יש חגיגה: המסעדות שחוגגות יום הולדת
תנו להן בכפיים - לחגוג יום הולדת למסעדה זו סיבה לחגיגה, אז קבלו כמה מסעדות שחוגגות ומזמינות את הסועדים לתפריטים שווים במיוחד: מסעדת טורקיז (25!), סושייאל קלאב (6) ועוד
יש שיגידו שגיל זה רק מספר, בעוד אחרים יטענו שהגיל חשוב משום שהוא ביטוי לניסיון, ידע, חוויות וזיכרונות שנצברו. איך שלא תבחרו להתייחס לזה, רובכם ודאי תסכימו שיום ההולדת הוא אירוע מרגש, ולא רק אצל אנשים, אלא גם עבור מסעדות, משום שהמשמעות היא שבמציאות הקולינארית שבה גם מסעדות של שפים גדולים, וגם מסעדות שנחשבו מבטיחות, לא תמיד שורדות, אז יום הולדת שנתיים, שש או 25 הוא לא דבר מובן מאליו. הנה כמה מסעדות שחוגגות ומציעות גם דילים משתלמים:
טורקיז
מסעדה ותיקה ומוערכת שהתחילה את דרכה בכלל ביפו. צפו:
חוגגים יום הולדת: 25
איפה: הרצל רוזנבלום 6, מתחם סי אנד סאן, תל אביב, 03-6996306
דלי אסייתי
מסעדה המתמחה במטבח אסייתי עם תפריט המורכב ממנות מרחבי יבשת אסיה כולה - החל מסושי ועד מנות רחוב תאילנדיות. קונספט המסעדה מאפשר לבחור בין ביקור קצר כדי לחטוף משהו קטן, ישיבה במקום לארוחה, הזמנת טייק-אווי או משלוח עד הבית. בנוסף, פועל במסעדה גם דלי אסייתי עם מוצרים מהמזרח הרחוק.
חוגגים יום הולדת: 2
אירוע מיוחד לכבוד חגיגות יום ההולדת: המסעדה תציין את יום הולדתה השני בסדרת מנות שהולכות הכי טוב ביחד, גם בטעם וגם במחיר, כשבכל שבוע יוצע שילוב שונה.
שאלנו את הבעלים של המסעדה ניב כוכב, מה הוא מאחל לדלי האסייתי בשנה הקרובה? והוא השיב: ״שנמשיך להיות טובים, שנמשיך להשקיע ולעשות אוכל טעים ויצירתי, לתת שירות מקצועי ואדיב, לספק חוויה שכיף לחזור אליה ושנצליח לחדש ולהפתיע בכל פעם מחדש, כפי שאנו עושים היום״.
איפה: רחוב הבנים מס' 15, הוד השרון, 09-8992555
סושיאל קלאב
המוסד התל אביבי היה הבטחה מרגע הפתיחה שלו. נו טוב, איפה עוד תמצאו אווירת בר סקסית יחד עם תפריט אוכל טעים ואלכוהול מקורי ומגוון?
חוגגים יום הולדת: 6
אירוע מיוחד לכבוד חגיגת יום ההולדת: לכבוד חגיגות יום ההולדת התקיים בסושיאל קלאב פסטיבל, ומחר היום האחרון. בימים אלו יוגשו מנות ספיישל של יריב מלילי ממסעדת "הבית התאילנדי" ומנות ספיישל של שף המסעדה צביקה שטראוס. על הבר הלוהט תככב המיקסולוגית הניו יורקית איירין ריס שמנהלת את הבר Death & Co ונחשבת לאחת הברמניות המובילות בארה"ב. איירין תהיה אחראית על תפריט קוקטיילים מיוחד והדי.ג׳י הקבוע של המקום יעשה אווירה שמחה עם המוזיקה הנכונה.
שאלנו את מוש בודניק שהוא אחד הבעלים של המקום (יחד עם אורי רז וגיא פסו), כיצד שומרים על הווייב המיוחד של המקום לאורך 6 שנים, והוא השיב: "אין כאן סוד, שלושתנו יחד הבאנו למקום ניסיון של שנים רבות בתחום האירוח וחיי הלילה ושלושתנו גם נמצאים במקום מדי ערב. יש לנו די.ג׳י קבוע שמכיר היטב את המקום ואת הסגנון הייחודי שלו שיחד איתנו פיתח את הסגנון המוזיקלי שאחראי על יצירת האווירה.
"חוץ מזה אנחנו גם דואגים לעבוד עם השפים המובילים, בהתחלה זה היה מיכאל גרטובסקי וכיום צביקה שטראוס ואנחנו מאמינים שזה גם מה שאחראי על כך שכ-60% מהלקוחות שלנו הם לקוחות קבועים והם חלק מהווייב המיוחד שאנו שומרים עליו לאורך זמן".
