שתף קטע נבחר

 

עם הכסף בא התיאבון: הודו מתעשרת, ומשמינה

הודו מתבססת כלכלית, מעמד הביניים מתחזק - ובמקום לאכול ירקות ועדשים כמיטב המסורת ההודית, ההודים נוהרים לרשתות המזון המהיר. התוצאה: עלייה אדירה במספר הסובלים מעודף משקל ומסוכרת

בעוד הודו הולכת ומתעשרת, הילדים שלה הופכים שמנים יותר, ומספר בני הנוער בהודו הסובלים מעודף משקל כמעט הכפיל את עצמו בחמש השנים האחרונות. כך עולה מנתונים שהציג שר הבריאות של הודו.

 

השר ג'אגאט פרקש נאדה אמר כי לפי נתונים חדשים 29% מההודים שגילם 18-13 סבלו אשתקד מעודף משקל, בהשוואה ל-16% בלבד ב-2010. מומחים מסבירים כי החיבה ההולכת וגוברת בתת היבשת למזון מהיר ואורח החיים שהופך ליותר ויותר יושבני הם הגורמים הראשיים לעלייה במשקל.

 

"פעם התזונה של ילדים ברוב בתי האב בהודו כללה ירקות ועדשים", מסביר האפידמיולוג סוטפה אגרוול מהקרן לבריאות הציבור בהודו, "אבל משפחות התחילו לאכול בחוץ לעתים קרובות יותר, וכשהן עושות זאת – זה כל הזמן פיצות והמבורגרים וצ'יפס".

אוכל הודי. הולך ונעלם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אוכל הודי. הולך ונעלם(צילום: shutterstock)

חשוב לציין כי בינתיים, שיעור הילדים הסובלים מתת תזונה בהודו הוא אחד הגבוהים בעולם. מאות מיליוני בני אדם חיים בהודו בעוני, ומרוויחים פחות משני דולרים ליום.

 

שר הבריאות הזהיר כי חלה גם עלייה במספר מקרי הסוכרת בקרב אנשים בני 79-20. בנאום בפרלמנט שלשום אמר כי בשנת 2016-2015 היו בהודו 69 מיליון מקרים רשומים של סוכרת, בהשוואה ל-66.8 מיליון בשנה שלפני כן ו-65 מיליון בשנה שלפניה. קרן הסוכרת הבינלאומית סבורה שעד לשנת 2040 עלולה הודו להתמודד עם 123 מיליון חולי סוכרת.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

העלייה במשכורות בהודו חיזקה את מעמד הביניים והגדילה במקביל את הביקוש לכלי רכב ולמוצרי צריכה אחרים. אבל היא גם הביאה להתרחבות התופעה של רשתות מזון מהיר בסגנון המערב שחודרות לערים. תושבי ניו דלהי, למשל, אוכלים כ-20% יותר שומן ו-40% יותר סוכר מכפי שהם עשו לפני 60 שנה – כך עולה מנתוני ההתאחדות הרפואית ההודית.

 

רופאים טוענים גם כי אורח החיים היושבני – שכולל ישיבה ארוכה במכונית, צפייה בטלוויזיה ועבודה במחשב או משחקים במחשב

– מוביל להשמנה ההולכת וגוברת של ההודים. הם פשוט יוצאים פחות החוצה.

 

"הזמן שאנשים מעבירים מול המשחק גדל כל כך. אפילו ילדים בני שנתיים משחקים בטלפונים הסלולריים ובטבלטים", אמר אגרוול. גם התגברות זיהום האוויר גורמת לחלק מההורים להשאיר את ילדיהם בתוך הבתים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מלאי כופתה. מה רע?
צילום: shutterstock
מומלצים