שתף קטע נבחר
 

סמסטר ב', גו!

סמסטר ב' עבור הסטודנטים הוא נקודת אור אך גם נקודת שבירה. מצד אחד, סמסטר אחד כבר עבר ונשאר לנו בסך הכול עוד סמסטר אחד לשנה, מקסימום גם סמסטר קיץ. מצד שני, את החצי שכבר עבר נצטרך לעבור שוב

סמסטר ב' עבור הסטודנטים הוא נקודת אור אך גם נקודת שבירה. מצד אחד, סמסטר אחד כבר עבר ונשאר לנו בסך הכול עוד סמסטר אחד לשנה, מקסימום גם סמסטר קיץ. מצד שני, את החצי שכבר עבר נצטרך לעבור שוב. שוב מטלות אמצע סמסטר, שוב מטלות סוף סמסטר, שוב פרזנטציות, שוב מבחנים, שוב שיעורים. כדאי תמיד להסתכל על הצד החיובי ולזכור שמדובר בסך הכול בשלושה חודשים, ריצת מרתון קשה אך כזו שמסתיימת בסוף עם תעודת תואר מכובדת ביד והרבה ידע חדש במוח. המשפט "מי שטרח בשבת יאכל בשבת", תקף גם כאן, ואם תשקיעו במהלך הסמסטר תקצרו גם את הציונים היפים בסופו. מתקשים לצאת אל הדרך?הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לפתוח את הסמסטר באופטימיות.

 

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

 

בילי גנור, ראש מנהל בית הספר להנדסה במכללה האקדמית כנרת, ואמיר נבון, ראש מנהל בית הספר למדעי החברה והרוח במכללה האקדמית כנרת, מייעצים כיצד לצלוח את המעבר מסמסטר א' לסמסטר ב'. הם מסבירים כי סמסטר ב' הוא נקודת זמן חשובה בחיי הסטודנטים, שכן הוא מעמיד בפני הסטודנט אתגרים אקדמיים רבים, וכבר מצפים ממנו להרבה יותר.

 

יחד עם זאת, מדובר גם בתקופה בעלת פוטנציאל רב לפיתוח אישי ושיפור בתחום האקדמי. בדיוק הסתיימו המבחנים של סמסטר א', תקופה עמוסה משל עצמה, ולעיתים ישנה אכזבה מציונים של עבודות ומבחנים, אך זה לא הזמן להתייאש. תחילת סמסטר ב' זה בדיוק הזמן לבחון את היכולות האישיות שלנו ולהבין איפה נקודות החוזק ואיפה נקודות החולשה שלנו, כי רק כך אפשר להתקדם.

 

גנור ונבון מדגישים כי חשוב לשים לב לנושאים וקורסים שפחות הולך לכם בהם וגם לדעת להוקיר את הרגעים בהם שיחקתם אותה ולגביהם, אין לכם מה לדאוג. בחינה מחודשת של המצב יכולה רק להועיל וגם להעניק לכם מוטיבציה וכוחות מחודשים שיחזקו אתכם בסמסטר ב'. בנוסף, אל תשכחו, שבשונה מסמסטר א', אתם כבר לא הצעירים והחדשים, אתם מכירים את החברים, המרצים ואת המכללה ומרגישים כבר כמו בבית.

 

עוד הם ממליצים להיות יותר מעורבים במה שקורה סביבכם, בין אם מדובר במשהו שקורה בין כותלי המוסד הלימודי או אם מדובר בהתנדבות בקהילה. אקטיביות ועשייה יצירתית גם מחוץ ללימודים השגרתיים הנערכים כל יום, תתרום לכם מאוד ותהפוך את התואר שלכם למשמעותי הרבה יותר.

 

גם באגודת הסטודנטים במרכז הבינתחומי בהרצליה ממליצים להיכנס לסמסטר ב' בצורה מפוקחת יותר ולהפיק לקחים מסמסטר א'. הפקת הלקחים תסייע לכם לבוא מוכנים יותר לשיעורים ולהגשת המטלות. חשבו טוב מה עזר לכם להצליח ומה פחות ויישמו זאת בסמסטר ב'. אם הבנתם שאתם יעילים יותר כשאתם לומדים בקבוצות, עשו זאת שוב בסמסטר ב'. אם עוזר לכם לקרוא בין שיעור לשיעור את החומר שלמדתם בשיעור האחרון – קראו אותו.

 

חשוב גם לדעת לתכנן את הזמן מראש כדי לא לתבוע בעומס החומר. סמסטר ב' הוא הסמסטר שמלא בחגים ובחופשות ולכן חשוב לתכנן את הזמן כך שלא תגיעו לסוף הסמסטר ותתהו לאן הוא נעלם. גם אם אתם חשים כי נחלתם אכזבות בסמסטר א', פתחו דף חדש ותשקיעו ככל שניתן. רצוי וניתן להיעזר בחברים לכיתה בכל הקשור לשיתוף החומר, אך גם לשתף את החומר שיש לכם בחזרה. אתם לא ממציאים את הגלגל: היעזרו בחברים שעשו את הקורסים לפניכם בשנים קודמות.

 

הכי חשוב הוא שתנסו גם ליהנות מהסמסטר ככל הניתן. בסופו של דבר זכרו כי אם בחרתם בתואר הזה, סביר להניח שאתם מתעניינים בחומר הנלמד בו והוא רק יעשיר אתכם, מעבר לתעודה בסוף.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לימודים תואר ראשון השכלה סטודנט
צילום: shutterstock
מומלצים