איפה: שד' רוטשילד 45, תל אביב, 03-5601114
אינדירה
חלוצת האוכל ההודי בישראל שבה מוגשות מנות הודיות אוטנטיות ומנות הדגל מכל אזורי התת יבשת.
חוגגים יום הולדת: 25
אירוע מיוחד לכבוד חגיגת יום ההולדת: חגיגות יום ההולדת יסתיימו בחג פורים עם קרנבל בסגנון הודי. במהלך השבועיים יוגש תפריט בן 25 מנות במחיר 25 ש"ח למנה והחגיגות יחתמו בחג פורים עם ארוחת אכול כפי יכולתך ב-125 ש"ח לאדם.
שאלנו את הבעלים של המסעדה יורם נטע, האם קשה לשרוד 25 שנה במציאות הקולינרית שלנו? והוא אמר: "לשרוד 25 שנים במציאות העסקית בישראל היא בוודאי משימה לא קלה, במיוחד לנוכח הקשיים הביורוקרטים, כגון שינויים בדרישות לקבלת אשרות עבודה למומחים זרים ועליית המחירים המתמדת במשק.
"גם המציאות המקומית הלא פשוטה עם איומים ביטחוניים כאלה ואחרים שפוגעים בכל ענף המסעדנות אינה מקלה עם המסעדנים. למזלנו יאמר, שבזכות החוויה ההודית הייחודית שלנו (כל הצוות שלנו הוא הודי) הצלחנו תמיד לשמור על האווירה הייחודית ועל החוויה הקולינארית אותנטית. אני מאמין שהרבה בזכות העקביות שלנו ובמיוחד בזכות הרצון לשמח אנשים בלב ובבטן, אנחנו עדיין כאן ומתכננים לחגוג יובל שנים בהמשך".
איפה: שדרות שאול המלך 4 תל אביב 03-6954437
טייגר לילי
מסעדה תאילנדית של השף יניר גרין, שמציעה תפריט המושפע מאוכל רחוב של בנגקוק וגם ממתכונים מסורתיים, לצדם מוגשות גם מנות הדגל מהמטבח התאילנדי.
חוגגים יום הולדת: 3
אירוע מיוחד לכבוד חגיגות יום ההולדת: עד התאריך 27 במרץ יוגשו הספיישליים האהובים בכל הזמנים, כוס אלכוהול ב-13 ש"ח ובקבוק ב-50 ש"ח בלבד.
בין מנות הספיישל שיוצעו: מיני מו יואנג - צלעות קטנות של ספריבס לבן מוקפצות עם שאלוט, פאק צ'וי וכוסברה, ברוטב מתקתק חריף (42 ש"ח); ספרינג רול - 2 יחידות של רול טופו, מבושל בסויה עם חביתה, פטריות שיטאקה, נבטים, נענע, בצל ירוק וכוסברה במעטה של דף אורז. צרוב עם רוטב סויה מתוקה (39 ש"ח); בקר המלך - המנה האהובה מחגיגות המלך 2014, שהינה מנת נתחי סינטה מוקפצים עם ברוקולי, שעועית ירוקה, בצל ירוק ובצלצלי שאלוט ברוטב צדפות, צ'ילי ומירין. מוגשת לצד אורז מאודה (72 ש"ח).
שאלנו את יניר גרין, שף ושותף במסעדה, מהם לדעתך שלושת המרכיבים הדרושים להצלחה של המסעדה לאורך זמן? והוא השיב: "חדוות אירוח, התמדה והקפדה על איכויות ועל הפרטים הקטנים וקונספט נכון ומחודד".
איפה: הברזל 32, רמת החייל, תל אביב 1-700-707-097
קאזה דו ברזיל
מסעדת בשרים המציעה חוויה גסטרונומית אוטנטית בסגנון ברזילאי.
חוגגים יום הולדת: 14
אירוע מיוחד לכבוד חגיגות יום ההולדת: חגיגה בקצב הסמבה עם מבצעים ופרסים לכל המשפחה. בין התאריכים 23-26 במרץ ילדים שיגיעו מחופשים יקבלו מצוות המלצרים המחופש אף הוא כדורגל, ילדים שיגיעו למסעדה מחופשים לרקדני קפוארה או סמבה יקבלו ארוחה חינם, ומשפחות שיגיעו מחופשת בהרכב מלא יקבלו קינוח חינם לכל סועד וכוס יין/ בירה מהחבית לכל הורה.
איפה: חטיבת גולני 3, אילת, 08-6323032