הרמטכ"ל החליט: בוכריס לא ימונה לרח"ט מבצעים
בעקבות החשדות נגד הקצין על אונס חיילת שהייתה פקודה שלו, הודיע לו גדי איזנקוט על ההחלטה לבטל את מינויו לתפקיד. גורם בכיר בצבא הסביר: "לא ניתן למנותו במצב כזה". סנגורו של בוכריס בתגובה: "הוא קיבל בהבנה את ההחלטה. הוא משוכנע שהחקירה תסתיים בניקוי מוחלט של שמו"
הרמטכ"ל גדי איזנקוט החליט כי תת-אלוף אופק בוכריס, שחשוד באונס חיילת שהייתה תחת פיקודו, לא ימונה לראש חטיבת המבצעים. כך מסר היום (ה') גורם בכיר בצה"ל. הרמטכ"ל גם האריך את השעייתו ב-30 ימים נוספים.
"בימים הקרובים ניכנס להליך של מינוי ראש חטיבת מבצעים חדש, וההחלטה התקבלה בהתייעצות הפרקליט הצבאי הראשי", מסר הגורם הבכיר. "הליך כזה לוקח זמן. תפקיד הרח"ט מרכזי בצבא והוא מניע את כל המערכת הצבאית. לא ניתן למנותו בסיטואציה הזו". הגורם הבכיר ציין כי אם בוכריס ייצא חף מפשע בתום החקירה, הוא ישוב לשירות בתפקיד מרכזי בצה"ל.
בא כוחו של בוכריס, הסנגור הצבאי הראשי אל"מ אשר הלפרין, מסר בתגובה: "חקירה מסוג זה נמשכת זמן. על רקע זה, כך הובהר לתא"ל בוכריס על ידי הרמטכ"ל בשיחתם, נוצר קושי בהמתנה לאיוש רח"ט המבצעים, תפקיד מרכזי ורגיש. תא"ל בוכריס הודיע לרמטכ"ל כי הוא מבין את ההחלטה. יודגש שהחלטת הרמטכ"ל נובעת אך ורק מטעם זה של משך החקירה הצפוי. קיימת חשיבות מכרעת למיצוי החקירה לצורך בירור האמת. תא"ל בוכריס משוכנע שהחקירה תסתיים בניקוי מוחלט של שמו, כך שיוכל לחזור בהקדם לחייו ולעשייתו הצבאית החשובה".
תא"ל בוכריס הושעה בשבוע שעבר לאחר שנחשד בביצוע עבירות מין בחיילת ששירתה תחת פיקודו, בהן חמישה מעשי אונס, מעשים מגונים ומעשי סדום לאורך תקופה ממושכת. הוא נחקר מאז כמה פעמים במצ"ח וביום שני עבר בדיקת פוליגרף, שבמסגרתה נשאל על טיב יחסיו עם המתלוננת, כולל אם קיים יחסי מין בהסכמה או בכפייה עמה. לכל השאלות הוא השיב בשלילה.
לפני יציאתו לבדיקת הפוליגרף אמר בוכריס למקורביו כי הוא בטוח בצדקתו ומשוכנע שייצא דובר אמת בבדיקה. המתלוננת צפויה גם היא להיבדק בפוליגרף במצ"ח בטרם תעומת עם בוכריס.
הגורם הבכיר הוסיף כי הרמטכ"ל לא מתערב בחקירה. "זו החלטה פיקודית ולא עוסקת בנעשה בתוך החקירה. הרמטכ"ל בישר אתמול לאופק על ההחלטה. אין להחלטה קשר לעניין הפוליגרף. בפרשיות כאלה סוגיית הזמן היא לא ימים. הרמטכ"ל הבין שהחקירה לא תסתיים בימים הקרובים ולכן הוא ביטל את מינויו".
בינתיים מעבדים חוקרי מצ"ח את החומרים שהצטברו עד כה ומנסים להגיע לראיות נוספות. הסכמתה המסתמנת של המתלוננת להסיר את החיסיון מתיקה הרפואי, הכולל את הטיפול הפסיכולוגי שעברה בשנתיים האחרונות, עשויה לתמוך בגרסתה, אך לא תספיק בהכרח כדי לסלול את הדרך לכתב אישום. בין היתר יבדקו החוקרים באיזה שלב החלה לדבר בטיפול על מה שעולל לה לכאורה מפקדהּ.
חוקרי מצ"ח מנסים להשיג ראיות נוספות דוגמת הודעות סמס או וואטסאפ בין בוכריס למתלוננת. הקצין הסכים למסור לבדיקה את הטלפון הנייד שלו, ואם נמחקו הודעות מהתקופה הרלוונטית בין 2011 ל-2012 - יתבצע ניסיון לשחזר אותן באמצעים טכנולוגיים.
כמו כן אוספים במצ"ח את איכוני הטלפון הנייד של תא"ל בוכריס והמתלוננת מאותה התקופה כדי לראות אם אכן שהו יחד באותם מקומות ובאותו הזמן שבו היא טענה כי הוא אנס אותה - בין שבמחנה שרגא הסמוך לנהריה, שבו נמצאה לשכתו כמח"ט גולני, ובין שמחוצה לו, במקומות אזרחיים. פעולות מסוג זה, תוך הצלבת לוחות הזמנים של בוכריס, אמורות גם הן לקדם את החקירה באופן משמעותי לכאן או לכאן.
כדי לחזק את גרסת המתלוננת, ייתכן שהיא תידרש לתאר את הצלקות שנותרו על גופו של תא"ל בוכריס, שנפצע קשה מכמה יריות בקרב בשכם במבצע חומת מגן. את הצלקות הללו יוכל לתאר מי שראה אותו עירום.