גלגלו אותה: 3 מתכונים לרולדה
מעולם לא הכנתם רולדה? הנה הזדמנות ללמוד לגלגל: 3 מתכונים לרולדות שישאירו את הארחים שלכם רעבים לעוד - רולדת שוקולד עם דובדבנים, רולדת תותים וקצפת ורולדת טרמיסו
רולדת שוקולד ודובדבני אמרנה
המרכיבים:
לרולדת השוקולד:
לביסקוויט שוקולד מרגני:
5 כפות קמח
4 כפות קורנפלור
4 כפות אבקת קקאו
3/4 כוס סוכר
7 חלבונים
8 חלמונים
100 גרם חמאה מומסת
לקרם קצפת מסקרפונה:
1/2 1 מכלים של שמנת מתוקה
100 גרם גבינת מסקרפונה
1/2 מקל וניל
3 כפות שטוחות אבקת סוכר
לגנאש שוקולד ודובדבנים:
כ-1/2 כוס דובדבני אמרנה עם הסירופ
גנאש שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שמנת מתוקה
לקישוט:
200 גרם שוקולד חלב מומס עם כפית שמן
אופן ההכנה:
- מכינים את ביסקוויט השוקולד המריגני: מנפים את הקמח, אבקת הקקאו והקורנפלור יחד.
- מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב ועדיין רך.
- ממיסים את החמאה ומצננים לטמפ' החדר.
- מערבבים את החלמונים בקערה ומסיפים, תוך כדי הקצפה איטית, לתערובת החלבונים.
- מקפלים בעדינות לתוך הקצף את תערובת הקמח, הקורנפלור והקקאו.
- מקפלים פנימה בעדינות את החמאה המומסת.
- משטחים את התערובת על מגש מרופד בנייר אפייה ואופים תנור שחומם מראש לטמם' של 190 מעלות במשך כ-8-10 דקות. מצננים.
- מכינים את קרם הקצפת מסקרפונה: מקציפים את כל החומרים יחד עד לקבלת קרם חלק ויציב.
- מכינים את גנאש השוקולד והדובדבנים: מרתיחים בסיר את השמנת מתוקה.
- מוסיפים לשמנת את השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד לתוך השמנת.
- מרכיבים את הרולדה: מניחים את הרולדה על משטח העבודה.
- מורחים שכבה דקה של גנאש השוקולד ומקררים עד להתייצבות הגנאש.
- מורחים מעל קצפת מסקרפונה ומפזרים דובדבני אמרנה.
- מגלגלים את הרולדה לגליל ומצננים שעתיים במקרר.
- מוציאים מהמקרר, טובלים בשוקולד מומס וברס, מקשטים עם דובדבני אמרנה.
רולדת תותים וקצפת
המרכיבים:
לרולדת וניל:
1/2 כוס קמח
1/2כוס קורנפלור
7 חלבונים
3/4 כוס סוכר
6 חלמונים
לסירופ תות:
1/2 1 קופסאות תות שדה טרי
3 כפות סוכר
לקרם קצפת מסקרפונה:
2 מכלים של שמנת מתוקה
100 גר' מסקרפונה
1/2 מקל וניל
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
3 כפות אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל (אופציונאלי)
אופן ההכנה:
- מכינים את רולדת הווניל: מקציפים חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה טורפים חלמונים ומקפלים פנימה לקצף החלבונים.
- מוסיפים לקערה בתנועות קיפול את הקמח והקורנפלור.
- משטחים את המסה על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות במשך כ-8 דקות.
- מכינים את סירופ התות: חותכים את התותים לרבעים (ומשאירים כ-4-5 תותים שלמים לקישוט).
- מניחים את התותים בקערה ומפזרים מעל את הסוכר ומשאירים לנוח כשעתיים.
- מסננים את התותים מהנוזלים (ושומרים אותם )ומניחים את התותים בצד עד לשימוש.
- מברישים את הרולדה (בעזרת מברשת אפייה) בנוזל שהתקבל מסינון התותים.
- מכינים את קרם קצפת המסקרפונה: מקציפים את כל החומרים יחד עד לקבלת קרם חלק ויציב.
- מרכיבים את הרולדה: מניחים את הרולדה על משטח העבודה ומורחים כ-3/4 מכמות הקצפת על הרולדה.
- מסדרים מעל את התותים ומגלגלים לגליל.
- מעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות (אפשר להקפיא).
- מזלפים את שארית הקצפת על הרולדה כמו בתמונה ומקשטים עם תותים.
אוהבים לאפות? צפו בקרין גורן מכינה עוגת "מרבה רגליים":
רולדת טרמיסו
המרכיבים:
לרולדת וניל:
1/2 כוס קמח
1/2 כוס קורנפלור
7 חלבונים
3/4 כוס סוכר
6 חלמונים
1 כף נס קפה
לסירופ אספרסו:
3 שוטים של אספרסו
2 כפות מים חמים
1 כפית סוכר
לקרם קצפת מסקרפונה:
מכל שמנת מתוקה
200 גרם גבינת מסקרפונה
1/2 מקל וניל
3 כפות שטוחות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מכינים את רולדת הווניל: מקציפים חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה טורפים חלמונים ומקפלים פנימה לקצף החלבונים.
- מקפלים לתערובת את הקמח והקורנפלור והנס קפה.
- משטחים על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות במשך כ-8 דקות.
- מכינים את סירופ האספרסו: מערבבים יחד את כל החומרים.
- מכינים את קרם הקצפת מסקרפונה: מקציפים את כל החומרים יחד עד לקבלת קרם חלק ויציב.
- מרכיבים את הרולדה: מניחים את הרולדה על משטח עבודה.
- מברישים את הרולדה בסירופ האספרסו בעזרת מברשת אפייה.
- מורחים 3/4 מקרם המסקרפונה על הרולדה ומגלגלים לגליל. מצננים במקרר לשעתיים.
- מזלפים את יתרת הקרם על הרולדה ומפדרים עם אבקת קקאו.
המתכונים באדיבות מאיה רביבו, שף קונדיטור "דן גורמה"