שתף קטע נבחר
 

הנדסת תעשייה וניהול: מגוון אפשרויות בתואר אקדמי אחד

סטודנטים הבוחרים כיוון לימודי בוחנים בקפדנות אם יוכלו למצוא תעסוקה ויזכו בשכר ראוי. אחד המקצועות המעניקים אינספור אפשרויות קריירה הוא הנדסת תעשייה וניהול - הכולל מגוון רחב של תחומי עיסוק ומהווה חוליה משמעותית בכל ארגון. האם גם אתם רוצים להפוך רעיונות מוצלחים למציאות?

בשיתוף מכללת סמי שמעון

 

ההחלטה על בחירת מקצוע לימודים היא בין ההחלטות החשובות בחיים, ועל כן חשוב להקדיש לה את מלוא תשומת הלב. סטודנטים רבים מעדיפים לבחור בתחומי לימוד הנחשבים מעשיים, כאלו שיאפשרו להם להשתלב בקלות בשוק העבודה. תחומי לימוד שאין בצידם אופק תעסוקתי מוגדר עלולים לעורר רתיעה, שכן לא תמיד ברור לסטודנטים לעתיד מהו המקצוע שירכשו בסופו של יום, והאם הלימודים האקדמיים שבחרו יבטיחו להם שכר ראוי לצד סיפוק ואתגר מקצועי.

 

הנדסת תעשייה וניהול, הוא תחום מרתק הכולל בתוכו אינספור אפשרויות לפיתוח קריירה מרתקת שכוללת גם שכר נאה. "הנדסת תעשייה וניהול" (Industrial engineering and management), היא תחום הנדסי העוסק בתורות מעולם התעשייה ומעולם הניהול. מהנדס תעשייה וניהול הוא החוליה המקשרת בין רעיון מבריק לטכנולוגיה עילית ומאפשר לרעיונות מוצלחים להפוך למציאות.

 

מהנדס תעשייה וניהול פועל לשיפור הישגי הארגון, באמצעות שילוב בין היכולות האנושיות לאמצעי הייצור של הארגון. בעידן של כלכלה ותחרות גלובלית חייב כל ארגון עסקי יצרני למקסם וליעל את הפעילות שלו כדי לעמוד בטווחי הזמן המתקצרים של הפיתוח, הייצור ואספקת מוצרים ללקוחות שונים, בזמן ובמקום הנדרשים.

 

למעשה גם ארגונים שאינם עסקיים חייבים לפעול ביעילות כדי לנצל באופן מיטבי את המשאבים שעומדים לרשותם. מהנדס תעשייה וניהול הוא זה שאחראי לתכנון התהליך הנכון והמתאים ביותר לכל אתגר וחידוש. מהנדסי תעשייה וניהול משולבים בכלל ענפי המשק מאחר שהם הכרחיים לתפקודם התקין של ארגונים וליצירת אינטגרציה פנים ארגונית.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

מהנדס תעשייה וניהול הוא היועץ הארגוני של החברה, והפתרונות שהוא מציע משלבים בין המרכיבים של הגורם האנושי לבין ההיבטים הטכנולוגיים. מהנדס תעשייה וניהול הוא הגורם המרכזי בארגון בעל הידע הנדרש לתיאום בין כל הגורמים במטרה לגרום לארגון להשיג ביצועים מיטביים.

 

תחומי העיסוק של מהנדס תעשייה וניהול כוללים קשת רחבה של נושאים ותחומים בהם: התנהגות ארגונית, ניתוח ותפעול מערכות מידע, שיטות לקביעת מדדים כמותיים ואיכותיים, ניהול איכות, תקינת כוח אדם ומכונות, ניהול פרויקטים, הנדסת ייצור, תכנון ותפעול מערכי מפעל, רכש, ניהול מלאי, רובוטיקה, חקר ביצועים, בדיקת כדאיות כלכלית, ייעוץ אסטרטגי, ועוד.

 

תואר שני לתפקידי ניהול בכירים

בשנים האחרונות גדל הביקוש למהנדסי תעשייה וניהול, בתעשייה הישראלית והבינלאומית. SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, זיהתה את המגמה ופיתחה תכנית ללימודי הנדסת תעשייה וניהול המשלבת מסלולי התמחות נדרשים בתחום מערכות מידע, מערכות תעשייה, ניהול פרויקטים הנדסיים ומערכות בנייה והקמה (בשיתוף עם המחלקה להנדסת בניין).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

במקביל לפיתוח מסלולי ההתמחות, הושם דגש על שיתוף פעולה הדוק עם החברות הגדולות במשק הישראלי ועל קשרים בינלאומיים עם מוסדות אקדמיים מובילים בעולם. כל סטודנט במהלך לימודיו מבצע פרויקט גמר וחשיפה לתעשייה על מנת להכשירו לעבודה מעשית.

 

רוב מוחלט של בוגרי המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון בהנדסת תעשייה וניהול עובדים במקצוע שרכשו, במגוון רב של תפקידים ועיסוקים והם ממלאים תפקידי מפתח בארגונים עסקיים, ציבוריים, בתעשייה ובאקדמיה בארץ ובחו"ל.

 

למבקשים להגביר את האטרקטיביות שלהם בשוק העבודה, פיתחה המכללה מסלול לימודים לתואר שני בהנדסת תעשייה וניהול, המכשיר מהנדסים לקראת תפקידי ניהול בכירים, כשהוא מקנה ידע נרחב ועדכני וכלים מתקדמים למתן פתרון לבעיות הנדסיות.

 

תכנית הלימודים כוללת מגוון שיטות הנדסיות חדשניות, טכנולוגיות מתקדמות, שיטות ניהול, ועוד כלים ומיומנויות שיסייעו בקידום הבוגרים ויגדילו את הסיכויים שלהם להגיע לתפקידי מפתח בעולם העסקים, בתעשייה, בגופים ציבוריים, במחקר או באקדמיה. תכנית הלימודים תסייע למוסמכים בהנדסת תעשייה וניהול להטמיע את הידע ההנדסי בהובלת פרויקטים מורכבים במקום העבודה, בתהליכים טכנולוגיים וניהוליים ועוד. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים