראוי לה, והחליטו לצייר קומיקס חדש ומתוקן כדי לתת לאוליב מקום של כבוד בתערוכת ציורי קומיקס שתוצג במתנ"ס.
למה רק פופאי כל הזמן?
"אמרו לנו להחיות מחדש הקומיקס של פופאי מהתרד, ואז התברר לנו שיש את אוליב והבנו שאין פלא שלא שמענו אף פעם עליה, וזה תמיד רק פופאי והתרד שלו, מה יש לזכור בכלל בדמות, שכל מה שהיא אומרת במשך סרט שלם זה 'תציל אותי פופאי' ומה בדיוק הקטע שהם חוטפים וסוחבים אותה אחד מהשני? סרט שלם והיא אפילו לא מנסה לברוח?", אומרות עלמה בן חנוך ודפנה, המשתתפות בחוג.
השתיים החליטו לתת ביטוי לנפשה וכשרונה של אוליב והפכו אותה לציירת על פי נטיית לבה האומנותית (עכשיו היא מציירת קומיקס של פופאי אהובה, מדריכה חוגי קומיקס ומשלבת בין אהבה למימוש הפוטנציאל ולמורה לחשבון בהתאמה, לדבריהן).
לפייסבוק הורים של ynet כבר הצטרפתם? היכנסו
עדי קרשיינר התקשתה להבין "איך לא נמאס לה לשבת כול היום בבית ולחכות לפופאי, להכין לו קופסאות של תרד ולחכות שפלוטו יחטוף אותה, ובכלל מה היא עושה כל הזמן הזה ולמה לא לפתח את עצמה? עדי החליטה לעזור לאוליב להתפתח ולפתח והפכה אותה למפתחת בגוגל.
יותם, תלמיד אחר בחוג הסביר "אף אישה שאני מכיר, בטח לא אמא שלי, שהיא בעצמה סופרמן לא פחות מכל גבר אחר, הייתה מחכה ככה לפופאי". הוא החליט לצייר את אוליב כגיבורת על, שמצילה את עצמה.
שמחה פלצ'י מצדה החליטה לתת לאוליב את ההזדמנות לשנות עבור הנשים כולן ושלחה אותה הישר אל הכנסת כשרה לשווין מגדרי.
נדב פרץ החליט שאוליב עשתה שינוי מקצועי והפכה לדיילת, רצתה לראות עולם. לדבריו, "פופאי ופלוטו תמיד יעלו על הטיסה שלה וימשיכו להתקוטט על ליבה".
דפנה סגל ציירה את אוליב כמורה חכמה למתמטיקה, שכל התלמידים רוצים ללמוד אצלה.
עלמה שילוני מצידה, החליטה שאחרי כל כך הרבה שנים שאוליב מתיימרת למכור מטפחות ונמצאת בבית, היא למעשה לומדת את השוק וכעת היא מממשת את החלום שלה להיות בעלת רשת לממכר מטפחות.