שתף קטע נבחר

 

ארצות הבלקן סוגרות את השער למהגרים

מקדוניה סגרה את שעריה למהגרים מיוון אחרי החלטה דומה של סלובניה, קרואטיה וסרביה. המשמעות: חסימת הנתיב למערב אירופה והגברת לחץ המהגרים על יוון, שם תקועים אלפים שנואשים לעבור את הגבול

 

גז מדמיע ורימוני הלם על מהגרים    (צילום: רויטרס)

גז מדמיע ורימוני הלם על מהגרים    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מקדוניה סגרה את שעריה לחלוטין כדי למנוע ממהגרים להיכנס לשטחה. כך אמר אתמול (ד') גורם במשטרה המקומית. הצעד המקדוני הוא המשך להחלטתן של קרואטיה, סרביה וסלובניה לסגור את גבולותיהן למהגרים. ההחלטות האחרונות חוסמות ביעילות את הדרך מהבלקן צפונה.

 

אלפי מהגרים תקועים בצד היווני של גבול יוון ומקדוניה. ביומיים האחרונים לא התאפשר לאף אחד מהם להיכנס למקדוניה. לאחרונה אפשרה המדינה למספר קטן של פליטים סורים ועיראקים להיכנס, אך הפסיקה לעשות זאת אחרי ששכנותיה הגבירו את פיקוח הגבולות שלהן.

גבול יוון מקדוניה, היום (צילום: AFP) (צילום: AFP)
גבול יוון מקדוניה, היום(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

"סגרנו את הגבול לחלוטין", אמר הגורם במשטרה המקדונית לרויטרס. "מקדוניה תפעל בהתאם להחלטות שלקחו מדינות אחרות בבלקן", אמר דובר משרד הפנים. יותר ממיליון מהגרים עשו בשנה שעברה את הדרך מהבלקן למערב אירופה.

 

כאלף נמצאים כיום במחנה פליטים בצד המקדוני של גבול מקדוניה וסרביה. יותר מ-400 תקועים בשטח הפקר בין סרביה למקדוניה. הם מסרבים לחזור למקדוניה, ולא רשאים לחצות את הגבול לסרביה.

 (צילום: getty images) (צילום: getty images)
(צילום: getty images)
  

ראש ממשלת סלובניה, מירו צרר, הודיע שסלובניה סגרה לחלוטין את הגבול שלה עם קרואטיה לכניסת מהגרים ללא ויזות בתוקף של האיחוד האירופי. לדבריו המדינה לא תסכים לקבל רכבות עם פליטים. צרר אמר שהסגירה היעילה של הנתיב במערב הבלקן נעשתה בעקבות ועידת הפסגה של האיחוד האירופי ביום שני, שבה "סוכם לעצור את ההגירה החריגה" למרכז אירופה.

 

בתגובה להחלטה הסלובנית הודיעו סרביה וקרואטיה על צעד דומה. "סרביה לא יכולה להפוך למרכז איסוף פליטים", נמסר בהודעת משרד הפנים הסרבי. שר הפנים הקרואטי, ולאחו אורפיץ', אמר כי ההחלטה למנוע ממהגרים להגיע לשטח קרואטיה נועדה "לבסס משטר גבולות באירופה".

 

תקועים ביוון: "לא ייאמן, יש אצלנו מלחמה והם סוגרים את הגבול"

האלפים שממתינים בצפון יוון זועמים. "זה נורא, לא ייאמן, בלתי נסבל. יש מלחמה במדינה שלי והם סוגרים את הגבול", אומר מחמוד חסן, סורי בן 23. "לאן אנחנו אמורים ללכת? בבקשה, אם אתם יכולים לעשות משהו – תעזרו לנו. המצב נורא. נורא מאוד".

 

יוון, שנמצאת במשבר כלכלי כבר שש שנים, ביצעה האטה משמעותית בהליך בקשות המקלט בשטחה. "יוון היא מדינה ענייה, בשבילנו ובשביל האזרחים שלה", אומר אחמד מרזה, סורי בן 17 במחנה אידומני בצפון יוון. על סגירת הגבולות של ארצות הבלקן אמר: "אלה חדשות רעות בשבילנו. כמו פצצה".

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

השבוע, בוועידת הפסגה של מנהיגי האיחוד האירופי הם הסכימו להעניק לטורקיה סיוע כלכלי נוסף ולאפשר לאזרחיה הליך מזורז לקבלת ויזות אירופיות - בתמורה לסיוע

במשבר המהגרים. העסקה הסופית צפויה להיחתם בפסגה נוספת שתתקיים בשבוע הבא.

 

לפי תוכנית "אחד תמורת אחד", שהוצעה על ידי הטורקים ופורסמה ב"גרדיאן", על כל פליט סורי אחד שאירופה תשכן בשטחה, תסכים טורקיה לקבל פליט סורי מאיי יוון. בהונגריה כבר אמרו כי הם יטילו וטו על הצעה שכזו.

 

לאחר שיחות מרתוניות של 15 שעות בין מנהיגי המדינות, האיחוד האירופי מסר כי הושגה הסכמה על נושאים מרכזיים בעסקה עם טורקיה, בתמורה לכך שתקלוט בחזרה אלפי מהגרים ופליטים שהגיעו מסוריה והמשיכו ממנה לארצות האיחוד האירופי. נשיא האיחוד דונלד טאסק אמר: "תקופת ההגירה החריגה באירופה הגיעה לקִצהּ".


פורסם לראשונה 09/03/2016 20:47

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
בגבול יוון-מקדוניה
צילום: AP
מומלצים