שתף קטע נבחר
 

בלי לחץ! איך עוברים לחיים נטולי סטרס

אנחנו חיים במציאות לחוצה ומתמכרים ללחץ, עד שכבר שכחנו שלא הוא מוביל אותנו - אלא אנחנו אחראים עליו. נדמה לנו שהסטרס נובע ממה שקורה סביבנו, אבל האמת שהוא רק בראש שלנו, ואם רק נחליט - נצליח להעלים אותו

הוא כמו צל שמלווה אותנו לאורך כל היום או ענן הזה ששט מעלינו על הזמן.  אפשר לקרוא לו לחץ, מתח, דאגה, חשש, היסטריה, פאניקה, איבוד עשתונות. מה זה משנה, הדבר הזה נמצא שם כל הזמן ולא מניח לנו. הוא הורס את חיינו, פוגע בבריאות שלנו, ואנחנו אלה שיצרנו אותו.

 

הטורים הקודמים בסדרה:

הדרך אל העושר: איך תצאו מהמינוס ותיכנסו לעולם של שפע

אם אתה גבר - תן לבכי שלך לפרוץ החוצה!

מה זה משנה מה אחרים חושבים? אתה מחליט על עצמך

 

למה אנחנו לחוצים כל כך? הסיבות ללחץ רבות ומגוונות: בגלל המצב הביטחוני, האוברדרפט בבנק, היחסים עם בן או בת הזוג, הציונים של הילדים, ראיון עבודה, דייט, עלייה במשקל, נזיפה מהבוס, ריב עם החברה הכי טובה.

 

התגובה האוטומטית שלנו לכל הדברים הללו, היא להיות בלחץ, להתעצבן, לפחד, לצעוק, לבכות, להיכנס לדיכאון ולאבד עשתונות. כל התגובות הללו נובעות מאותו דבר עצמו: הגישה השלילית שלנו לחיים.

 

מחשבה מייצרת מציאות

מה זה לחץ? לחץ הוא מחשבה שלילית שהופכת לתחושה פיזית. למשל, אני חושב על האוברדרפט וחש מחנק בגרון, מועקה בבית החזה, הבטן מתכווצת, הגב פתאום נתפס, דפיקות הלב מואצות, כואב לי הראש, אני מזיע. כל התגובות הללו מתרחשות בגוף. הגוף מגיב למחשבה. אבל את המחשבה אנחנו יצרנו.

 

אנחנו מייצרים עשרות מחשבות כאלה ביום, אפילו מאות, וכל אחת מהן מדביקה אותנו בלחץ. לחץ הוא למעשה מתח. אנחנו חיים במתח בלתי פוסק. והמתח הורג אותנו. לא רק מילולית, גם מעשית. מתח הוא הגורם מספר אחד למחלות ולמוות בעולם המערבי. מתח גורם למחלות כמו סרטן, להתקפי לב, למיגרנות, לשרירים מכווצים, למה לא.

 

המתח מעייף את הגוף שלנו, והגוף שלנו מותש. לא בגלל העבודה, בגלל הלחץ. אז מה הפלא שאנחנו בורחים להסחות דעת? אוכל, עישון, וואטסאפ, טלפון, אלכוהול, שוקולד, פורנו, או בהייה ממושכת בטלוויזיה. רק לא להרגיש, רק כדי להירגע.

 

אז אם הבנו שזה כל כך רע לנו, למה אנחנו ממשיכים להיות לחוצים כל כך? למה אנחנו מניחים למתח להשתלט עלינו, לפגוע בנו פיזית, לגרום לנו להיות עצובים, מיואשים וחולים? כי אנחנו לא מכירים שום אפשרות אחרת. ככה גדלנו. זה מה שראינו סביבנו.

 

גרוע מכך, אנחנו חושבים שלחץ גם עוזר לנו. למשל, "אני מתפקד טוב תחת לחץ" או "הולך לי הכי טוב כשאני לחוצה" או "זה עובד אצלי רק בלחץ". זה כמובן שקר מוחלט. לא הלחץ מפיק תוצאות אלא העשייה.

 

אם אני לומדת למבחן ברגע האחרון, אני אצליח כי התכוננתי  - לא מפני שהלחצתי את עצמי. אם אני משלים פרויקט חשוב,אני אצליח כי עבדתי - לא כי הייתי לחוץ וסחטתי את הגוף שלי עד דק.

 

הלחץ, המתח, הדאגה, הם משקולות מיותרות שאנחנו שמים על עצמנו.בואו נוריד אותן. בואו נשחרר את הלחץ.

 

די, תירגעו!

איך משחררים לחץ? משנים את הגישה.

 

נניח שיש לנו אוברדרפט. במקום להיות בלחץ, אנחנו יכולים להיות תכליתיים: להתייעץ עם מומחה, להפחית הוצאות ולהגדיל הכנסות. אם הבוס נזף בנו. במקום להיות בלחץ, אנחנו יכולים לקחת אחריות ולשנות את ההתנהלות שלנו ולשפר את היחסים איתו.  נניח שיש לנו דייט הערב. במקום להיות בלחץ, אנחנו יכולים להביט בראי, להתפעל מעצמנו, להתלבש כפי שנוח לנו ולהחליט שאנחנו הולכים להיות חופשיים ולהנות.

 

מומלץ גם לעסוק בספורט, לאכול טוב יותר, לישון שעות רבות יותר, לבלות, ללכת לים, ובעיקר להתחבר ולהיות עם אנשים שאוהבים אותנו ומפרגנים לנו. מומלץ, בקיצור, לחיות. אבל כדי לחיות טוב, צריך לשנות את הגישה לחיים.

 

לחץ הוא גישה לחיים. אם נשנה את הגישה, נוכל להפחית את הלחץ, לפוגג את המתח בגוף, ולהיות רעננים, קלילים, צלולים, בהירים, חדים, תכליתיים, נעימים, נינוחים ושמחים. נוכל לשמור על יחסים טובים יותר, להפיק מעצמנו תוצאות טובות יותר, להרגיש טוב עם עצמנו, ולהיות מאושרים. פשוט מאושרים.

 

הכותב הוא מאמן למנהיגות ולתקשורת 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מה אתה כל כך לחוץ?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים